Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy alakul manapság az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy alakul manapság az együttélés pénzügyileg? Közös kassza vagy függetlenség? A nők és a férfiak eltérően állnak ehhez?

Figyelt kérdés
Nőként/férfiként melyiket csinálod és miért? Írd meg a nemed és a korod.

2020. jan. 26. 13:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

Kozos kassza.

Kulon kassza maceras es csak vita lenne belole.

Aztan mi van ha a masik elveszti a munkajat? Hagyod hogy ehezzen mert nincs penze vagy felirod mennyi penzt koltottel ra es behajtod rajta mikor talal allast? :D

29F

2020. jan. 26. 21:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Külön kassza. Nincs vele macera, nincs vita, nem kell semmit számolgatni, vagy egyezkedni, engedélyt kérni és bocsánatot se.

Jópár éve jól működik, fel sem merült, hogy lehetne máshogy.

Mivel pénzügyileg tudatosak vagyunk, ha valaki elveszítené az állását, 1-2 évig megélne a saját tartalékaiból is, mielőtt a másik segítségére szorulna.

2020. jan. 26. 23:56
 13/15 BeefEater ***** válasza:
100%

Közös kassza az első naptól kezdve mikor összeköltözünk. Ha ennyire nem bíznék meg a másikban akkor nem is költöznék össze vele.

34/F

2020. jan. 26. 23:57
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Közös. Van ismerős akik külön, de annyira ,h meg a 100 ft is probléma.....Azért ez már beteg.
2020. jan. 29. 23:40
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudnám egyértelműen megmondani. A külön számlánkra érkezik külön a fizetésünk. Megbeszéltük, hogy az én számlám a törlesztő számla, onnan fizetjük a rezsit is, a bevásárlásokat viszont a hónapban ő intézi. Persze nem arra kell gondolni, hogy én egy kiló kenyér árát is visszakérem, mert éppen én jutottam előbb a boltba, de ha közösen megyünk, mindig ő fizet. Az elején még számolgattuk, nagyjából így egálban jöttünk ki hó végére, bevált, alkalmazzuk. Ezen felül mindenki intézi a saját anyagi kis ügyeit, a nagyobb kiadásokat átbeszéljük, ahogy az is pontosan működik, hogy egy hónapban melyikünk mennyit tesz félre. Én azt mondanám teljesen jól működő vagyonközösségben élünk, vagyis közösnek tekintjük a pénzünket, közös értékrenddel, közös megtakarítással, közös nagyobb költésekkel, ugyanakkor még is külön kasszán, hiszen a "közös" dolgokon túl nem szólunk bele abba ki-mire költ a saját számlájáról.

Nekünk ez így tökéletes. Nyilvánvalóan majd a gyermekünk születésével ez azért átíródik. Mivel tervben van, sokszor beszélgetünk arról, hogy utána hogyan kezeljük majd ezeket a dolgokat, főleg hogy nekem jelentősen kevesebb lesz a bevételem. Hát majd meglátjuk.

2020. febr. 1. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!