Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Az együttélés megszokássá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az együttélés megszokássá alakítja a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Ha összehasonlítjuk azt amikor 2 ember évek óta együtt él, meg amikor csak időt töltenek el egymásnál, mobdjuk hétvégét, vagy nem a hét minden napját akkor a távolság ébren tartja a vágyat a másik iránt?

Együttélésnél a megszokás mellett pozitiv dolog a kényelem, h a másik mindig ott van kézközelben?

Akik csak alkalmanként találkozgatnak, annak az az előny h a másik jó oldalát látjátok, meg úgy is áll hozzá? Együttélésnél megkapod a rossz tulajdonságait is: nyűgösködés, hiszti, önzőség, durva beszéd, lustaság..?

2021. jan. 4. 22:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi 30 éve vagyunk együtt. Igen s igen+ igen. Szerinted?

De tudod van az a szám: Amilyen hülye vagy én úgy szeretlek..

Nem cserélném le a párom, kettő fiatalabbé sem. A hibáival együtt az én párom.

2021. jan. 4. 23:32
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért kezelik az emberek a megszokást negatívumként. Én örülök, hogy nem egy hullámvasút a kapcsolatom és hogy azt a viselkedést kapom holnap is, amit ma: azt a tiszteletet, szeretetet, néha meglepetést, udvarlást, máskor csak szimplán egy kedves, szerető férjet, akivel bárhová elmehetek, bármit együtt csinálhatok, mert ő itt lesz ugyanúgy. És mi ezzel szoktunk is élni, ezért bár megszoktuk, itt vagyunk egymásnak, laposnak semmiképp nem nevezném a kapcsolatot.

Nem cserélném semmire, főleg nem egy újra, amit ugyanúgy fel kell építeni hányattatottan meg nyűglődni vele, hogy legyen belőle valami. Ez egy jól kiépített, biztonságos, stabil kapcsolat. Lényegében nekem ez kell és örülök, hogy már nem csak találkozgatunk.

2021. jan. 5. 00:41
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

A megszokás nem egyenlő az unalommal. 22 éve élek együtt a férjemmel, nyilván a nap nagy részében egy rutint követünk, a gyerekek miatt muszáj is a logisztika pontos betartása. Láttuk egymást betegen, frissen műtve, lelkileg összezuhanva, mindenhogy. De ez nem jelenti azt, hogy nem szeretjük egymást vagy hogy nincsen izgalom a kapcsolatunkban. Imádom a férjem humorát, szeretek vele titkosan összekacsintani, amikor tudom, hogy ugyanarra gondolunk, de a gyerekek előtt nem mondjuk ki. Remekül egymás keze alá dolgozunk a konyhában, a gyerekekkel, mindenben. És bár abban változott a szex, hogy képesek vagyunk végignézni egy filmet 2 centire egymástól, ami az elején nem ment... de így sem kevés, minőségben pedig ezerszer jobb, mert minden porcikáját ismerjük egymásnak és pontosan tudjuk, mit szeretünk. 😊

Nem adnám a férjemet senkinek egy új kapcsolat reményében, de vele sem kezdeném újra. Nekem ez többet jelent, mint a kezdeti hormongőzös hónapok.

2021. jan. 5. 06:26
 4/13 anonim ***** válasza:
39%
Elvált férfiként mondom hogy ez így van. Ha valakivel 24/7 össze vagy zárva akkor olyan szintem megismered hogy úgy kezeled mintha a testvéred lenne. Sajnos egy idő után elveszik az érdeklődés felé, mert természetesnek veszed azt hogy ott van melletted. Ha valakivel nem élsz együtt akkor van magánéleted, nem kell folyamatosan egyeztetned a másik féllel, nincs annyi veszekedés, jobban be tudod osztani az idődet, jobban koncentrálsz a másik félre. Személyes tapasztalatom szerint ki kell próbálni az együttélést is ahhoz hogy valaki megfontolt döntést hozzon, nem mindenki boldog a párkapcsolatban. Véleményem szerint akkor van értelme 1 életre elköteleződni, az pedig a közös, tervezett gyerekvállalás. Ha nincs gyerek, akkor mi a fenének élnék egy fedél alatt egy partnerrel ha 24/7 nem ragaszkodom hozzá?
2021. jan. 5. 08:41
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi most kezdünk eljutni oda párommal, hogy kicsit csillapodott a kezdeti lángolás. Két éve vagyunk együtt és fél éve költöztünk össze. Nyilván amíg találkozgattunk izgalmasabb volt, de sokkal bonyolultabb is. Untam már a sok szervezést, a szülőkhöz alkalmazkodást, azt, hogy nem tudtunk a lakásban otthonosan mozogni, mert nekem volt egy kötözködő anyukám, neki pedig a szülei, akik ha csak wc-re kisurrantam már jöttek beszélni, kérdezősködni elég kellemetlen témákról. Nem volt komfortos.

Igen, azelőtt minden találkozó alkalmával szexeltünk. Most van, hogy 4-5 éjszakát is együtt alszunk szex nélkül, de semmire nem cserélném ezt. A legjobb érzés hozzá hazaérni, a legjobb érzés vele osztozni és a legjobb érzés, hogy végre biztonságban érzem magam. Sokkal kevesebb a feszültség köztünk, sokkal jobb ez a nyugodt, kellemes érzés amit most érzek, mint mikor eleinte a hormonok tomboltak és megőrültem érte.

