Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit vegyek születésnapjára ? Már megint elrontottam a feleségem születés napját. Vettem neki egy csoda keselezot (40e Ft volt) és mellé vettem az emeletre egy jó robot porszívót (roborock S60) és elmentem a világ végére a kedvenc éttermébe
És hoztam neki a kedvenc ételebol.
Azt végülis megkaptam, hogy ő semmit se kapott. És igaz is, én sinfogok kést élezni, én is elfogom magam kiáltani hogy "heyy Google, klin ap maj bedruum" hogy a porszívó magától feltakaritson.
Sőt , vele együtt ettem a vacsibol.
Ez által O megint csak olyan dolgokat kapott ami nekem is jó.
Mi lehet az a dolog amit érdemes lett volna vennem ?
Ez tényleg gáz.
Ha ennyire nem tudod mit vegyél neki, miért nem veszel utalványt? Pláne ennyi pénzből? Kedvenc ruha boltjába, cipőbolt, szépségszalon.. bármit..
Kés élező 😂🤦♀️
Ne haragudj,de én sem örülnék ilyen ajándéknak. Szomorú,h nincs ötleted.
Exem anno krumpli hámozot adott karácsonyra, sülinapomra meg himző készletet..smemi értelmes..
Én mondjuk a robotporszívónak örültem volna, de csak mert van és tudom, hogy egy csoda eszköz. :D Anno a robotgépnek is örültem. De van amivel tényleg nem tudnék mit kezdeni. Pl. a késélező. Én nem szeretem alapvetően a tárgyi ajándékokat. Ami kell, azt általában megvesszük, vagy megveszem magamnak, így nincs igazán olyan vágyam, amivel meg lehetne lepni, vagyis nagyon nehéz feladat lehet.
Sokkal jobban szeretem a minőségi, együtt töltött időre irányuló ajándékokat. Egy vidéki hétvégét valahol, egy kellemes vacsorát, egy finom pezsgőt, amit a teraszon együtt fogyasztunk el, egy saját készítésű vacsorát, közös élmény programot, stb.
Fontos lenne tudni, hogy mi a párod szeretet nyelve. Ez már jó kiindulás ahhoz, hogy milyen ajándékban érdemes gondolkozni. Nálam a fentiekkel pont ezért nem lehet félrelőni. Egy több tízezer forintos ajándéknak sem fogok annyira örülni, mint egy üveg pezsgőnek, amit azért vett hazafelé random, hogy együtt megigyuk este és beszélgessünk kicsit teljes mértékben egymásra hangolódva.
A ropot porszívóból egyet vettem a földszintre, az bevált, gondoltam kap egyet az emeletre is.. Persze én is használom, de mind1 ez már a múlt.. A késélező meg bután hangzik, de nem tudja a másikat használni így vettem neki egyet amit tud.. Tépi szaggatja trancsíroz a késekkel mert a mosogatógépben szétmegy az éle, utána porcelánt is akar vágni, nagyon hasznos..
Végül átgondoltam itt az elhangzottakat, pénteken a porszívót visszavették az ügyintéző hölgy mikor meghallotta hogy miért viszem vissza megkérdezte hogy nem akarok e a férje lenni :D
Majd elmentem egy jó cukrászdába, vettem olyan tortát amit nem szeretek, (oroszkrém) ott megszívtam mert korán értem oda, és még nagymama idő volt, de egy kedves néni bement helyettem és megvette :)
Még lett egy smink készlet, mert azt megintcsak nem fogom használni, így kész is voltam a nappal.
Az utalványt elvetettem tekintve hogy annyi pénzt visz itthonról amennyit akar, tulajdonképpen nevetséges lett volna adni, az utazás is jó 5let de szerintem senkinek nem tűnt fel hogy utazási korlátozás van érvényben így lehetetlen. Ezt a szabályt nem én hoztam.
Maradt még a vacsi, de 1 héten 2-4 alkalommal csinálok vacsit, tulajdonképpen hogyan lepjem meg, nem véletlen hogy elmentem szerezni a kedvencét világ végére és vittem haza, de ezt írtam is a kérdésemben hogy megtettem..
