Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Kérnél lakbért a párodtól, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérnél lakbért a párodtól, ha ő költözött hozzád?

Figyelt kérdés
Te fizeted a lakás hiteltörlesztőt, párod beköltözik. Kérnél tőle lakbért? Anyagilag nem vagy tehetős, épp hogy kijössz egy hónapban, szóval a pénz jól jönne, mit tennél?

2020. szept. 29. 16:57
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
11%
Utolsó kettő! Ha egy férfi írná ki ide (volt is ilyen), hogy van egy saját lakása, odaköltözik hozzá a barátnője, kérjen e tőle albérleti díjat a rezsin felül? --- Hát itt mindenki meglincselné a csávót, meg hogy a nő hagyja el azonnal az ilyen nyomorultat, stb. kb. ilyen "ötletek" jönnének!
2020. szept. 29. 19:28
 22/48 anonim ***** válasza:
23%

Kicsit csodálkozok, hogy ennyi mindenki gáláns lenne és ingyen befogadná a pasit.

Szerintem meg kérj tőle pénzt, max kevesebbet mint amennyi egy szoba ára, de valamennyit azért illene adnia. Ahogy te is írtad, ki is adhatnád illetve ő meg egy csomót spórol. Aztán mondjuk 5 év múlva megcsal vagy más miatt szét mentek és ha csak havi 50et számolok, akkor 3M-val kevesebb pénzed lesz mintha kiadtad volna. Neki meg pont ennyivel több marad a zsebében. Ez pedig a saját érdeked ellen van és a pasinak kedvez, kB a saját önállóságodat csorbítod.

Amúgy meg tényleg gondold át ezt ezzel a pasival, ne csessz ki magaddal.

Én is kicsit hasonló vagyok, csak akkor erőltetem meg magam ha nagyon muszáj úgyhogy nálam pl segítene ha lakbért fizetnek és valaki sutyiban elrakná. De azért tény hogy jobb parti egy olyan aki tudatosan intézi a pénzügyeit...

2020. szept. 29. 19:31
 23/48 anonim ***** válasza:
0%
Én kérnék havi 8000-et, plusz rezsi felét nyilván. Ez olyan jó kis összeg, neki jó hogy ennyiért tud lakni egy jó helyen velem, nekem meg jól jön havonta, pl ha javítani kell valamit, meg azért a lakás is amortizálódik.
2020. szept. 29. 19:32
 24/48 A kérdező kommentje:
a 22-es hozzászoló írta le a legjobban, hogy miért is merült fel bennem a kérdés. Köszönöm mindenki másnak is, van min gondolkodnom most az tény :)
2020. szept. 29. 19:40
 25/48 anonim ***** válasza:
87%

22-23, szánalmasak vagytok! Nekem saját lakásom van, de lesülne a képemről a bőr, ha a barátnőmtől, aki nálam lakik, a rezsi felén túl még kérnék pénzt, amiért ott lakik!

Ez meg milyen hülye felfogás, hogy ki is adhatná, és akkor ennyit meg ennyit nyerne? Ja, akkor döntse el, hogy pár kell neki, vagy albérlő!

Ennyi erővel mindenki csinálhatná, akinek van saját lakása, hogy nem költözik össze a párjával, hanem kiadja a szobát, és csak találkozgatnak, mert hogy húú így mennyit nyer vele!

Az agyam eldobom, egyesek miket tudnak kitalálni!

2020. szept. 29. 19:42
 26/48 A kérdező kommentje:
szerintem ez nem szánalom, hanem reális hozzáállás. Voltál már ilyen helyzetben, 25-ös? ugyanis lehet én is így gondolnám, ha nem én lennék ebben a helyzetben. Sosem voltam anyagias, nem meggazdagodni szeretnék rajta, csak egyszerűen nem érzem fernek, hogy többet is dolgozok, ő pedig ingyen élvezi a lakhatást. Bár azt mondta ő sem kérne tőlem, és én is ellene voltam, de most már kezdem magam madárnak érezni...bár az is tény, hogy esetleges szakítás esetén, nekem legalább biztos helyem van.
2020. szept. 29. 19:45
 27/48 anonim ***** válasza:
69%

26-os most írtam, hogy most is így vagyok! Én dolgozom 12 órákat, enyém a lakás, ő még tanul, csak a rezsibe száll be! Nem lenne pofám még "albérleti díjat" is kérni tőle, ha szétmegyünk később, ha nem!

Ha én is úgy gondolkodnék mint, te, kirúgnám, hogy húzzon kollégiumba, én meg kiadnám a szobát!

2020. szept. 29. 19:51
 28/48 anonim ***** válasza:
81%

De tovább megyek, ahol nem közös a lakás (ilyen is rengeteg van), akkor a házaspár egyik tagja is kérjen albérleti díjat a másiktól, hogy ott lakhat?

Egyszerű, akkor nem kell párkapcsolat, dobd ki a faszit, és élj boldogan az albérlőddel!

2020. szept. 29. 19:53
 29/48 anonim ***** válasza:
79%

Nem az a madárság, hogy nem kérsz a lakhatásért pénzt, szerintem ez pároknál teljesen természetes. oké, hogy hiteled van, de a végén a lakás a tiéd lesz. Ő meg fizet érte, és a végén nem kap belőle semmit ugye. A rezsit meg természetes, hogy felezitek. Az a madárság, hogy eltűröd, hogy alig dolgozik és képtelen félretenni, gondolni a jövőre, nulla pénzügyi kultúrája van. Mégis mit akarsz hosszú távon egy ilyen embertől?

Le kell vele ülni, és kerek-perec megmondani, hogy vagy változtat a hozzáállásán, vagy mehet, amerre lát.

2020. szept. 29. 19:53
 30/48 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó : ez attól függ milyen komoly a kapcsolat.. Nyilván ha házasok akkor nem kér pénzt, ha két napja ismeri akkor meg ingyen nem fogadja be...

De ha komolyabb céljaik vannak pl gyerek ilyesmi akkor egy ilyen pasi nem alkalmas rá, vagy valahogy változást kell elérni nála. Esetleg egy közös megtakarítási számlára be lehetne tenni a pénzt.

Amúgy ha te mondjuk 200e fizetésből kifizeted a 100 ezres törlesztőt és a maradék pénzből éppen nem halsz éhen, akkor lehet másképp látod a dolgokat, mint lakástulajdonosként.

22es voltam.

2020. szept. 29. 19:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!