Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Vásárolnátok a párotok lakásáb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vásárolnátok a párotok lakásába? Jogos a kérése?

Figyelt kérdés

2 éve élek a páromnál, előtte albérleteztem egy barátommal. Nekem nincs saját ingatlanom, párom kapott a szüleitől, így egy tehermentes lakása van.

A lakásra kb. semmit nem költött, mindent úgy kapott bele, amit magának vett, abból a legolcsóbbat vette mindig.

Mikor ideköltöztem, lecseréltünk jó pár bútort, az ágyat, a matracot, a kanapét, kifestettünk, mindezt felesbe. Ezen felül a saját pénzemből vettem függönyöket, új étkészletet, tehát kapásból többszázezer forintot elköltöttem rá.

Most további újításokat tervez és szeretné, hogy mindennek fizessem ki a felét, mondván, úgyis én is használom. Mosogatógépet akar, tévét akar, robotporszívót akar többek között. Na már most én is szeretnék egyszer lakást venni, de ha folyton az övére költök, nekem sosem jön össze még csak önerőre sem. Nem érzem jogosnak a kérését, mert szerintem eleget költöttem már a lakására. Eddig minden jó volt neki, ahogy volt, majd most felesbe hirtelen mindent újítani akar.

Értem, hogy nem kell lakbért fizetnem már és mennyit megspórolok ezzel, de akkor sem szeretném berendezni más lakását. A kapcsolatunk komoly, de ehhez az ingatlanhoz nekem jogilag sosem lesz közöm, és bármi történik köztünk, a bútorok, függönyök stb. úgyis itt maradnak neki.

Ti mit gondoltok erről? Fizetnétek a dolgok felét?

2020. nov. 17. 13:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/162 anonim ***** válasza:
9%

19: bocsánat de ha én jól keresek akkor adjak neked mert én jobban járok ?

A párja igen jobban jár , de azért mert a szülei megdolgoztak erte.

A kérdező szülei is megdolgozhatnanak érte és akkor ő meg jobban járna a kiadott lakással.

2020. nov. 17. 14:22
 22/162 anonim ***** válasza:
5%
Ha jobban keresek valakinél még a pénzemet is odaadom, gondolom a 19-es is így csinálja.
2020. nov. 17. 14:23
 23/162 anonim ***** válasza:
91%
"Ezért cserébe elkell tartania egy élősködőt?" - hm, szeretnél te egy olyan élősködőt, aki fizeti maga után a rezsit, közös költséget plusz bevásárol a lakásodba mindent, meg bebútorozza.
2020. nov. 17. 14:24
 24/162 anonim ***** válasza:
84%
Felesben fizették ezeket te mit nem értettél ezen?
2020. nov. 17. 14:27
 25/162 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk ugyanez a felállás, fordítva: együtt élünk két éve, enyém a kégli.

Teljes mértékben a saját bizniszemnek tekintem, én állok minden olyan költséget, ami az ingatlan értékéhez kapcsolódik (felújítás, karbantartás, javítás). Miután pedig eladtam a kéglit, enyém a pénz.

Eszembe sem jutna, hogy "el van neki engedve a lakbér", s emiatt ő hálával vagy bármi mással tartozik. Egy párkapcsolat nem így működik, na meg az amortizáció sem nagyobb lényegesen ahhoz képest, mintha egyedül laknék. Aki elegendett lakbéren gondolkozik, az gondolkozzon szállásdíjon is IFÁ-stul, amikor először ott aludt a párja.

Az ingóságok közös vásárlása megbeszélés témája. Ha megegyezünk abban, hogy fontos pl. a robotporszívó, akkor lehet, hogy közösen vesszük (bár ilyen esetben is inkább az jellemző, hogy valamit ő vesz, valamit én, szóval a közös használatú cuccaink többsége is egyértelműen valamelyikünk tulajdona). Ha viszont valamit csak az egyikünk szeretne és használna (pl. sosem ülnék fel egy szobabiciklire), akkor vegyen magának.

2020. nov. 17. 14:34
 26/162 anonim ***** válasza:
96%
Semmi szin alatt. A havi koltsegekhez hozzajarulnek, de semmilyen ingosagba, se felujitasba nem szallnek bele. Hasonlo esetben en sem varnam el. Sajat magamrol meg azt is elhiszem, hogy szakitas eseten kompenzalnam amugy, ha megis. De senki masban, meg a sajat paromban sem biznek vakon.
2020. nov. 17. 14:41
 27/162 anonim ***** válasza:
6%

Nem az a célod, hogy megértsék hanem az, hogy egyetértsenek veled.

,,Nekünk is szívesen vett volna anyánk lakást, ha apánk nem halt volna meg kiskorunkban és nem egyedül kellett volna eltartania és kitaníttatnia 3 gyereket."

Ezért most valamilyen kártérítést akarsz? Vagy ezzel igazolod, hogy jogos ha ingyen élsz valakinél?

2020. nov. 17. 14:45
 28/162 anonim ***** válasza:
20%
Gyernőtt lvl. 110
2020. nov. 17. 14:46
 29/162 anonim ***** válasza:
77%
Hülyére vesznek kérdező. Aranyaso a pasid. Amint berendezted a lakását, ki fog dobni.
2020. nov. 17. 14:47
 30/162 anonim ***** válasza:
89%

"Még hogy a ribizlik nem használják ki a férfiakat. Íme egy példa."

A pasi használja ki a nőt.

2020. nov. 17. 14:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!