Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Egy Facebook csoportban a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy Facebook csoportban a közös-külön kassza volt a téma. Mi volna azokkal a nőkkel, akik...?

Figyelt kérdés

Tehát voltak nők, akik leírták, hogy ha nem közös kasszán lennének, akkor éhen halnának. Sajnos elég sokan számoltak be erről.

Kérdem én, ezek a nők mit csinálnának, ha vége lenne a kapcsolatnak? Vagy ha netán megbetegedne/ meghalna a férfi, vagy csak tartósan munkanélküli lenne?

Akik szintén ilyen helyzetben vannak, elmondanák, hogy lehet így élni? Nem kötekedésből kérdem, tényleg érdekel. Hogy tudjatok így nyugodtan álomra hajtani a fejeteket esténként?

2021. jan. 23. 02:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
63%

Hát ilyen hozzáállással ne is vallalj gyereket.

Amugy almondom, a gyednek is van maximuma... ha 1milliót is keresel havonta, akkor sem kapsz 170ezernél többet...

Tudod nekünk megéri, hogy 2/3 évig a férjem cipeli a nagyobb súlyt. Cserébe lett egy csodás fiunk...

De neked nyilván ez nem fér bele a pénzkultúradba... csak sajnálni tudlak, hogy ilyen felfogásod van...

17#

2021. jan. 23. 15:12
 22/33 anonim ***** válasza:
85%
Sok esetben kényszer, amibe egy idő után belenyugszik az ember. Vannak részei ennek az országnak, elég sok, ahol nőként egyedül nem élsz meg, csak ha kivételesen jó képességeid vannak. Keveseknek vannak, a legtöbben átlagosak vagyunk. Mit csináljunk, kössük fel magunkat? Költözzön mindenki Budapestre vagy külföldre? Valahogy élni kell itt is. Ha máshogy nem lehet, akkor így. Senki sem szeret kiszolgáltatott lenni, mindenkinek az az álma, hogy teljesen egyedül, mindenkitől függetlenül is boldoguljon, de ez van, és nem lehet egy életen át ezen kattogni, mert beleőrülsz.
2021. jan. 23. 16:05
 23/33 A kérdező kommentje:

22, ez teljesen igaz. Viszont akik a posztban ezeket leírták, nem a keleti országrész nyomorfalvaiban élnek. Megnéztem az adatlapjaikat, teljesen átlagos körülmények, alsó-középosztály kb, nem mélyszegény, iskolázatlan réteg. Szóval volna lehetősége több pénzt keresni.

De amit írtál, az valós, elismerem, csak nem az általad említett emberek kommenteltek.

2021. jan. 23. 19:39
 24/33 A kérdező kommentje:
21, köszönöm, nem kell a sajnálatod, én sem sajnáltalak le a körülményeid miatt, csak leírtam, hogy máshogy gondolkodunk. Nem kell gonoszkodni. Gratulálok a kisfiadhoz! :)
2021. jan. 23. 19:44
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

A 15-ös válaszoló vagyok, egyébként abszolút nem a kérdésedben említett kategóriát képviselem én sem. Nem azon az úton járok, hogy valaha is éhen haljak támogatás nélkül, még gyerekvállalás előtt is szeretném, hogy akkora tartalékunk legyen, hogy ne történhessen katasztrófa. Igazából én is csak magyarázni próbáltam, meg kicsit másfelől megközelíteni a kérdést. Én csak azt mondom, hogy az egyenlőtlen pénzügyek nem feltétlenül veszélyes kiszolgáltatottságot jelentenek, mert, hogyha az ember nem eszetlenül megy ebbe bele, hanem racionálisan, a kockázatokat ismerve, de nem félve tőle, akkor pusztán azért, mert valakiknél a család nagyobbrészben a férj fizetéséből él, nem lesz tarthatatlan, és butaság az a modell.

Persze,az alapján amiket írtok, annál aki odakommentelte, hogy "éhen halna nélküle" (és nem a gyesről beszélt) nem ez a meggondolt felfogás áll fenn.

2021. jan. 24. 00:07
 26/33 anonim ***** válasza:
84%

Néha felmérik, hogy az emberek hány százalékának van három hónapra elegendő megtakarítása. Meglepően kevésnek, és ez nem ma, meg tegnap alakult ki, a maiak ebben nőttek fel, a régiek meg még inkább, hogy sosem volt jóformán egy vasuk se. Függtek az államtól (amivel az erősen mindig vissza is élt és erősítette a függő helyzetet) a társuktól, mert egyedül nem megy.

Inkább az van, hogy manapság, ha van pénzügyi tudatosságod, meg hajlandó vagy odatenni magad a melóban, akkor viheted többre, akár egyedül is, de nem ez az alapállás. A fejekben sem.

2021. jan. 24. 01:04
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ne hidd, hogy amiről a 22-esben írtam, csak a keleti országrész nyomorfalvainak és a tanulatlan, mélyszegény rétegnek a sajátossága. Nagyon nem... Diplomás nők is vannak ilyen helyzetben bőven. Gyerek előtt is, gyerek után pedig főleg. Hiába a diploma, ha nincs megfelelő munkahely. És Bp-t leszámítva bizony nincs elég. Nem csak "vadkeleten".
2021. jan. 24. 07:16
 28/33 A kérdező kommentje:
27-es, értem és köszönöm a választ. Sokat gondolkodom ezen, ha valaki érintett, megírná, a párkapcsolata előtt hogyan élt meg?
2021. jan. 24. 19:38
 29/33 anonim ***** válasza:
Pl. a szüleinél vagy az ő segítségükkel. Esetleg testvérrel, unokatestvérrel, barátnővel közös albérletben vagy vadidegen lakótárssal, így a kiadások egy főre kevesebbre jöttek ki. Ez fiatalabb korban bevett és egész jól tud működni, de később már nem feltétlenül. A fodrász, akihez járok, most, 33 évesen is így van, pedig szorgalmas, ügyes, szóval elegen járnak hozzá, és nem az a pénzszórós típus, hogy emiatt ne tudna megélni. Kérdés, hogy meddig mehet ez így, ha mondjuk a barátnője, akivel jelenleg közösen bérelnek, párt talál, összeköltözik vele, akkor törheti a fejét szegény...
2021. jan. 24. 19:55
 30/33 anonim ***** válasza:

29, szerintem ez nem az a kategória. A fodrászod fenntart egy fél albérletet, a saját kajáját megveszi. Az említett posztban (én is olvastam) szó szerint ilyeneket írtak: “éhendöglenék”.

Nagyon merészek.

2021. jan. 24. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!