Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy Facebook csoportban a közös-külön kassza volt a téma. Mi volna azokkal a nőkkel, akik...?
Tehát voltak nők, akik leírták, hogy ha nem közös kasszán lennének, akkor éhen halnának. Sajnos elég sokan számoltak be erről.
Kérdem én, ezek a nők mit csinálnának, ha vége lenne a kapcsolatnak? Vagy ha netán megbetegedne/ meghalna a férfi, vagy csak tartósan munkanélküli lenne?
Akik szintén ilyen helyzetben vannak, elmondanák, hogy lehet így élni? Nem kötekedésből kérdem, tényleg érdekel. Hogy tudjatok így nyugodtan álomra hajtani a fejeteket esténként?
Gondolom a sok mamahoteles pontozott le aki megèl "egyedül"
8
Én azt csináltam, hogy meguntam, hogy a pasim csúnyán visszaélt vele, hogy jobban keres, mint én. Mit vársz egy olyan országban, ahol a női politikus is győzköd, hogy nem baj, ha egy nő kevesebbet keres, elég, ha évente ellik, mint a tenyészkanca. Úgyhogy fogtam magam, és kijöttem külföldre. Egy pár napig egy gyerekkori barátnőmnél maradtam, és nagy szerencsém volt, mert pár nappal később lett albérletem. Munkát gyorsan tálaltam, mert beszélem a nyelvet.
Mióta van barátom, azóta nem is tervezem, hogy még egyszer visszamegyek abba az országba. Főleg így, hogy karantén meg teszt kell.
Igen, olvastam én is a posztot, Kérdező. Én is csak pislogtam, és az a legdurvább, hogy ezeknek a nőknek volt a legnagyobb arcuk, hogy bezzeg náluk közös a kassza, és értetlenkedtek, hogy mégis milyen kapcsolat az, ahol ez nem így van.
Máskor meg jönnek az anonym posztok, hogy a pasijuk bántalmazza őket, de nem tudnak mit tenni, mert nincs pénzük...
Míg dolgoztam, vígan eltartottam volna magamat.
Aztán eljöttem szülni. A csodás állam annyira tamogatja az anyákat, pont éhen halnánk belőle...
Kerek 100.ezer forintot kapok. Ez elmegy a rezsire, lakáshitelre, 1x tankolok még belőle, azt ennyi.
A kaja, pelenka, lakásfelújítás, egyéb kiadás mind férjeméből megy.
Ez egy ilyen időszak.
Ha visszamegyek dolgozni, majd változik.
15-ös, nyilván teljesen más a pénzügyi kultúránk, de számomra továbbra is érthetetlen, hogy lehet az örök szerelemre és hűségre alapozva anyagi függésben élni.
Nyilván a legtöbben nem azért házasodnak össze, vagy költöznek össze, mert az van bennük, hogy úgyis vége lesz, tehát jóformán mindenki így indul neki, hogy reménykednek benne, örökké tart, aztán mégis itt van a kb. 77%-os válási statisztika.
Azzal sem értek egyet, hogy ha meghal a férfi, a gyász lesz a legnagyobb baj. Szerintem ugyanolyan baj eladósodni és az utcára kerülni, főleg, ha gyerek is van.
Valaki írta, hogy a nő megörökli a férfi vagyonát. És mi van akkor, ha nem házasok, vagy ha nincs a férfinak vagyona? Az, hogy jobban keres, mint a nő, nem azt jelenti, hogy (jelentős) vagyona is van.
17-es, én ha 100e forint gyedet kapnék, inkább nem szülnék, a fenti okok miatt. De itt jön megint az eltérő pénzügyi kultúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!