Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy tanultabb személy (orvos, ügyvéd) együtt élhet hosszabb távon egy egyszerűbb, vagy egy kétkezi munkát végzővel?
Szerintetek működhet a dolog? Van tapasztalata valakinek?
(kétkezi munkára nem a takarítóra gondolok, pl fodrász, egyszerűbb irodai stb)
Köszönöm a válaszokat :)
"Viszont mégsem látok fullos nőket irodalmárral, tanítóval, könyvtárossal."
Talán mert ezeknek a férfiaknak nem a fullos nőkre van igényük, hanem az értelmes, tanult, hétköznapi lányokra.
Mindenkinek más tapasztalatai vannak. Én pl. az orvos és mérnök szakik között rengeteg átlagos képességűt láttam. Nem túl bonyolult elmék, na. Ugyanígy nem egy olyan "kevésbé tanult" embert láttam, aki gondolkodásban, vagy legalább műveltségben bőven egy átlagos orvos/mérnök szintet hozott. Nagyon vegyes a dolog.
Szóval az, h valaki tanultabb, még nem jelenti, h az átlagosnál értelmesebb.
És igen, ismerek pár diplomás+nem diplomás párt, működik. Néha mondjuk pont úgy látszik, h fordított a dolog, azaz a diploma nélküli az okos. :D
"Csak pénzügyes, IT-s, meg mérnök srácokkal, akik azért nem hinném, hogy akkora észlények."
Van fogalmad arról, hogy ezek a szakmák milyen óriási felelősséggel járnak?
Egy mérnök nem " észlény"?
Ha a tanár, vagy a könyvtáros hibázik,visszafordítható, viszont ha a mérnök hibázik, akkor emberek halhatnak meg miatta, és ezt nem azért írom mert lenézem a többi szakmát, hanem azért mert nagyon erős kijelentés volt a részedről!
azért ment tanárnak, mert máshova nem vették fel
Azért egy matematika, kémia, biológia, fizika szakot elvágezni csak úgy nem lehet, mert máshová nem vették fel. Ezeken a szakokon a 70% kihullik, aki nem értelmes. Én biológus vagyok, de a legtöbb tantárgyból együtt voltunk a biosz szakos tanárokkal. És bizony ugyanazt kapták mint mi, ugyanúgy együtt jöttek be velünk írásbelizni, szóbelizni. Persze lehet egy töri-könyvtárszak a vicc a köbön, azt nem ismerem. De van pár, ami nagyon kemény
Hallottam ilyenről, hogy a gyógyszerész pasi bár nem szereti már a kozmetikus barátnőjét, de vagy 10 éve együtt vannak és nem akar szakítani, mert akkor a csajnak romlana az életminősége, meg nem mozogna felsőbb körökben.
Nem értem az egész logikáját, inkább bele se mennék bővebben, de van ilyen is.
"Csak pénzügyes, IT-s, meg mérnök srácokkal, akik azért nem hinném, hogy akkora észlények."
Ahha, szóval az irodalmár, tanító (nem is tanár...), könyvtáros, az észlény? :D Attól, hogy bemagolsz, egy rahedli felesleges évszámot, meg szöveget nem leszel intelligens... Bár ez a hozzászólásodból is látszik.
Ha egy könyvtáros elnéz valamit, maximum nem ABC sorrendben lesznek a könyvek a polcon... Ha én elnézek valamit, akkor egy 500 kilós robotkar leveri a fejed a helyéről, csak ennyi a különbség.
A kérdésre reagálva pedig, igen, működhet, ha egyébként megvan a közös hang, érdeklődési kör stb... Attól, hogy bolti eladó valaki, még nem biztos, hogy fogalma sincs a világról, amiben él. A 10-es pedig bizonyítja, ennek ellenkezőjét is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!