Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek elkéne engednem?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek elkéne engednem? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

A párommal 6 éve vagyunk együtt. Abból 5 éve lassan hogy együtt lakunk már.

Az utóbbi fél évben kezdődtek el a bajok.

Úgy érzem elvan mellettem kényelmesedve, ami nem feltétlenül negatív értelmű.

Viszont van, amiben nem egy a felfogásunk. Az utóbbi időben anyagi veszekedés is volt, amit én indítottam el. Például, hogy ha hó végén nincs pénzem, és panaszkodok neki, fel se ajánlja hogy adok akkor xy összeget.

Nem tetszik neki az az ötlet se, hogy legyen egy kis üvegünk, amibe osszedobunk bizonyos összeget, ami a számlákra menne, hanem átutalok neki mindig. Lehet én vagyok a hülye ebben, de így szállok bele a közösbe, mivel ő neki van kocsija és elmegy vásárolni. Így nem ő fizeti egyedül, hanem az én pénzem is benne van.

Amióta újév lett, pl megfogadta lefog fogyni. Nem lennék vele 6 éve ha érdekele hány kiló. De az utóbbi két évben elhízott, folyamatosan azt hallgatom tőle "biztos nem tetszek neked már így" meg folyton nyavajog hogy ő duci. Újévkor megfogadta hogy lefogy. Eltelt azóta 3 hónap lassan, mégsem ment még el konditerembe. Nem nagyon voltunk az 5 év alatt kirándulni, hazaér folyton gépezik és a haverjaival beszélget discordon. Nem akar beszélni a gyerek témáról, pedig 24 évesek vagyunk. Én 1-2 év múlva már szeretnék gyereket amire nincs garancia hogy ő is. Viszont ettől függetlenül szeretem és fogalmam sincs hogy mit tegyek. Számtalanszor beszéltem vele mi nem tetszik és nincs változás. Ő is vár tőlem változást, amit addig nem vagyok hajlandó meglépni míg nem látom hogy ő tenne valamit is. Lehet egymás lépésére várunk. Valamint a részemről a szex se megy már annyira az utóbbi fél évben. Helyre hozhatjuk még ezt vagy szerintetek inkább engedjem el őt? Nagyon nehéz 6 év után erre gondolni, nem tudom hogy lépjek most. Fogalmam sincs, megtorpantam.

Bocsi a hosszú levélért, köszi ha elolvastad. :/

24/N

2020. febr. 23. 12:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%

"Viszont van, amiben nem egy a felfogásunk. Az utóbbi időben anyagi veszekedés is volt, amit én indítottam el. Például, hogy ha hó végén nincs pénzem, és panaszkodok neki, fel se ajánlja hogy adok akkor xy összeget." --> miért nincs pénzed hó végén? Ez nem derül ki. Ki keres többet? Nagy a kereseti különbség? Hogy osztjátok meg a költségeket?

Kéne tudni ezeket pontosan, mert különben jelenleg csak annyit vágnék rá, hogy akkor takarékoskodj jobban, nem köteles kisegítenie, ha azt látja, hogy nem gazdálkodsz jól a pénzzel. De mint írtam, ide sokkal több infó kéne.

"Amióta újév lett, pl megfogadta lefog fogyni. Nem lennék vele 6 éve ha érdekele hány kiló. De az utóbbi két évben elhízott, folyamatosan azt hallgatom tőle "biztos nem tetszek neked már így" meg folyton nyavajog hogy ő duci. Újévkor megfogadta hogy lefogy. Eltelt azóta 3 hónap lassan, mégsem ment még el konditerembe."

Erre csak annyit tudok mondani, hogy annyira mégsem akarhatja, ha nem tett még érte semmit. Annyi ilyen ember van, hogy jajj kéne egy jobb meló, ezt utálja, jajj le kéne fogyni, jajj ez jajj az, de jajonganak csak éveken keresztül, az idejük meg megy.

Az exem ilyen volt, én rühelltem ezt a mentalitását, mert én teszek azért, hogy eljussak valamerre.

Ha viszont emiatt nem kívánod, mert ducibb, az is érthető, én nem ítéllek el ezért. Bár szerintem a nap végén a nyavajgása lohasztóbb, mint a felesleg rajta.

"Nem nagyon voltunk az 5 év alatt kirándulni, hazaér folyton gépezik és a haverjaival beszélget discordon. Nem akar beszélni a gyerek témáról, pedig 24 évesek vagyunk. Én 1-2 év múlva már szeretnék gyereket amire nincs garancia hogy ő is."

Ő hány éves? 24 körül naggggyon kevés pasinak kell család/gyerek. Szóval, ha őszinte akarok lenni, ne számíts ezen a téren ilyen jellegű dologra, mert egyrészt te is látod, hogy tolja/tereli a témát, másrészt, meg eléggé kisgyerek szintjén van még. Én nem vállalnék gyereket olyan pasival, akinek csak a gép, aztán a háztartásban hozzá se nyúl semmihez. A gyerekhez se fog akkor hozzányúlni.

31n

2020. febr. 23. 12:21
 2/17 anonim ***** válasza:
67%

Hat, azert ennyi ido utan mer nyugodtan lehetnetek kozos kasszan.

Azert vagytok par hogy az anyagiakba is ugy mint masba parkent viselkedjetek.

Szerintem valami hasonlot mondj neki, mond el hogy neked mennyire faj ez mennyire nem erzed jol magad. Kerdezd meg o mit szeretni o hogy latja a dolgokat. Akar-e valtoztatni, foge, kettotokert bevallalnae hogy megvaltozzon.