Szerintem egy jó kapcsolat nem laposodik el, csak megnyugszik.

22L

2021. jan. 5. 08:42
 6/13 anonim ***** válasza:
53%

5 reagálva, 4 vagyok

De jó ezt olvasni, olyan fiatal vagy még hogy egyenlőre csak a pozitív oldalát látod a dolgoknak. Egy 2 éves kapcsolatnál teljesen normális amit leírtál, majd 20 év múlva is elolvasnám a gondolataidat. Én 23 évet éltem együtt a exemmel, az brutálisan hosszú idő, megöregedtünk egymás mellett. A fizikai elmúlást sem egyszerű feldolgozni, a szexuális vágy idővel elmúlik és előtérbe kerülnek olyan apró tulajdonságok amik korábban egyáltalán nem zavartak. Kívánom hogy találj egy olyan partnert akivel legalább 20 évet boldogságban tudsz együtt élni, de jól válasszad meg a partnered ha nem akarsz csalódni. :)

2021. jan. 5. 09:08
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

6 a szüleim is hasonlóan gondolkodnak, 46 éve házasok. Erre is van valami frappáns válaszod?

Nem mindenki úgy éli meg, mint te.

2021. jan. 5. 09:38
 8/13 anonim ***** válasza:
34%

AZ én szüleim is 50 évet éltek együtt, még sem volt jó a házasságuk. Amikor apám nyugdíjas lett nem bírt ki anyámmal együtt 1 hetet sem mert összekaptak valamin. Amíg dolgozott és napi 2-3 órát voltak együtt addig működött a dolog.

Nekem csak olyan ember ossza az észt aki legalább leélt 25 évet 1 partnerrel és látta megöregedni maga mellett. Aki elvesz egy 55kg szép hosszú hajó szőke nőt és 20 évvel később egy rövid, vörös festett hajú 90kg nőbe szerelmes, az tényleg vagy nagyon jól választott és a partnere személyiségébe szerelmes, vagy megalkuvó. Én rosszul választottam, a "te" szüleid meg biztosan nagyon jól. Nem vagyok híve a házasságnak, de az értelmetlen válásoknak sem, viszont ami nem működik azt nem kell erőltetni!!!

2021. jan. 5. 10:11
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#6-os, előtted válaszoló vagyok.

Sajnálom, hogy ilyen dolgokat éltél meg, de nem korrekt dolog mindenki kapcsolatára ezt rávetíteni. Fogalmam sincs mit hoz a jövő, de dolgozok magamon, a kapcsolaton és tanultam anyukám 20 éves házasságából, meg az azt követő 10 másik kapcsolatából, hogy milyennek nem szabad lenni. Mert sajnos javarészt ezekben ő volt a hibás. Kisajátító, kontrolláló, féltékenykedő, uralkodó, önbizalomhiányos személyiség, emellett kapcsolatfüggő, egyedül levegőt venni se tud. Minden szomorúságára a kapcsolatban keres támaszt, nincs hobbija, konstans 0-24 figyelmet igényel.

Apám se volt normális, kommunikációra képtelen volt, egy idő után ellustult és ki se mozdult maximum a boltba sörért, velünk se foglalkozott, rengeteget ivott és baromi érzéketlen volt.

Ezekből 22 évesen annyit tanultam, hogy el se hinnéd. Mindemellett pszichológushoz is járok, attól függetlenül, hogy nincs semmi komolyabb bajom. Szeretném fejleszteni magamat és a kapcsolatot is, mert tudom, hogy sok minden fog ránk várni.

Megéltük már egyébként a 2 év alatt édesapám halálát, a covidot, a költözést, azt, amikor a nagymamám élet-halál között feküdt koponyacsont töréssel és minden pénzem kórházi ágy bérlésre / kijárós nővérre ment, ezáltal ő fizette egyedül az albérletet abban az időszakban. És ezekre még rájött mindkettőnknek egy munkahelyváltás, a hobbijaink megszűnése (koncertek - úszás), tehát hidd el, túl vagyunk a "minden jó és rózsaszín" időszakon. Láttuk egymás olyan oldalait, amiket az ember jó esetben hosszú idő után lát először. Mégis eljegyzésről beszél, tervekről velem és én is szeretnék vele tervezni. Nincs már megőrülés, meg nonstop szex, de egy olyan embert ismertem meg a két év alatt, aki hosszútávon mellettem marad a legnehezebb időszakokban is. Szerintem. Remélem.

2021. jan. 5. 10:20
 10/13 A kérdező kommentje:

Szerintem van aki extrovertalt van aki meg introvertralt. Elsőnek stressz ha nem éri új inger,es itt nem feltetlen a szexre hegyeznem ki a dolgot marmint az újdonságot. Introvertaltak alt biztonsagot keresik a jol bevalt megszokott dolgokat.

Valoszinu h ettől is függ.

Nekik a fontossagi sorrendben nem az elején van az ujdonsag sőt idegesiti őket,mig mast az új dolgok hianya lehangol.

Egy szuperjo partner mindent tud adni csak ujdonsagot nem hosszu évek után.

2021. jan. 5. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!