Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tartják sokan normálisnak a veszekedést?
Rendszeresen olvasom a kérdésekben, hogy "gyakrnak veszekedünk, de jól elvagyunk" és hasonló megnyilvánulásokat. Miért gondolják sokan, hogy a veszekedés a párkapcsolat része? Például szüleim 40 éve házasok, egyszer sem veszekedtek. Viták voltak ritkán, de soha sem fajult veszekedéssé.
Így is kérdezhetném: Miért nem lehet indulatok nélkül, megfelelő kommunikációval kezelni a helyzeteket?
"Az meg még gázabb, hogy valaki azt írta, hogy a szüleid langyos házasságban vannak, mert nem veszekednek."
Ez a kijelentés szerintem is erős, a hozzászóló "korán" hozott ítéletet. Másrészt tényleg vannak azok a párok, akik büszkén vallják, hogy 40 év alatt egy hangos szó nem hangzott el közöttük. Ezt a mondatot én is rendre egy ironikus "a-ha"-val tudom le, mert egyből arra gondolok, hogy a konfliktuskerülés az elsőszámú problémakezelésük, ami egy árva szemmel nem jobb a veszekedésnél.
Még egyszer mondom: a konfliktuskezelés nem a hangerejétől, hanem a tartalmától és a kimenetétől lesz jó vagy rossz. Csendesen és nyugodtan is lehet olyan sértően és agresszívan viselkedni, mint a fene, és hangosan is lehet tisztelni és szeretni egymást. A lényeg sokkal inkább, hogy mit mondasz, nem az, hogy hogyan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!