Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek elkéne engednem?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek elkéne engednem? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

A párommal 6 éve vagyunk együtt. Abból 5 éve lassan hogy együtt lakunk már.

Az utóbbi fél évben kezdődtek el a bajok.

Úgy érzem elvan mellettem kényelmesedve, ami nem feltétlenül negatív értelmű.

Viszont van, amiben nem egy a felfogásunk. Az utóbbi időben anyagi veszekedés is volt, amit én indítottam el. Például, hogy ha hó végén nincs pénzem, és panaszkodok neki, fel se ajánlja hogy adok akkor xy összeget.

Nem tetszik neki az az ötlet se, hogy legyen egy kis üvegünk, amibe osszedobunk bizonyos összeget, ami a számlákra menne, hanem átutalok neki mindig. Lehet én vagyok a hülye ebben, de így szállok bele a közösbe, mivel ő neki van kocsija és elmegy vásárolni. Így nem ő fizeti egyedül, hanem az én pénzem is benne van.

Amióta újév lett, pl megfogadta lefog fogyni. Nem lennék vele 6 éve ha érdekele hány kiló. De az utóbbi két évben elhízott, folyamatosan azt hallgatom tőle "biztos nem tetszek neked már így" meg folyton nyavajog hogy ő duci. Újévkor megfogadta hogy lefogy. Eltelt azóta 3 hónap lassan, mégsem ment még el konditerembe. Nem nagyon voltunk az 5 év alatt kirándulni, hazaér folyton gépezik és a haverjaival beszélget discordon. Nem akar beszélni a gyerek témáról, pedig 24 évesek vagyunk. Én 1-2 év múlva már szeretnék gyereket amire nincs garancia hogy ő is. Viszont ettől függetlenül szeretem és fogalmam sincs hogy mit tegyek. Számtalanszor beszéltem vele mi nem tetszik és nincs változás. Ő is vár tőlem változást, amit addig nem vagyok hajlandó meglépni míg nem látom hogy ő tenne valamit is. Lehet egymás lépésére várunk. Valamint a részemről a szex se megy már annyira az utóbbi fél évben. Helyre hozhatjuk még ezt vagy szerintetek inkább engedjem el őt? Nagyon nehéz 6 év után erre gondolni, nem tudom hogy lépjek most. Fogalmam sincs, megtorpantam.

Bocsi a hosszú levélért, köszi ha elolvastad. :/

24/N

2020. febr. 23. 12:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Az hol egyenlő kb hogy én 172 ezret keresek ő meg több mint 279-et? Kijavítottam az elírást.
2020. febr. 23. 16:58
 12/17 A kérdező kommentje:
Most például kellett fogorvosra ais pénz. Előző hónapban beteg voltam és még a régi fizetésem kaptam, szóval a 150-et se kaptam meg. A fogorvos majdnem 20.000 volt. Pl ez nem nélkülözhető dolog. Így a hónapra maradt 40 ezrem. Plusz Anyukám is kikellett segítenem, mert egy hosszú betegségen van túl ami miatt nivember ota nem tud dolgozni. Szóval én a ruhát és stb-t példának írtam. Tehát erre értettem hogy nem ajánlottá la fel pl hogy a fogorvost akkor kifizeti nekem. Meg ad egy kicsi pénzt, amiből kihúzom még a hónap maradék 2 hetébe.
2020. febr. 23. 17:01
 13/17 A kérdező kommentje:
Es megint elirtam. O 270-et keres, de van hogy bonuszokkal tobbet, en meg fix berbe vagyok netto 177 (amit most kapok eloszor majd mert januar vegevel irtam ala a szerzodest ugy ezzel a fizuval kapon az uj fizetesem.)
2020. febr. 23. 17:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Hát ha az anyagi kérdés ekkora problémát jelent, az már régen rossz. Erre hogy lehet családot alapozni?

Az előző havi rezsivel elszámolhattuk minden hónap elején fillérre pontosan akár. A bevásárlásokat intézhetitek együtt. Hol te fizetsz, hol ő. Az arányosság legyen meg, ennyi.

Vagy ő állja a rezsit, cserébe te bevásárolsz a hónap első felében (arányoktól függ), utána felezitek.

Annyi megoldás van erre, tök hülyeség utalgatnod neki a vakvilágba. Ezen felül csak egy kérdés:

Esetleg próbáltál-e panaszkodás helyett kérni tőle?

2020. febr. 23. 19:41
 15/17 Alessandro10 ***** válasza:

A közös kassza fontos lehet. Ha már együtt vagytok, a költségek is közösek. Persze megoldás ha bizonyos összeget a közösbe tesztek, meg külön-külön is marad valamennyi. Nálunk nem volt külön kassza, ez nagyban hozzájárult a házasságunk végéhez. Én fizettem mindent, (rezsi, biztosítás, Funda, vásárlás, benzin) hó végén már nekem is üres volt a tárcám. A párom kb ugyanannyit keresett, (az ő fizetéséből takarékoskodtunk /volna/, mégis azt mondta, hiába élünk együtt X éve, nem haladunk sehová. Úgyhogy inkább szépen lelépett. Gyorsan elváltam tőle, nélküle jobban haladok :)

Tanács : Leülni mindent megbeszélni, aztán ha nem működik, go tovább. Nem kell erőltetni ami nem megy.

2020. febr. 24. 17:07
 16/17 Fruzs33 ***** válasza:

Ami nem megy,azt nem kell erőltetni.

Anyagiakban meg közösnek kéne lennie a megegyezéseknek,vagyis kompromisszumot kötni.

Vannak telefonra is appok,amikkel lehet fogyni.Nem kell feltétlenül a konditeremben szenvedni.

Az elég szomorú,hogy nem mentek együtt sehova.

Az meg még rosszabb,ha veszekedtek (nem tudom mennyit,de ha sok,akkor érdemes elgondolkodni.)

Üljetek le,és higgadtan veszekedés nélkül beszéljétek meg,hogy kit mi bánt.Ha még menthető a kapcsolat,akkor mentsétek meg...ha kell,akkor viszont lépjetek.

Tudom,könnyű ezt mondani,de nekem nem egy kapcsolat volt menthetetlen,tudom miről beszélek.

Ha szeretnél gyereket,ezt is át KELL beszélni.

2 út van. Maradsz,vagy tovább lépsz nélküle.Ezt nektek kell tudni.

2020. febr. 25. 15:57
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat :)
2020. febr. 27. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!