Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Költöznétek a munka miatt?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem, új vagyok, de mondjuk ahol lakom, ott nem sok munka van. Jelenleg majdnem 2 órát utazom csak oda. Van egy lakásom ezen a településen, ahol lakom, még a szüleimtől kaptam, egy elég jó lakás, felújítva, jó állapotban stb. Nem szívesen válnék meg tőle. Ha eladnám, az áráért a fővárosban csak egy feleekkorát kapnék kb. Ha kiadom, hasonlóan aránylanak az árak egymáshoz. Amíg még próbaidőn vagyok, nem öltözöm, de ha azt mondják, hogy maradhatok állandóra, akkor meggondolandó. Autóm nincs, tömegközlekedéssel van ez a majdnem 2 óra, de ha lenne kocsim, akkor is szerintem csak valamelyest rövidítené le a dolgot.

A hely tetszik, a kollégák szimpatikusak, jelenleg nem keresek sokat, de van, aki jól keres itt, remélhetőleg egyszer én is leszek olyan. Hasonló típusú munkahelyek közül talán ez a legszimpatikusabb, de mindenképpen az egyik legnagyobb ilyen cég. Költözzek Budapestre egy feltehetőleg rosszabb és kisebb lakásba?

2017. okt. 1. 21:11
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
*nem költözöm, amíg próbaidőn vagyok
2017. okt. 1. 21:12
 2/16 anonim válasza:
90%

Én a te helyedben nem adnék el egy olyan lakást,ami már fel van újítva,és ráadásul a szüleidtől kaptál.Inkább olyan megoldást választanák,hogy hétköznap keresnék egy kiadó szobát Budapesten,hétvégére pedig hazautaznék.

Mivel az utazás is pénzbe kerül,ha minden nap utazol,így ezt a pénzt,ha szoba bérletére költöd,nem jársz akkor sem rosszabbul.

Így a lakásod is megmaradna,és megspórolnád a napi 2óra utazást is.

De végülis a döntés a tiéd.

2017. okt. 1. 21:30
 3/16 anonim ***** válasza:
Én összesen 1 nap alatt a várakozásokkal együtt tuti utazok ennyit, főleg ha sétálok is, szerintem ma már a 2 óra az átlagos. Ha lesz kocsid, ez rövidebb lesz.
2017. okt. 1. 21:38
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, várok még válaszokat.
2017. okt. 1. 21:51
 5/16 A kérdező kommentje:
Kocsira meg gyűjtök.
2017. okt. 1. 21:54
 6/16 A kérdező kommentje:
Az utazás összege jelenleg bérlettel megy, még érvényes az egyetemi diákigazolványom, de hamarosan az is elég drága lesz...
2017. okt. 1. 21:55
 7/16 anonim ***** válasza:

Szerintem első körben érdemes mérlegelni megéri-e. Mennyibe kerül a bejárás és mennyi a fizu? Mennyibe kerülne a városban bérleti díjat/hitel részletet fizetni? Mennyiért tudod kiadni az otthoni lakásod? Ez nem fedezné-e a hitel részleteket?

Ha innen esetleg menned kell, kapsz-e hasonlóan jó állást, amiért megéri a befektetést?

Jól éreznéd-e magad itt?

Mennyibe kerül a benzin, ha lesz autód? Mit térít a cég?

Rengeteg olyan kérdés van, aminek ismerete nélkül szerintem nem lehet dönteni.

2017. okt. 2. 17:28
 8/16 anonim ***** válasza:
Budapest környékén biztos van valami nagy multi ami felvesz ha nincs munkád.Költöznék a helyedben főleg azért mert sokkan elmenek külföldre pénz miatt mindig találnál munkát.
2017. okt. 2. 20:11
 9/16 A kérdező kommentje:
Budapest KÖRNYÉKÉN szerintem semmi nincs, vagy hát nem tudom, mire gondolsz, én itt lakom. A javaslatokat köszönöm, megfontolom. Az is közrejátszik, hogy nem nagyon szimpatikus nekem a város.
2017. okt. 3. 19:56
 10/16 anonim ***** válasza:

Vigyázz, ha kiadod a felújított lakást, könnyen lelakhatják!

Ill. a kiadás is macerás, nem megy azonnal, a bérlőkkel adott esetben foglalkoznod kell (pl. elromlik a mosógép).

Ja, igen, ha kiadod és kiveszel egy szobát magadnak, alap dolgokat, hűtő, mikró, mosógép, újra megveheted magadnak, mert a bérlőknek ott kell hagyd a sajátot. Ez plusz költség.

Napi 4 óra utazás, kemény, én nem vállalnám be.

8 - 9 órát dolgozol, 4 órát utazol, 7 - 8 órát kellene aludni is. Marad napi 3-4 órád minden másra (evés, tisztálkodás, élelmiszer vásárlás, társas-családi kapcsolatok). Nem sok...

Én úgy tudom, Budapesten egy szoba 45 000 Ft körül van, vagy inkább 50. Ezt fedezi a kereseted?

Kb. kiadod a lakást vidéken és abból bérled a szobát.

Egy a baj, az életszínvonalad ezzel esik, mert egy lukban fogsz élni, pedig klassz lakásod lenne.

A lakást én sem adnám el, Budapesten valami kisebb panelt kapsz az árából a külvárosban. Azaz 40 év visszalépés az időben, mintha te lennél a szüleid a 80-as években, akik éppen azért dolgoznak, hogy te neked, majd több legyen és nem a nulláról indulj, mint ők tették (ahogy Nyugaton sem csupasz hátsóval indulnak, már évszázadok óta általában az emberek).

Nekem pont ez a bajom a fővárosi állással. Nagy céghez érné meg, mert a kis cégek bérei nem fedezik a drágább életvitelt. A nagy cég, meg sok tapasztalattal vesz csak fel... Vidéken kellene a tapasztalatot megszerezni.

2017. okt. 4. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!