Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez normális dolog vagy sem?
Kérdező, itt nincs senki sem "ellened", "sem" veled, maximum más/azonos nézőponton.
Mondjuk, engem meglep, hogy szinte mindenki a másik nézőpontot osztotta.
Amúgy én is lazán elmennék a párom nélkül, épp azért, mert ezt írod:
"Itt nem egy olyan szimpla sütögetés lesz hanem egy 25 fős családi összejövetel távoli rokonokkal,dédik,pápák stb nem egy laza 5 fős kis sütögetés."
Vagyis, lesznek ott olyan családtagjai is a párodnak, akiket jó eséllyel évente vagy több évente lát csak. Ha egy csipetnyi empátia is szorult volna beléd, akkor eszedbe sem jutna, hogy ettől megfoszd a párod csak azért, mert neked hirtelen közbe jött valami! Nekem akkor lenne lelkiismeret-furdalásom, ha tudnám, hogy szerencsétlen párom miattam otthon gubbaszt egyedül, amíg én dolgozok, közben meg lemarad az év családi eseményéről.
Szerintem a szeretet a legfontosabb egy párkapcsolatban (akármilyen közhelynek is hangzik), de ebbe nem fér bele a rád jellemző:
1. "ha nekem xar, neki is legyen xar", illetve a
2."nehogy már nélkülem is boldog merjen lenni" mentalitás.
Nekem az exem épp ilyen volt, mint te. Kezdetben csak az volt, hogy sok dolga van, ne hagyjam egyedül, amíg otthon melózik, mondjam le a baráti összejövetelt. Később már mindenféle csip-csup dologgal elkezdte szabotálni a családi rendezvényeket is, közben ment a "jaj de szomorú vagyok, hogy itt akarsz hagyni egyedül" című lelkiterror. A vége az lett, hogy teljesen elsorvadt a szociális életem, az exem pedig egyre jobban a fejemre nőtt, mert mindig engedtem neki, mert szerettem. Aztán rájöttem, hogy ha ő viszont szeretne, nem csinálná ezt velem, ezért kitettem...
Tanultam az esetből. Ha én a párod helyében lennék, és ez velem történne, akkor szó nélkül közölném veled, hogy teljesen más a párkapcsolatról szóló elképzelésünk, ez nem fog működni, majd elmennék a családi rendezvényre, te pedig cuccolj ki, mire visszaérek.
32F
Végigolvasva a kommenteket és a válaszaidat, én csak abban reménykedem, hogy te csak trollkodsz.
Egyetértek egyébként az előttem szólókkal. Nem vagytok összenőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!