Ha mas nincs akkor 6 ev utan ideje nekiindulni egyedul az eletnek. Nehez lesz, nehezebb mint most. De ra fogsz jonni majd hogy jobb egyedul mint egy rossz kapcsolatba. Es ha valaha megtalalod az igazit, akkor nem fogod erteni hogy hogyan tudtal eltolteni ennyi idot egy rossz kapcsolatban.

2020. febr. 23. 12:24
 3/17 A kérdező kommentje:

Igazából végzi ő is a házimunkát.

Porszívózik, mosogat, néha többet mint én. Beismerem. :D

Egyébként neki 270 fölött van a fizetése. Nekem most emelték nettó 272-re. Szoval van különbség. Kifizetem rezsi felét és a hűtőbe érkező kaja felét mikor bevásárolni megy. De akkor se tetszett sose tetszett hogy ezt "atkellett" utalnom. És nem értettem miért kifogás az hogy ő otthon nem akar pénzt tartani (mikor mondtam legyen ez az üveg es dobjuk bele közösen a dolgokat.)

Így ugye erre írtam ha hó végén már elfogy a pénzem (veszek magamnak ruhát, fodrász néha, sokszor rendelek kaját magamnak mert szeretek rendelgetni akkor is ha otthon főzök :D) de nem nagyon volt rá példa hogy mondta akkor ad pénzt. Vagy ha adott akkor valamiért úgy éreztem azt visszakell adnom.

Lehet én is bután fogom fel ezeket, de én sosem kértem vissza pl vonaljegy meg ilyen apróságok árát tőle, mert úgy éreztem hogy ő a párom, nem kell hogy pár ezer foribtot visszafizessen. De ő nem nagyon mondott ilyet hogy "hagyjad, nem kell" meg nem is értettem ha még volt nála hónap végén a pénzből amit utaltam a hűtőben levő kajákra, miért volt neki probléma hogx hónap végén azt nekem visszaadja, ha ígyis úgy is kajára ment volna.

Úgyhogy emiatt vesztem vele össze nagyon múltkor.

2020. febr. 23. 12:43
 4/17 A kérdező kommentje:
172-re. Félrement a gonb.
2020. febr. 23. 12:43
 5/17 anonim ***** válasza:
76%

Ebből nem derül ki semmi a kapcsolatotokról!

Miért nincs pénzed, magadra költöd, vagy egyenlőtlen a háztartási kiadás?

Kondi teremtől senki nem fogy le, te is segíthetsz, hogy normálisan étkezzen.

A 0 kirándulás/gépezés nem most alakult ki, eddig is minden lehetőséged megvolt programokat szervezni, ha hiányérzeted van.

6 év után a szexuális vágyatok megélése sem lehetne gond, ha beszélnétek róla, viszont a gyerek kérdés ezek szerint nála még korai, érdemes volna először az elköteleződés, házasság témában dűlőre jutni.

Nem írtál semmi olyat, ami kommunikációval nem javítható!

2020. febr. 23. 12:48
 6/17 A kérdező kommentje:

Pobtbez az hogy csomószor kommunikáltunk, mégsincs változás. A kirándulást arra fogja, hogy nincs jó idő.

Hazasodni meg nem szeretne, de mi ezt a kapcsolat legelején tisztáztuk.

Én meg nem tudom szeretnék-e. Szüleim nem szépen váltak el gyerekkoromban, emiatt nem tartom fontosnak a házasságot. Anélkül is lehet együtt élni. De lehet ha megkérne mégis valaki, akkor nem mondanék nemet.

Úgyhogy nem tudom hogy mi legyen. Úgy érzem csak egymás mellett élünk, nem egymással.

2020. febr. 23. 12:52
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy gyerek még. Neked férfira van szükséged.
2020. febr. 23. 13:28
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

"Így ugye erre írtam ha hó végén már elfogy a pénzem (veszek magamnak ruhát, fodrász néha, sokszor rendelek kaját magamnak mert szeretek rendelgetni akkor is ha otthon főzök :D) de nem nagyon volt rá példa hogy mondta akkor ad pénzt. Vagy ha adott akkor valamiért úgy éreztem azt visszakell adnom."

Bocs, de erre én is azt mondanám, hogy oszd be okosabban a pénzed és nem adnék. Nem kell minden hónapban új ruha, meg nem kell rendelgetni kaját, mondom azt úgy, hogy nálad jelenleg kb 150-el többet viszek haza. Ez felelőtlen pénzdobálás.

Bocsi, ha kicsit provokállak, de lenne gyereketek, te nem tudsz kereni pénzt, mert GYES-en vagy otthon, akkor miből is fogod te ezt finanszírozni?

#1-es voltam

2020. febr. 23. 14:13
 9/17 A kérdező kommentje:
Nem írtam kedves utolsó hogy mibden hónapban így történik. Ezt arra írtam miért vesztem össze vele.
2020. febr. 23. 14:54
 10/17 anonim ***** válasza:

Én ezt értem, de a pénzügyi részt gondold át. Nem vagytok közös kasszán, kb egyenlően kerestek. Nem köteles kisegítenie, pláne nem, ha nélkülözhető dolgokra megy el a maradékod.

A többi részére viszont azt mondom, hogy jogos a problémád. Nekem nagyra nőtt kisgyereknek hat és az aggodalmad reális, hogy csak húzza az időd.

2020. febr. 23. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!