Na így végülis porszívó nincs, hasztalan sminkkészlet van, a tortát tegnap megette a kutya.
A maradék pénzt felhasználva angliaban a peter tyson audionál akciós egy erősítő amit mindig is akartam, de örökké a páromat meg a családomat helyeztem előtérbe a saját igényeimmel szemben. (autót mentem pl venni és feleségem kapott kocsit én járok egy hulladekkal o meg hogy biztonságosan tudjon a gyerekekkel menni az en kocsimnál 15x drágább autóval jár)
Itt körülöttünk minden esetben a férj megy drága autóval a feleség meg valami kis szutyokkal, innen is látszik hogy én rosszul csináltam, de tanulok ! :)
Na szóval most így megfordítottam az évek óta tartó tendenciát hogy azt nézem mi a jó a családomnak és az igényeimet háttérbe szorítva meg is rendeltem az erősítőt, remélem jövő héten már itt lesz a futár vele. Ennek most nagyon de nagyon örülök.
Azt persze nem mondom, hogy feleségem értékelte amit tettem, de tulajdonképpen mindenki valami hasztalan kencét, kaját javasolt, most tulajdonképpen az teljesítve van.. Virágot nem akartam venni mert azt utálja, a kertbe meg most vettünk 1 hete friss növényeket, annak semmi értelme nem lett volna.
Az a baj, hogy akinek megvan mindene, annak nagyon nehéz ajándékot venni, mert ahogy mondtam is. Bemegy a boltba és megveszi magának, amire éppen vágyik. :) Pont azért, hogy elkerüljük a kellemetlenséget, mi általában inkább megbeszéljük mit szeretne a másik szülinapjára, karácsonyra, akármire. Mivel mindenünk megvan, ez mindig valamilyen program általában.
Egyébként nálunk is én járok a jobb autóval, pont azért, amit leírtál. Biztonságosabb is. Nem magam miatt, hanem a gyerekek miatt. Számomra rendkívül visszataszító, amikor a férj egy hatalmas sok karikás családi autóból száll ki, anyuka meg egy kis rozzant autóval hurcibálja a gyerekeket mindenhova, ami ha egyszer törik, tuti ott hal szörnyet benne mindenki.
Vannak dolgok, amin nem érdemes spórolni és szerintem ez így is van rendben. Ahogy az is rendben van, hogy időnkét magadra is költesz, nem csak a családra.
Mi együtt dolgoztunk meg azért, amink van. Még emlékszünk honnan indultunk, talán ezért mennek gördülékenyebben a hasonló dolgaink. Beszéljétek ezeket át, mert ha nem közös az értékrend, az hosszútávon gondot fog okozni.
Nekem a válaszod inkább úgy tűnik, mintha durcás lennél, mert az ajándékod nem volt valami személyes. A porszívót megveheted, de nem egy szülinapra.
Nem különösebben tudjuk, hogy eddig hogy teltek az éveitek, de nem egy szülinapon kell (szerintem) bosszút állni.
Nem olyan nehéz venni egy ajándékot egy nőnek, van rengeteg dolog aminek majdnem minden nő örül és nem biztos hogy alapjáraton van otthon. Egy plüss maci, aranyos képkeretet a képeitekkel, fürdősó, finom illatú hajolaj, hajbalzsam, fürdőbomba, körömlakk, új ruha, bármilyen dísz.. a lehetőségek tárháza végtelen.
Most tényleg nem tudom, hogy te ezek szerint a porszívónak örültél volna szülinapodon, kérdező?
17: az a baj, hogy nem érted, de megpróbálom elmagyarázni.
Én férfi vagyok. Logikusan gondolkodom, olyanokért dolgozom amik hasznosak nekem és a családomnak.
