Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, férfiak! Titeket zavarna ha egy nő nem főzne nektek?
Pov: párkapcsolatban vagytok mondjuk 2 éve, összeköltöztök és kiderül hogy a csaj nem szeret, nem tud és nem is akar főzni.
Mindketten dolgoztok.
Szerintetek nagy baj ha a nő nem főz? Mosást és takarítást azt elvégzi.
Nálunk csak a feleségem főz, én pedig elvégzek más munkát, ami sok családnál a nő dolga (takarítás, mosás, teregetés, száraz ruha beszedése, bevásárlás (leggyakrabban együtt,de nem mindig), szinte mindent megjavítok, ami elromlik, mert hobbim az ilyen tevékenység.
Szóval - megegyezés kérdése.
Kedves Kérdező! - ha csak ennyit tudsz a főzésről, akkor (ne haragudj az őszinteségemért, de...) fél napot nem lennék veled. Ám, ez én vagyok, de sehol sincs kizárva, hogy összejössz egy szakács fiúval és minden megoldódhat. Ugyan akkor a mai fiúd biztosan elmegy tőled.
Ffi.
6 éves korom óta úgymond "szárazkaját" edtem, utálom a főt ételt, ezért soha nem is nyúltam hozzá.
Virslit, hamburger húst, szendvicset eszek már 20 éve és képtelen lennék még a zöldséghez is hozzányúlni.
Nem zavarna, nem házicselédet akarok, hanem szerető társat. A házimunka meg olyan dolog, amit megoszt az ember. Ha valaki 12 órában melózik és széthajtja magát akkor nyilvánvalóan az viszi a nagyját aki mondjuk csak 6 órát dolgozik. A többit meg lehet beszélni - ki mit csinál. Egy szerető, megértő kapcsolatban nem követelnek, hanem kialakítják a közös életvitelt, napirendet hogy mindkettő félnek optimális legyen.
Ja amúgy, ha te sem szeretsz főzni meg a párod sem... na akkor rendelt pizzát fogtok enni 😆
Annyit azért hozzátennék, hogy ez fordítva is így van - ha kiköveteli rajtad, hogy főzz neki (miközben tudja hogy te sem szeretsz) az már régen rossz.
8 órában dolgozik, heti 2szer pedig 10 órába. Heti 5 nap dolgozik.
Én 6-8 órában dolgozok heti 5nap.
Én egy palacsinta sütéssel gyújtottam fel 2 konyhát...ő amúgy nagyon jól főz és szeret is, de azt mondja munka után fáradt így nincs kedve.
Én már hallottam olyan családot, ahol a pasi a séf.
De lehet egyébként vegyesen is(váltogatva), vagy konkrétan közösen is
Vagy lehet azt is, hogy mindeki eszik amit talál, pl vajaskenyér, virsli, vagy rendelnek, ha telik rá, hogy mindig pl pizzát, palacsintát, vagy esetleg menzás kaját egyenek
Vagy lehet az is, hohy általában csak az egyik főz, és mindig ugyanaz, ha azt magára vállalja; és amikor mondjuk fáradt, és mindig főzne , de akkor nagyon fáradt; akkor bejelentheti, hogy nincs kedve főzni, és akkor lesz megint vajaskenyér, melegszendvics, vagy pizza.
Én amúgy hölgy vagyok, és arra gondolok, hogy náLunk mindig úgy lenne, ahogy mindig aktuálisan jól esik. Azt gondolom, sokszor én főznék, néha a pasim; megbeszélés alapján; néha pedig együtt rakosgatnánk mondjuk a rakott krumplit, vagy két külön lángon sütnénk a palacsintát, vagy tojást. :):) Tehát alapvetően gondolom, hogy én főznék, ha már lenne pasim, és szülőktől külön élnénk, és akkor néha meg pasim is csinálna kajákat; mondjuk pl ilyen játékosan, kedveskedve megbeszéljük, hogy "Na, cica, főznél ma te?" Vagy "főznél ma velem közösen valamit?" Vagy pedig lehet azt úgyis ,hogy ő felajánlja. Na de szóval nálunk mindenki, amennyit bír, senkitől se várnánk biztosan, emberfeletti teljesítést. Tehát pl ha vacsoraidőre érünk haza, tök jó az a vajaskenyér is, egy kis sajt, meg zöldség, ozt fincsi. :):):)
"Eddig nem zavarta, de mostmár egyre jobban mert "ő mit fog enni"."
Nekem nőként ilyen életemben nem jutott eszembe, hogy felnőttként mit eszek, ha a pasim nem főz. Hihetetlen, hogy a férfiaknak ilyen gondolataik vannak.
Engem nőként zavarna. Bennem bármennyire is maszkulin,karrierista vagyok,ott van a gondoskodási ösztön.
A páromat nem érdekli,ha éhes akkor simán főz ő, ha nekem más dolgom volt. Viszont alapvetően én szeretem a gondoskodó anya szerepet és ezt a klasszikus családmodellt is.
Ha a párod nem ért egyet ebben veled,akkor ennek gyorsan vége lesz :(
"szeretem a gondoskodó anya szerepet"
A pároddal szemben is? Mert ez belőlem kiöli a libidót.
Igen, vele szemben is, ha jól értem, amire gondolsz. Szóval simán kivasalom az ingjét, anélkül, hogy kérné. Ő is meg tudja csinálni, de nekem jól esik megtenni.
Amit nem tudok megcsinálni, azok a szerelési és pakolási dolgok. Jobb, ha a közelébe se megyek, nem is akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!