Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nők többsége nem szeretné, hogy a párja papucs legyen, akkor miért alakul ki mégis nőuralom a kapcsolatok többségében?
Nincs reprezentatív felmérésem, csak az egy korábbi kérdésben feltett szavazásból tudok kiindulni: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyut..
Tudomásom szerint a nők többsége egyenrangú, vagy akár férfidominanciájú kapcsolatra vágyik, mégis úgy tűnik, hogy ez általában másképp szokott alakulni. Ha valóban erre vágnynak a nők, akkor miért kezdenek mégis irányítani?
(Jómagam egyébként kedvelem a nődominanciát. 31/F)
#20 Ha így állsz mindenhez az életben, az sajnálatos. Az azt jelenti, hogy egyáltalán nem bízol meg a társadban. Nem tudom, így mit válsz a kapcsolattól...
Sok nő gyesre megy és gyereket szül. Sokan felelőtlenek, de sokan egyáltalán nem. Mégis minden gyerekvállalós történetben ott van, amit írsz, hogy a férfi simán otthagyhatja a gyerekkel őket ugyanúgy. Simán élheti világát, miközben a nő szenved azért, mert beleinvesztált egy közös életbe és semmit sem kapott vissza. Én is ilyen családban nőttem fel. Apámat csak képről ismertem, anyámat meg kizsigerelte az egész... És te még a szaros pénzed félted?
Mindkét fél oldaláról vannak ilyen kockázatok. Nekem sem ment el az eszem, hogy mindent a nevére irassak, de szívesen kezelek dolgokat közösként. Azért, mert bízom benne annyira, hogy bejön a közös élet és ezt tartom valószínűbb eseménynek. Másrészt meg majd az akkori énem ráér törni a fejét azon, hogy hogy álljon fel, ha pofáraesek.
Az élethez több bátorság kell, mint paranoia
Szerintem sokan (így az itt válaszolók döntő többsége) egyszerűen összekeveri a békességet és a konfliktuskerülést azzal, hogy valaki "papucs". Kiegyensúyozott kapcsolat nem csak akkor jöhet létre, ha valamelyik, vagy mindkét fél alárendeli magát a másik akaratának, hanem akkor is, ha a felek egyszerűen kompromisszumkészek. Itt is írta valamelyik válaszoló, hogy nem áll le veszekedni olyan dolgok miatt, amiket nem tart fontosnak. És teljesen jogos ilyeneken felesleges is veszekedni - ez szimpla konfliktuskerülés, ami egy harmonikus kapcsolat alapja. Ez nem jelenti azt, hogy egy fontos témában nem áll ki magáért - ekkor beszélnénk papucsról.
Nőként én teljesen férfiatlannak találom a "papucs" jellegű férfiakat, viszont alap, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszem.
#23 nem tudja elvenni, mivel írunk vagyonszerződést (főleg, hogy ő szorgalmazta)... És nem mellesleg több vagyona van, mint nekem nem lenne érdeke. Amit meg adok, nyugodtan viheti, azért adom.
Inkább vegye el más, minthogy én vegyem el magamtól azzal a hülye mentalitással, amilyen neked is van. Ez csak pénz. Kit érdekel, minden hónapban lesz új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!