Költöznétek a helyemben a munka miatt (is)? Lent 26/N
26 (hamarosan 27) éves nő vagyok. Három éve diplomáztam (gazdasági szakon), egy év álláskeresés után egy kisebb magyar cég asszisztense lettem, azóta itt dolgozom. A munkám igazából elvégezhető lenne egy sima érettségivel és angol nyelvtudással. 120 ezret kapok nettó, ez itt mifelénk jó fizetésnek számít. Még mindig a szüleimmel lakom, nagoyn nincs is lehetőségem elköltözni, albérletre elmenne egy csomó pénz, össze meg nem tudnék kivel költözni, és nem is igen akarnék. Valamennyit raktam már félre a két év alatt, de nem olyan sokat. Annyit, hogy el tudnék költözni belőle Bp-re. Egy ideje már nézegettem a hirdetéseket, jelentkeztem egy-két helyre, és most voltam interjún. Jó a munka, az angol mellett a németet is használhatnám, 200 nettó lenne a fizetés. Persze még nem tudom, felvesznek -e, de a kérdésem ettől függetlenül is, hogy szerintetek költözzek, vagy sem? Dönteni persze nekem kell és én fogok, most csak kívülálló véleményeket szeretnék hallani.
Nem csak a pénz miatt, hanem úgy általánosságban gondokodom a váltás mellett. Világ életemben itt laktam, a fősulit is a szomszéd városban végeztem el, bejártam. Volt párkapcsolatom, de vége lett,két éve, és úgy érzem, itt még ismerkedni se nagyon tudok.Járok edzeni, könyvtárba, vannak hobbijaim, egy két barátom is, vagy inkább csak jó ismerősöm, bár az se sok, mert aki már tehette, az lelépett innen. Szeretem a városom, a szüleimmel is jól kijövök, de csak mennek a napok. szépen, egyhangúan, unalmasan. Néha azt hiszem, jó dolgom van, máskor meg arra gondolok, hogy kezdek teljesen befásulni.
Nekem ilyen helyzetekben az szokott segíteni, hogy elképzelem, mit szeretnék 5 vagy 10 év múlva. Hol, hogyan szeretnék élni, dolgozni? Milyen kapcsolatokat szeretnék? Ha ezekre a kérdésekre tudod a választ, elég egyszerű eldönteni egy-egy ilyen kérdést.
Szerintem ha maradsz ahol vagy, akkor várhatóan minden marad a mostaniban. Telnek az évek, te dolgozgatsz, kapsz némi pénzt, amiből az alap igényeket tudod fedezni. Az estéket pedig általában otthon töltöd a szüleivel, nézed a tévét és olvasgatsz.
Ha bármi mást szeretnél, akkor lépned kell.
Köszönöm, ez hasznos válasz, és igaz is.
Lényegében örülnék, ha 5-8 év múlva már gyereke()im is lenné(nek), de hát ez nem csak rajtam múlik, meg ezt aztán kiszámolni, hogy hol találunk egymásra azzal az emberrel.. :D
Ami a szakmát illeti, szeretem amit most csinálok, ha eu fieztést adnának, minden rendben lenne, de hát Mo-n belül mehetek emiatt akárhová. :)
1. az élet kiszámíthatatlan, bárhol bármikor találkozhatsz valakivel
2. most 120 a fizetésed pesten 200 lenne 80 a különbség, egyedül laknál egy albérletben ami alsó hangon szintén 80E, szóval eddig ott vagy mintha el sem indultál volna. Budapesten lakom, Budapest rohadt drága hely, a tömegközlekedés iszonyatosan drága, általában a boltok is persze a Tesco az Tesco itt is meg máshol is. Budapesten az emberek is mások, konkrétan leszarnak, mindenki a saját gondjával van elfoglalva, ráadásul sokkal idegbetegebbek mint máshol.
én megyeszékhelyre költöznék ha tehetném. A Budapesti létet csak átmenetinek gondolom.
Én a helyedben költöznék. Előrébb nem leszel anyagilag, viszont szakmailag igen, és vélhetően a hozzáállásod az élethez is meg fog változni.
Egyébként, Pesten külvárosi részen keress albit vagy belvárosban szobát, s akkor nem megy el 80-100 csak albira, max ennek a fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!