Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi történik akkor, ha egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi történik akkor, ha egy párkapcsolatban elérkeznek az összeköltözéshez, ám mindkettőjüknek van saját háza, ahol nagyon szeretnek lakni? Mit tesznek ilyenkor?

Figyelt kérdés
Mindkettő félnek saját háza van, amin nincs hitel, teljes mértékben az övé. Viszont a kapcsolatuk elérkezett x idő után arra a pontra, amikor össze akarnak költözni, együtt akarnak élni.

2020. nov. 1. 13:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az egyikbe beköltöznek, a másikat meg kiadják albérletbe és beforgatják a közös kiadásokba. Ettől függetlenül, mivel az összeköltözés előtt már meg volt a házuk, mindegyiknek saját vagyona marad a lakása.
2020. nov. 1. 13:08
 2/19 anonim ***** válasza:
88%

Ha komolyan gondolják, választanak egyet, ahol élnek. Ha nem, akkor szórakoznak továbbra is a különéléssel...

Jogilag nem sok változik.

2020. nov. 1. 13:09
 3/19 A kérdező kommentje:
Igen, jó ötlet a bérbe adás! De, teszem azt, mindkettő fél keményen megdolgozott a házáért, és nem szívesen válna meg tőle még így sem. Nem szívesen adná ki albérletbe egy idegennek, azt, ami az övé.
2020. nov. 1. 13:12
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor élnek külön és időnként összejönnek. Más megoldás nincs.
2020. nov. 1. 13:16
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

#3: márpedig az egyik félnek engednie kell.

Szerintem ésszerűen kell megközelíteni: döntsétek el, hogy melyikben lenne jobb lakni (munkahely közelsége, lakás mérete, környék lehetőségei, stb).

2020. nov. 1. 13:17
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Eddig hol egyikbe hol másikba aludtak együtt? Melyikben voltak többet? Munkahelyhez melyik logikusabb?
2020. nov. 1. 13:28
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Altalaban megbeszelik gondolom, aztan dontenek az egyik mellett. En inkabb kiadnam, mintsem eladjam, nyilvan nem ugy kell hozzaallni, de barmikor tonkremehet a kapcsolat, legyen hova visszakoltozni.
2020. nov. 1. 13:37
 8/19 A kérdező kommentje:

Például, én nem szívesen adnám fel ilyen helyzetben a házat, ahol élek. Közel a munkahely a főváros stb...

De, ő is így van az ő házával hogy nem akarja feladni a házát mert neki is így kényelmesebb.

Persze, akkor sem egyszerűbb, ha egy településen élnek.

Ilyenkor szerintem a legjobb megoldas, ha mindketten eladják a házukat, és közösen vesznek egyet.

Bár, itt előre gondolkodnék, hogy mi lesz, ha egyszer külön válunk, és feleslegesen adtam el annak idején a házat.

2020. nov. 1. 13:40
 9/19 A kérdező kommentje:
A bérbe adás nekem azért nem tetszene, mert kiadnám azt, amit én építettem fel vadidegeneknek. Ergo, feleslegesen küzdöttem érte, hogy meglegyen.
2020. nov. 1. 13:41
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Eladni mennyivel egyszerűbb, mint kiadni albérletbe? Az előbb írtad, hogy mindkettőtök ragaszkodik a sajátjához.

Eladni és beleforgatni a közösbe szerintem rizikósabb, főleg úgy, hogy még nem is éltetek együtt. Ha így döntötök, legyen szerződés, ki mennyit vitt bele, mert utólag gond lehet belőle.

2020. nov. 1. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!