Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek, hova költöznétek?
"Félek, hogy ha vele élnék kimaradnék az egyetemi életből, hiszen ott lenne egy lakás amit rendben kell tartani, főzni mosni kell a másikra is."
Kollégiumban nem kell magadra főzni, mosni, magad körül rendet tartani? Ha normális a barátod akkor ezeket a dolgokat albérletben is ketten csinálnátok és nem csak rád hárulna az egész. Ha meg nem normális, akkor mit kersel mellette?
"hiszen ott lenne egy lakás amit rendben kell tartani, főzni mosni kell a másikra is"
Nem kell a másik helyett is neked elvégezni ezeket!! Fel kell osztani az otthoni teendőket igazsásgosan.
"amit rendben kell tartani, főzni mosni kell a másikra is"
Ezt még most felejtsd. Nem vagy szolga, csak mert puncid van.
Voltam mindkettőben. Koleszos is és párommal egy szobában.
1. A kolesz szobát sem takarítják ki helyetted. A közös mosdókat is havi 1x. Úgyhogy ha nem akarsz hüvelygombát, akkor ott is beszélned kell a csajokkal és fel kell osztani a takarítást. (ami működik az albiba is, de sosem a párommal volt gond, hanem a többi albitárssal).
2. A kolesz tök jó kapcsolat építésre, de nagyon rossz ha a csendben tanulós típus vagy. Ott a heti 5 napból 2 a minimum amikor buli nap van és hajnali 3-4ig nem lesz csend. És akkor még nem beszéltünk a vizsgák utáni ünneplésről stb. Tehát marha zajos tud lenni. Egy albi azért ehhez képest a nyugalom szigete, mert a szomszédok miatt kevesebb buli tartható, és nem ünnepelnek diákok folyosónként.
3. Nemcsak szociális alapon de tanulmanyi alapon méginkább megkapod a koleszt. Nekem sem volt semmi extra a családi körülményeiben, inkább a bizik és a bónusz pontok pl. sporteredményért, OKJ-ért amik dobtak rajta, de ha nagyon jó volt az átlagom akkor ezek nélkül is benn maradtam (és én nem is laktam extrém messze sem).
Szerintem feleslegesen parázol. A pároddal meg most gyakorolhatod a munkamegosztást ha mégis albiztok. Nyugodtan kezeld úgy mint egy lakótársat.
És amúgy a menza nem a kolisok kiváltsága, minden egyetemi dolgozó és hallgató számára elérhető, tehát nem kell albiban főznöd ha nem akarsz, és a koleszban is ugyanúgy kell főznöd, ha nem visszel otthonról kaját és nincs keret a menzára sem. (hütő, konyha van a kolikban is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!