Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Egy tanultabb személy (orvos,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy tanultabb személy (orvos, ügyvéd) együtt élhet hosszabb távon egy egyszerűbb, vagy egy kétkezi munkát végzővel?

Figyelt kérdés

Szerintetek működhet a dolog? Van tapasztalata valakinek?

(kétkezi munkára nem a takarítóra gondolok, pl fodrász, egyszerűbb irodai stb)

Köszönöm a válaszokat :)

2020. okt. 26. 19:28
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
95%
10: a tájékozottság, olvasottság nem egyenlő feltétlenül a lexikai tudással. Attól még lehet vki intelligens, hogy nem keni-vágja az összes romantikus magyar költőt. A legtöbb IT-s meg mérnök, akit ismerek, azért van elég tájékozott és művelt, max. kicsit kocka. Pénzügyesből több szakbarbárt ismerek, de tanárt is ismerek, aki kb. azért ment tanárnak, mert máshova nem vették fel, és annyira tanítani sem tud, hogy minden suliból egy-két év után repülnie kell a szülői panaszok miatt, de egy másik suli meg felveszi simán.
2020. okt. 26. 20:53
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont mégsem látok fullos nőket irodalmárral, tanítóval, könyvtárossal."

Talán mert ezeknek a férfiaknak nem a fullos nőkre van igényük, hanem az értelmes, tanult, hétköznapi lányokra.

2020. okt. 26. 21:07
 13/32 Ramos ökle ***** válasza:
69%

Mindenkinek más tapasztalatai vannak. Én pl. az orvos és mérnök szakik között rengeteg átlagos képességűt láttam. Nem túl bonyolult elmék, na. Ugyanígy nem egy olyan "kevésbé tanult" embert láttam, aki gondolkodásban, vagy legalább műveltségben bőven egy átlagos orvos/mérnök szintet hozott. Nagyon vegyes a dolog.

Szóval az, h valaki tanultabb, még nem jelenti, h az átlagosnál értelmesebb.

És igen, ismerek pár diplomás+nem diplomás párt, működik. Néha mondjuk pont úgy látszik, h fordított a dolog, azaz a diploma nélküli az okos. :D

2020. okt. 26. 21:07
 14/32 anonim ***** válasza:
84%

"Csak pénzügyes, IT-s, meg mérnök srácokkal, akik azért nem hinném, hogy akkora észlények."

Van fogalmad arról, hogy ezek a szakmák milyen óriási felelősséggel járnak?

Egy mérnök nem " észlény"?

Ha a tanár, vagy a könyvtáros hibázik,visszafordítható, viszont ha a mérnök hibázik, akkor emberek halhatnak meg miatta, és ezt nem azért írom mert lenézem a többi szakmát, hanem azért mert nagyon erős kijelentés volt a részedről!

2020. okt. 26. 21:11
 15/32 anonim ***** válasza:
85%

azért ment tanárnak, mert máshova nem vették fel

Azért egy matematika, kémia, biológia, fizika szakot elvágezni csak úgy nem lehet, mert máshová nem vették fel. Ezeken a szakokon a 70% kihullik, aki nem értelmes. Én biológus vagyok, de a legtöbb tantárgyból együtt voltunk a biosz szakos tanárokkal. És bizony ugyanazt kapták mint mi, ugyanúgy együtt jöttek be velünk írásbelizni, szóbelizni. Persze lehet egy töri-könyvtárszak a vicc a köbön, azt nem ismerem. De van pár, ami nagyon kemény

2020. okt. 27. 10:03
 16/32 anonim ***** válasza:
65%
Ilyen alapon vehetnénk a nőket is, akik 75% a jogi, pénzügyi, gazdasági diplomát szerez és bizony ezeknek a nőknek a felére egy tojásrántotta elkészítését sem bíznám, mert olyan szinte nulla az agyuk, csak a magolásnak éltek, azzal mentek át. Tudom, mert van pár tucat jogásznő ismerősöm és a java egyszerűbb, mint egy papucsállatka.
2020. okt. 27. 10:06
 17/32 anonim ***** válasza:
81%
Mérnökök között is tudok olyat, aki 8 év alatt végezte el az 5 évet aztán kapott zsíros állást (420 ezer ft) pedig kb egy egyszerű egyenletet sem tud felírni. A másik is gépészmérnök, levelezőn átbukdácsolta kettesekkel a 3.5 évet a bsc-n, szakdogáját más megírta helyette. Persze neki is jó állása van, mert akkora a hiány, hogy bárki jó vidéken ezekből.
2020. okt. 27. 10:10
 18/32 anonim ***** válasza:
88%

Hallottam ilyenről, hogy a gyógyszerész pasi bár nem szereti már a kozmetikus barátnőjét, de vagy 10 éve együtt vannak és nem akar szakítani, mert akkor a csajnak romlana az életminősége, meg nem mozogna felsőbb körökben.

Nem értem az egész logikáját, inkább bele se mennék bővebben, de van ilyen is.

2020. okt. 27. 11:23
 19/32 anonim ***** válasza:
61%

"Csak pénzügyes, IT-s, meg mérnök srácokkal, akik azért nem hinném, hogy akkora észlények."

Ahha, szóval az irodalmár, tanító (nem is tanár...), könyvtáros, az észlény? :D Attól, hogy bemagolsz, egy rahedli felesleges évszámot, meg szöveget nem leszel intelligens... Bár ez a hozzászólásodból is látszik.

Ha egy könyvtáros elnéz valamit, maximum nem ABC sorrendben lesznek a könyvek a polcon... Ha én elnézek valamit, akkor egy 500 kilós robotkar leveri a fejed a helyéről, csak ennyi a különbség.

A kérdésre reagálva pedig, igen, működhet, ha egyébként megvan a közös hang, érdeklődési kör stb... Attól, hogy bolti eladó valaki, még nem biztos, hogy fogalma sincs a világról, amiben él. A 10-es pedig bizonyítja, ennek ellenkezőjét is. :)

2020. okt. 27. 11:31
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
15: az illető töritanár volt, akiről meséltem. De volt olyan matektanárom is, aki matekból tényleg penge volt, de minden más területen buta. Helyesen írni nem tudott, fogalmazni nem tudott. Konkrétan nem tudott tanítani sem, nem is tudom, hogy adhattak neki diplomát tanári karon. Ledarálta az anyagot monotonul, diákok számára érthetetlenül, és ha vki azt mondta, nem érti, azt mondta ingerülten, "pedig elmondtam", és folytatta tovább. Az intelligencia nemcsak a tudásból áll.
2020. okt. 27. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!