Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az alábbiakról?
Adott egy 7 éves párkapcsolat.
- A fiú (29) szerint a lánynak (25) alanyi jogon kötelessége főzni, mosni, takarítani, boltba járni, szülni és teljesen normális, hogy a nő fizetése kevesebb. “Szülés a nő egyetlen dolga”, a fizetés mértéke is erre motiválja.
- A fiú bármit dolgozik, az mindig megterhelőbb, komolyabb, mint a lányé. Ezért neki ebből kifolyólag a család anyagi jólétének a fenntartása az egyetlen kötelessége, alanyi jogon nem kell neki a pénzszerzésen kívül mást tenni a kapcsolatban/életben/ háztartásban.
- Ha ez nem lenne elég, pluszban nem könnyíti meg a helyzetet, trehány, nem tiszteli az első pontban felsorolt dolgokat. (Tiszta lakás/ruha, étel a hűtőben)
- Néha alkoholproblémák is előjönnek, mivel “stresszes a munkája/élete”. Régen mindig haverokkal italozott csak hétvégente (3-4 sör), kisebb házi buli jellegű összejövetel. Azóta ez átment abba, hogy hazaér a munkából és egymagában iszik mindennap (4-5 sör is elfogy).-Mivel csak én járok boltba, ezt mondjuk úgy, meg tudtam oldani, viszont ha segít munkatársának vagy névnap, stb van, akkor tálca söröket kap..
- Ha szóba kerül a háztartás, én vagyok a hibás, mert nekem “csak” ez a feladatom az életben. El lehet menni a válasz mindenre. Szóval a megbeszélés nem mindig sikerül -és feleslegesnek is érzem az esetek 70%-ban.
Tudom hülye vagyok, egyem meg, amit főztem, a helyedben rég elmentem volna stb. Viszont én feladtam érte az életem, az ország túloldalára költöztem miatta, szüleim nincsenek, nem is voltak és minden ellenére borzasztóan szeretem, rajta kívül nincs senkim, soha nem is volt, ezért is a nagy ragaszkodás. Úgy érzem annyit büntetett már az élet, hogy ha őt is elhagyom, végleg összetörök és nincs tovább.
Emellett van sok jó a benne és a kapcsolatunkban, de a kérdés most csak erre a háztartásbeli feladatokra irányul, mert nekem ez bántó és nem értek vele egyet.
Másoknál mi a helyzet? Megosztjátok, meg kell beszélni vagy magától jön? Ha volt ilyen helyzetben volt változás? Szerintetek normális ez a felfogás?
(Így lett felnevelve, a család viszonylag nagy, náluk ez a “normális”, de a nők is dolgoznak, nem háztartásbeliek.)
Köznyelvben szokták használni felnőtt férfiakra is a fiú, kifejezést, illetve nőkre is ugyanúgy. Nem korhoz kötöm ezt a kifejezést, mondhatni szlengként fejezem ki magam, férfi, fiú, srác, “faszi”.. a lényege számomra ugyanazt jelenti, hímnemű.
Nem kötekedésként, de a kérdésről is tudnál írni?
Azt gondolom, hogy te a kényszert és a függőséget kevered a szerelemmel. Attól, hogy félsz elhagyni, meg rettegsz, hogy utcára kerülsz, még nem szereted.
Másrészt meg azon kívül, hogy edd meg, amit főztél, mit lehetne írni? Ő nem változik meg, nem is akar, te meg csak egy csicska vagy mellette. Pontosan tudja, hogy a szoba közepén s2arhat, azt is feltakarítod, mert nincs választásod, nincs hova menned. Legfeljebb duzzogsz egy fél órát, de ez őt nem érdekli.
Ez csak rosszabb lesz. Kezdve ott, alkoholista.
Ha majd egyszer elhatározod magad, hogy tovább lépsz rájössz, hogy nem is olyan nehéz.
Sokan boldogulnak egyedül 25 évesen. Ha meg tudsz élni, anyagilag, akkor tényleg ideje lenne menni.
Aztán ha lesz új pasid, aki meg is becsül rájössz majd, hogy sokkal előbb kellett volna.
#5 Van pénzem, nem kerülnék utcára. Ahogy írtam szeretem, mert rengeteg más dolog van, amiért lehet szeretni. Köszi a véleményt.
#6 Köszönöm a véleményed.
Minden 2.pasi ilyen
Ott vannak ahol a kenyelem van
Sajnos nem fog megváltozni. Ha megfenyegeted, hogy elhagyod, és megígéri, hogy megváltozik, akkor sem fog par hónapnál tovább tartani. Gyerek születésénél pedig végleg bedurvul.
Te ügyes vagy és erős és szabad! Nem függsz senkitől. Jobbat érdemelsz, ez az ember nem tud megbecsülni téged.
Fu hat nehez helyzet. Mindenfelekeppen el kell hagynod, te is erzed, hogy nem elheted le ugy az eleted, hogy te csak egy masodrangu eloleny vagy mellette, egy cseled o meg az Ur. A csavo egy begyopesedett bunko parasztnak tunik, te viszont az irasod alapjan tok ertelmesnek, okosnak tunsz. En a helyedben elkezdenek baratokat szerezni azon a kornyeken, vagy meloban vagy eljarni valamilyen csoportba, emellett valami hobbit is kellene talalnod. Egyszoval kezd el megszervezni meg mellette az eleted es utana lepj le.
Amugy ha gondolod privatban megirhatod, hogy merrefele laksz, nem kell konkret telepulest, mert en meg 23/L vagyok, es ha a kozelben vagy akkor ezen a "rajta kivul senkim sincs" dolgon akar segithetunk is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!