Nem tartom jópofa ötletnek a hajbalzsamot, mert tudom, a kukában végzi, tudom hogy a hajsamponok nagy része is, javarészt én használom fel mert örökké rájön hogy az enyém jobb, és vagy kidobjuk vagy azzal mosok hajat.. Ruhát logikus hogy nem veszek, annyi van, hogy külön szoba van neki fenntartva amit nem használ, táskák cipők. Ezeket néha kidobjuk, nekem pazarlásnak tűnik, és vagyok olyan önző hogy nem akarok még többet dolgozni és megvonni magamtól azért, hogy utána kidobjuk. A képkeret tán az egyetlen amit felhoztál, de teli van vele a hát, 17 darabot számoltam most itt a nappaliban ülve le amit látok. Ja nem, átlátok a lépcsőház sarkába ott még 6 db van így hasra ütés szerűen kb 80-100 darab van a lakásban nekem elégnek tűnik.
Ezért tettem fel a kérdést, hogy megtudjam ki mit szokott kapni, minek örül. És kipróbáltam, gondolom olvastad, a tortát ette a kutya, gyakorlatilag szemetet termeltem. Haszontalan neki, haszontalan nekem.
A szülinapom: Igen, nagyon örülnék ha valaki meglepne bármilyen hasznos háztartási géppel ami megkönnyíti a munkát.. Mivel írtam hogy robotporszívó, még nem is célzás mint egy tisztálkodószer amit felelőtlenül lehetőségként leírtál, mert vita tárgyát képezi mert "arra célzol hogy büdös vagyok? " gondolatmenetet indít, a robotporszívó célzás hogy drágám te vagy a legtisztább a földön de hoztam egy segítséget ami évekig porszívózik helyetted, ez a modell felismeri a szőnyeget erősebben szív, elmondod neki szóban !! hogy melyik szobát pucolja ki megcsinálja, ha a gyerekek széthagyják a dolgokat nem akad el, nem veri össze a bútorokat, az egyik legjobb modell, tehát drágám téged akarlak kímélni.
Az, hogy visszavittem nem bosszú volt, negatívan értékelte, és igen, 170 ezer forintos ajándék ha nem kell akkor nem őrizgetem és erőszakkal tukmálom valakire aki nem kéri.
AZ utolsó kérdésedet már más is felhozta de arra akkor még direkt nem válaszoltam:
Szóval igen, örültem volna, sőt, fokozom, a szülinapomra vettem magamnak még barkács cuccokat mert szerettem volna a páromat szülinapom alkalmával meglepni egy új polcszettel a kamrában, így lapszabászatból bútorlapokat rendeltem, magamnak lamellázó gépet meg egy jobb körfűrészt sínnel, és csináltam neki egy olyan kamrát ahol pont akkora polcok vannak amekkora cuccokat pakol be.. Megnéztem hogy most mit hol tart és arra optimalizáltam.
Én vettem, én dolgoztam, és ő használja.. És nekem nem rossz.
Kedves kérdező.
17-es vagyok.
Úgy érzem, megértelek, ugyanakkor úgy gondolom, az a cél ilyenkor hogy a párodat tedd boldoggá. Nem ismerem a párod, egyáltalán. De ha nagyon szereti a ruhákat, lehet egy "pazarlásnak" jobban örül.
Mindenesetre ha ezt így elmondod neki biztosan nem haragszik meg, gondolom így nem bosszúként fogta fel hogy visszavitted a porszívót.
Igazából átolvastam a válaszod és szerintem számomra csak azért volt antipatikus, mert leírtad miket vettél magadnak helyette elég álszent formában. Mintha hibáztatnád amiért ő nem ennek örül. Ilyenkor az a cél hogy tudd, minek örül. Lehet hogy pl. a "hasztalan" sminkkészletnek, és a "pazarlásra ítélt" ruhák teszik boldoggá.
Amennyiben a párod örömére ebben a formában nem akarsz költeni, szerintem legközelebb lepd meg azzal hogy több házimunkat csinálsz mint máskor, esetleg az ágyban valami meglepivel, ami még eszembejutott..
Romantikázással, közös fürdő borral ilyesmi, és ugyanúgy költsd magadra inkább a pénzösszeget.
Nem gondolom, hogy az elköltött pénz nagysága számít ilyenkor, persze lehet csak a magam nevében beszélhetek.. de ebben az esetben nem lesz olyan érzésed hogy magad elé teszed mindig a párod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!