Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülő meddig szólhat bele a gyerek párkapcsolatába, akár szexuális téren?
Sziasztok!
Hu nem is tudom hol kezdjem de talán a lényegbe kellene vágjak: egy hívő családban ez meddig "egészséges" szerintetek? (senkit nem áll szándékomban ezzel megbántani!) Ha a gyerek már elmúlt 20 éves. Természetesen így valószínűleg az összeköltözés témája is tabu. Én meg nem megyek valakihez idő előtt feleségül csak azért, hogy..
Oké, hogy alig van engedve az egymásnál alvás, vagy ha igen az sincs jó szemmel nézve? Hogy néha tesznek rá megjegyzést hogy, külön ágyon aludjon a lány és a fiú? Hogy azt se szeretik annyira ha egymás előtt öltöznek?
Ha házasság előtt korlátoltak ezek a dolgok: Lehet ebből "rendes" kapcsolat? Megoldható ez úgy,hogy senki ne sérüljön/haragudjon meg?
Érdekelne mi a véleményetek erről? Mi lehet ilyen, esetben a megoldás?
Köszi a választ!
#10, mindenki komoly kapcsolatnak gondolja az elején!
Középrendes reformátusként én soha nem éreztem, hogy a gyerekeim érzelmi, vagy szexuális életébe bele kellene szólnom
Ha kérdeznek, akkor elmondom, volt már baj abból is, de hát kivel legyek őszinte, ha nem velük. "Én úgy látom", figyelek rá,, hogy ezzel kezdjem. De beválik.
Na igen, reformátusként más a helyzet. Értelek teljesen.
Amúgy messze vagyunk az elejétől és a rózsaszín ködtől, de köszi. Több mint 3 éve vagyunk egy pár (:
#12, az már döfi! 😁
Mi a 24. évben váltunk el, de nektek csak hajrá!!!
Nem vagyok teológus, de szerintem a Ne paráználkodjat mi is vehetnénk olyan keményen.
Csak az más síkja az életnek, nekem elég, ha a többit szó szerint veszik.
Meg a szerelem amúgy sem paráznaság.
A szülőnek kötelessége megmondani a felnőtt gyermekének amit helyesnek itél. Mivel szereti leszármazottját, próbál e mellett harcosan kiálni. Mert jót, örömöt és boldogságot szeretne gyermekének.
Nem, nem felejtette el, hogy fiatalon milyen erősek a szexuális vágyak, de azt is tudja, hogy milyen mértékben viszik sok ember életét vakvágányra a házasságon kívüli szexuális kapcsolatok. Persze tudom ez folyik a csapból is, "próbáljátok ki egymást az ágyban is"
Pl.: A biztonsági őv használatát előírja a kresz, az emberi élet védelmében, de hallgasd meg a statisztikát, milyen sokan nem használják, mennyi ember veszti el az életét, azért nem veszi komolyan.
Felnőtként Te döntesz az életedről, de fontold meg szüleid tanácsát, mert rajtad kívűl nekik is fontos a Te örömöd, békességed, boldogságod, még akkor is, ha most úgy érzed, hogy akadályoznak.
Egy másik szempont: ez már egy közös próbatétel a pároddal, amit együtt viseltek, együtt kezeltek, és ez tovább erősítheti a kapcsolatotokat.
Azt biztosan nem kell magyarázni, hogy a hazugság, még az elhallgatás is, minden emberi kapcsolatot csak rombolni tud. Vagy van olyan ember aki szeretné, hogy neki hazudjanak?
Dönts felelősséggel, mert ez olyan döntés ami megváltoztat Téged, és az eddigi életedet. Hallgass a szívedre, csak olyat tegyél amiben békességed van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!