Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos, hogy nem akarok egy olyan ház felújítására költeni, amiben nincs tulajdonjogom és tudom, hogy nem is lesz sosem?
A helyzet "röviden": 10 éve együtt élek a párommal, az anyjánál. Kettőjüké a ház. Van egy közös 6 éves kisfiunk is.
Már többször felhoztam hogy jó lenne már egy közös ház,ahol csak mihárman lakunk, ezerszer nyugisabb lenne mint anyóssal élni. De a párom nem akar hallani erről.
A másik, hogy nekem is legyen félretett pénzem és ne csak a párom nevén legyen megtakarítás, nyitnék egy lakástakarékot. De a páromnak ez nem tetszik.
Ami miatt meg, hogy már 2* is el akart küldeni másik nő miatt... nekem ez a biztonság ha lenne félretett pénz a nevemre is, és nem erre a házra adni értéknövelő beruházásokba... mert eddig amik fel lettek újítva, arról is a számlák a párom nevén vannak
Ami miatt még jogosnak érzem, az az, hogy a szgleim házát elárverezték, 2 kiskorú testvérem gyermekotthonban van. Előbb-utóbb valahogy házhoz kell nekik jutniuk, és csak úgy tudnak ha anyagilag én is besegítek. De ez szintén nem tetszik a páromnak!
Jogos, hogy nem adsz bele. Nőügyei vannak, nem ragaszkodik hozzád, így nincs biztonság.
Ugyanakkor nem értem hogyan akarsz házat venni és még a két testvérednek is lakhatást biztosítani. Ha ennyire jól keresnél, nem lennél ilyen helyzetben.
Hasonló helyzetben vagyok, voltam.
Annyi, hogy nem anyósnál, hanen páromnál laktam, de minden az ő nevén.
Viszont rettenetesen elavult volt a ház mikor beköltöztem.
70es évek bútorai, régi konvektorok, régi vezetékek, nagyszülőktől örökölte, képzelheted.
12 év alatt nagyon sok pénzt tettem bele, jól kerestem, majdnem dupláját annak mint a párom. Minden "felesleges" pénzemből a házon csináltattunk valamit, saját megtakarításom szinte semmi.
Ha azt a pénzt elteszem, most minimum egy tisztességes önerőm lenne hitelhez. Olyan 7 millióm van benne durván.
Nemrég szétmentünk.
Szerencsére annyiból korrekt az exem, hogy elismeri a fentieket, így ő költözött el egyelőre, én maradtam a gyerekekkel ameddig nem találok megoldást a lakhatásomra, de nyilván ez nem örökre szól.
Nagyon bánom, hogy nem takarékoskodtam saját részre.
Sajnos én ilyen vagyok kapcsolatban, nem volt enyém-tied stb, de ebből most bizony tanultam.
"A másik, hogy nekem is legyen félretett pénzem és ne csak a párom nevén legyen megtakarítás, nyitnék egy lakástakarékot. De a páromnak ez nem tetszik."
Mègis ki a búbánatot èrdekel a vèlemènye? Felnőtt ember vagy, fogod magad, ès nyitsz, ès utalgatod rá az összegeket. Az se baj, ha nem tud róla. Sőt! Vagy ha nem ilyet nyitsz, valamilyen formában gyűjtögess magadnak, mert ennek a kapcsolatnak hamarosan vège.
Azt meg nagyon jól teszed, hogy egy fityinget sem akarsz beleadni az ő házukba. Nem is szabad.
"nyitnék egy lakástakarékot. De a páromnak ez nem tetszik"
Jó hogy nem tezszik. Neki az a jó ha kiszolgáltatott helyzetben vagy, rá vagy utalva.
"már 2* is el akart küldeni másik nő miatt..."
És most kezdesz el gondolkodni?
Ne adj bele a közösbe, fogd arra hogy a szüleidnek adsz haza. A pénzt tedd el saját számlára. A levelezési címnek anyádék címét add meg, nem látják a számlakivonatot.
Ha elküld végleg, akkor legalább lesz pénzed.
Azért írom hogy ha elküld, mert ha magadtól is hajlandó lennél menni akkor már nem ott lennél :)
Az én apám vert minket, semmi pénze nem volt anyámnak, mégis leléptünk. A semmiről kezdte újra de lépett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!