Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Kérnél lakbért a párodtól, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérnél lakbért a párodtól, ha ő költözött hozzád?

Figyelt kérdés
Te fizeted a lakás hiteltörlesztőt, párod beköltözik. Kérnél tőle lakbért? Anyagilag nem vagy tehetős, épp hogy kijössz egy hónapban, szóval a pénz jól jönne, mit tennél?

2020. szept. 29. 16:57
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
57%

Akkor én javaslok egy megoldást.

Kiadod a lakásodat és albérletbe mentek. Az albérletet felesben fizetitek igy bár pont ugyanaz mintha kernel tőle pénzt, de így azok is elégedettek lesznek akik mashogy ezt nem értik meg.

Ez a javaslatom, és hidd el, megoldás. Nem kell magyarázni, albérlet, felesben fizetitek és kész.

2020. szept. 29. 20:41
 42/48 A kérdező kommentje:
ez egy nagyon jó ötlet, mindenképp elgondolkozok rajta, köszönöm szépen!
2020. szept. 29. 20:44
 43/48 anonim ***** válasza:
83%

Nem. Ha a lakás törlesztőjébe bármilyen anyagi forrást az ember felhasznál a párjától, úgy jogos, ha tulajdonrészt kap az ingatlanból. Hisz a hitelnek az a lényege, hogy ha fizeted, x év után tied a lakás. Ha mondjuk 5 évig lakbért kérsz a partneredtől és azt a hitel törlesztéséhez használod, neki anyagilag az az összeg kiesik, de cserébe nem kap semmit, ha pl 5 év múlva szétmentek, gyakorlatilag mehet az utcára, se pénz, se lakásrész. Neked meg ott lesz a saját lakás amihez az ő pénze is hozzásegített.

Hiteles ingatlan esetén, ha azt akarom hogy hivatalosan csak az enyém legyen, én fizetném a törlesztőt, csak a rezsibe, és egyéb, a háztartással kapcsolatos dologba kérnék beszállást ha külön kasszán lennénk. Mivel mégis együttélés, közös költségek.

2020. szept. 29. 21:55
 44/48 anonim ***** válasza:
38%

Ha bérelsz egy olyan lakást, amit a tulaja hitelből vett, akkor az nem csak a banké, meg a tulajé, hanem a tiéd is egy kicsit pár év után?

Mert ugye te semmit nem kapsz a pénzedért 😂

Egy szolgáltatást kapsz, mint a fodrásznál. Onnan sem viszel haza semmit, sőt!, mégis fizetsz érte.

Kérdező: ki vagy használva. Nem azért, mert neki felgyűlik a pénze, neked meg elfogy, hanem mert egy alapvető szolgáltatást biztosítasz neki úgy, hogy magának is elő tudná teremteni.

Küldd vissza a srácot a mamahotelbe (mellesleg most is ott van jóformán) és keress egy férfit.

2020. szept. 29. 22:49
 45/48 anonim ***** válasza:
40%
A rezsi felét kérném csak.
2020. szept. 29. 23:36
 46/48 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem is itt nem a lakbér a baj, hanem hogy fizuról fizura éltek, ő meg semmi felelős viselkedést nem mutat a pénzügyek terén. Lusta, kár szépíteni. Te döntésed, hogy ez neked jó-e. Nekem nem lenne jó.
2020. szept. 29. 23:44
 47/48 A kérdező kommentje:

Nem értem, hogy hogy mosodott össze a lakbér és a hiteltörlesztő. Ha lakbért kérek az nem egyenlő azzal, hogy a hitelembe rakom bele(fentebb írtam, hogy elraknám közös pénznek). De ha a hitelembe is raknám, se lenne semmi köze a lakáshoz, ugyanúgy, ha esetleg egy bérlő lakna ott.

Igazából már én is rájöttem, hogy rossz kérdést tettem fel. Nem az a lényeg, hogy kérnék-e, hanem, hogy jó e ez így nekem. Köszönöm szépen mindenkinek.

2020. szept. 30. 09:20
 48/48 anonim ***** válasza:
42%

Igazából, azzal a hozzászólással nem értek egyet, hogy milyen alapon adna bele a törlesztődbe, mert a lakás a tied lesz, ha meg elválnak útjaitok, neki nem lesz semmije.

Ahogy emberünket "megismertük", amúgy sem lenne semmije, mert nem úgy néz ki, aki belátható időn belül önerőre félre tudna tenni és a saját lakásába invesztála.

Tehát, ha albérletben lakna, úgyanúgy nem lenne semmije, mintha a párja lakásához "hozzájárulna".

Én ha benne vagyok egy kapcsolatban, akkor arra úgy tekintek, hogy örökké együtt maradunk és az otthon, amibe belefizetek, közös lesz előbb-utóbb.

Ha meg nem is, mondom, ugyanott vagyok, mintha albérletben lennék, ott is elveszik a pénzem, valahol meg lakni kell.

Szóval ha komoly a kapcsolat, akkor szerintem "illik" beszállni.

MOndom ezt nőként, aki jelenleg albérletben lakik, és ha olyan emberhez költöznék, aki a saját ingatlanát törleszti, akkor gondolnám olyan komolynak a kapcsolatot, ha már vele élek, hogy beszálljak és MINDEN költséget felezzünk.

Hogy ezt a képzeletbeli férfi engedné-e, az meg ugye már nem tőlem függ.

2020. szept. 30. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!