Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ideig célszerű együtt lenni valakivel, mielőtt hosszabb távon terveztek?
Egyrészt én mindig is azzal kezdtem kapcsolatot, akiből többet is kinéztem pár hónapnál. Nyilván nem a kétszintes családi házról álmodoztam legalább annyi gyerekkel, ahány szint van, de azért azt néztem, hogy van-e esélyem vele arra, hogy x időn belül összeköltözzünk, mennyire tudunk majd összedolgozni a háztartásban, neki esetleg szándékában áll-e olyan életet élni, amilyet én is szeretnék majd évekkel később és ha úgy alakul, mindez együtt menne-e majd, sooook évvel később. Szóval az mindig is szempont volt, hogy például legyen nyitott az esküvőre és ne úgy fogja fel, hogy az egy hülye papír, meg társai.
Konkrétan az adott személlyel csak akkor terveznék komolyan (úgy, hogy felvetem neki, hogy lehetne ezt is meg azt is), ha jól kijövünk és miután összeköltöztünk, akkor is rendben van a kapcsolat és ha caak kicsiben is, de működik a közös élet. Szégyen vagy sem, akivel csak randizunk, azt könnyebben elengedem még azért...
Onnastól kezdve, hogy ez hivatalosan is egy párkapcsolat. Semmi értelme együtt lenni ha úgy álltok hozzá, hogy majd lesz valahogy aztán ha véletlenül működik akkor majd tervezünk. Egy kapcsolat sem fog működni ha nem tesztek érte minden nap, egy kapcsolat sem lesz komoly ha nem úgy álltok hozzá az első perctől.
Viszont egymás megismerése kulcsfontosságú. Ehhez egyrészt kell, hogy nagyon sokat, nagyon mély dolgokról és célokról beszélgessetek. Másrészt viszont idő kérdése. Az összeköltözéshez megfelelően megismerni valakit, kizárni a nagyon egyértelmű ellentéteket meg vörös zászlókat életkortól függetlenül legalább 1-2 év. Ahhoz, hogy legyen értelme házasodni és biztosak legyetek benne, hogy ez valóban működőképes együtt kell élni legalább 2-3-4 évet. Minél több élethelyzetet megélni együtt, megtapasztalni, hogy a másik hogy áll valójában a házimunkához, anyagiakhoz, hogyan kezel egy komoly problémát, tudtok-e azonos irányba fejlődni, tud-e hosszú évekig energiát fektetni egy kapcsolatba stb.
Az első 2-3 évben semmi értelme házasodni. A rózsaszín ködtől nem is látod a párod reálisan, 2-3 évig bárki tud energiát fektetni egy kapcsolatba, nem is változtok drasztikusan ennyi idő alatt. Egyszerűen csak felelőtlen döntés, 50 évesen is az.
Viszont azt remélem tudod, hogy nem ezek a valós párkapcsolati célok és ezektől egy kapcsolat sem lesz komoly, nem ebben mérik a haladást.
fél-1 év zökkenőmentes együttélés után terveznék csak lánykérést.
Összeköltözni meg akár 1 hét ismerettség után is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!