Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fejlett országokban miért csak a hagyományos női szerepektől szabadulnak meg, a hagyományos férfi szerepektől nem?
Szerintem csak azért kezdeményezik a nők a válást, mert a férfiak többször újítanak be párhuzamosan be mást, míg a nők többsége kizárólagosságot szeretne.
Egyébként meg tényleg sok férfit frusztrál, ha kevesebbet keres. És tipikusabb, hogy a házimunkát mindkét fél nőies munkának tartja. De vannak kivételek. Ha körbenézel egy játszótéren, az anyukák többsége el van olvadva az egy-egy olyan férfitől, aki hajlandó már délután 6-kor mosolyogva bújócskázni, mert bezzeg az ő párja csak este 9-re fog hazaesni. Szóval nincs annyira magasan a mérce a nőknél, ismerősi körben inkább a férfiak azok, akik elmenekülnek otthonról a munkába, aztán a gyerekek fényképét mutogatják a kollegináknak, hogy értük túlóráznak és milyen magányosak közben...
"Ja, azt már nem, ugye?"
Kérlek, ne tegyünk már úgy, mintha a legtöbb nőnek megfelelne, hogy egszerre legyen a két szülő táppénzzen/gyeden. Még egyszer, a legtöbb nő nem is akar olyan férfival lenni, aki ezt megtenné: [link]
33:
"Szerintem minden amit a nők csinálnak egy kapcsolatban a férfiak hibája"
A párommal az alábbiak szerint működik a kapcsolatunk:
Mindketten dolgozunk, a fizetésünk nagyjából megegyezik. Különböző projektek miatt néha neki kicsit több, néha nekem. Ő otthonról dolgozik, így a takarítás nagy részét ő végzi, míg én a bevásárlást, mert az útba esik, és jobban tudom, hogy mi kell.
Tervezünk gyereket, és amikor majd nem tudok dolgozni, mindketten itthon leszünk. Ő egyébként is így dolgozik, az enyémet pedig lehet távolról is végezni, de a terhesség végén és a szülés után időszakban egy időre nyilván abba fogom hagyni, de bőven van megtakarításunk arra, hogy ez ne okozzon problémát.
Mindenhol a pároknak kell tudni, hogy nekik mi az ideális munkabeosztás, és azt kell alkalmazniuk. Ami lehet, hogy bevált egy párnak, az nem biztos, hogy egy másiknak is.
24/L
Aha, tehát akármi van, nektek nem kell gyereket nevelni, meg otthon kivenni a részeteket, mert az női dolog, és ti szegények, régen is ennyit melóztatok, ne várják már el tőletek, hogy emellett még esetleg megmozduljatok. De az teljesen rendben van, hogy a nő ugyanolyan teljes munkaidős állás mellett csinálja ezeket helyettetek is. Mert ti férfiak vagytok. Oké, értem (nem).
Szerencse, hogy látok magam körül sok normális faszit, így nem hiszem azt, hogy mind ilyenek vagytok. Különben de, sok anyukának megfelelne, ha mondjuk minden második betegségnél apa menne táppénzre a gyerekkel, vagy ha apa keresne olyan munkát, amiből 4re odaér az oviba a gyerekért, és nem neki kéne ezzel kínlódni. De hát arról szó se lehet, mi az, hogy apuka igazodik a gyerekhez, és különben is, mit kezdjen ő a nyűgös, beteg gyerekkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!