Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szülő meddig szólhat bele a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szülő meddig szólhat bele a gyerek párkapcsolatába, akár szexuális téren?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hu nem is tudom hol kezdjem de talán a lényegbe kellene vágjak: egy hívő családban ez meddig "egészséges" szerintetek? (senkit nem áll szándékomban ezzel megbántani!) Ha a gyerek már elmúlt 20 éves. Természetesen így valószínűleg az összeköltözés témája is tabu. Én meg nem megyek valakihez idő előtt feleségül csak azért, hogy..

Oké, hogy alig van engedve az egymásnál alvás, vagy ha igen az sincs jó szemmel nézve? Hogy néha tesznek rá megjegyzést hogy, külön ágyon aludjon a lány és a fiú? Hogy azt se szeretik annyira ha egymás előtt öltöznek?

Ha házasság előtt korlátoltak ezek a dolgok: Lehet ebből "rendes" kapcsolat? Megoldható ez úgy,hogy senki ne sérüljön/haragudjon meg?

Érdekelne mi a véleményetek erről? Mi lehet ilyen, esetben a megoldás?

Köszi a választ!

2020. jan. 6. 18:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Amint elmúltál 18, semmi közük nincs a szexuális/szerelmi életedhez. Persze amíg az ő házukban laksz, ne hordj haza minden jöttmentet meg hasonlók, nem kell erkölcstelenül viselkedni, de akkor szexelsz, amikor akarsz és nem, nem muszáj férjhez menned, csak mert ők azt akarják.
2020. jan. 6. 19:06
 2/15 A kérdező kommentje:
Jaa persze azt hozzá tenném, hogy komoly hosszútávú kapcsolatról van szó (több éves)
2020. jan. 6. 19:14
 3/15 A kérdező kommentje:
És épp ez az, hogy szinte erkölcstelennek érzem magam emiatt mikor felnőtt érett nő vagyok, aki még csak nem is fűvel-fával van együtt.
2020. jan. 6. 19:16
 4/15 anonim ***** válasza:
39%
Amíg a szüleidtől függsz (bármilyen szempontból pl anyagiak)addig nem felnőtt vagy hanem csak nagykorú
2020. jan. 6. 19:23
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
Én az "élni és élni hagyni" híve vagyok család terén is. Oké, hogy te hazahordanád a pasid, de akármit csinálsz, a szüleid ezt nem fogják jó szemmel nézni. Soha az életben nem fogod tudni őket meggyőzni azzal, hogy egyetértsenek veled és másképp viszonyuljanak a kapcsolatokhoz, ilyesmit nem lehet rákényszeríteni olyanra, akinek határozott elvei vannak (legyenek akármilyenek). Elfogadni esetleg el tudják majd idővel, de ha tényleg mélyen hívők, akkor sosem fogják helyesnek tartani. Azt tudod csinálni, hogy nem provokálod őket, nem csinálsz direkt olyat a szemük láttára, amiről tudod, hogy ellenzik. Szóval pl nem hívod át a pasit aludni, hanem te mész át hozzá vagy nem öltözködsz vele egy szobában, amikor ők is otthon vannak, mert nem attól lesz sz#r egy kapcsolat, hogy egyszer nem együtt öltözködtök. Ha nincsenek ott, akkor úgyis azt csináltok, amit akartok (és amúgy felnőtt ember vagy, nem kell engedélyt kérned anyutól ahhoz, hogy összeköltözz valakivel...), de szerintem csak úgy várhatod el, hogy tiszteletben tartsák a te életed és döntéseid, ha te is tiszteletben tartod, hogy ők mást tartanak helyesnek.
2020. jan. 6. 19:24
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem az én szüleimről van szó. És nem csak a náluk lévő alvásról. Ez sokkal bonyolultabb helyzet. Semmilyen szempontból nem díjazzák, senkinél, hozzám nem is jöhetett sokáig csak ha hazamegy estére.. Előző válaszoló: akkor ma egy huszonéves sem nagykorú kivéve, ha pénzes a familia. Ki engedheti meg a mai világban a teljsen anyagi önállóságot fiatalon?

Én pedig "világi" családból származom szüleim ezt pl. alig akarták elhinni, de nem tudnak persze ők sem mit tenni. Ők már rég felhozták az összeköltözés témáját, hogy szerintük ez jelentené a megoldást. De persze ez is csak mi részünkről "működhet". Nagyon nehéz a téma. Sosem gondoltam ilyen helyzetbe kerülök és sz@rul is érzem magam hogy beszélek róla, de hátha valaki volt hasonló szituban.

2020. jan. 6. 20:00
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

A szülőnek nappali tagozaton tanuló gyerekét kötelessége 25 éves koráig eltartani. Ez nem valami kiváltság, meg “tegye össze a kezét, hogy enni adunk neki”, hanem azzal, hogy gyereket vállalt, felvállalta azt is, hogy gondoskodni fog róla. Ebbe nem tartozik bele az emberi jogainak és a szabadságának a korlátozása, tekintve, hogy már nagykorú.

2020. jan. 6. 20:01
 8/15 A kérdező kommentje:

És itt nagyon nem az öltözködésen van a hangsúly, az csupán egy dolog. Nézz a dolog mögéés érted mire gondolok.. az öltözés magában nem érdekelne. De ugye érted hogy Ő a párom?

És totálisan tiszteletben tartom persze mindenen részt veszek amiken ők is, illedelmes vagyok, tisztelettudó. De itt a párkapcsolatunkról van szó. Jóban vagyok velük, ezzel nincs gond.

2020. jan. 6. 20:06
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
7 te elbeszélsz mellettem(4-es vok). Én nem abban foglaltam állást hogy szabad e korlátozni a gyereket vagy szimpi húzás-e hanem onnan közelítettem meg a kérdést hogy aki nem a maga ura az még nem felnőtt és kész. Igazoltan nem az mert teszem azt még kikupálódás alatt van (és viheti később többre mint az aki fiatalabb korában került ki az élet játszóterére) de nem az. Ha meg az a baj hogy nem a kérdésre válaszoltam akkor azt annyival zárnám rövidre hogy mikor már tendeciózus módon 30-40 közt házasodnak (ha házasodnak) és vállalnak gyereket az emberek akkor nem 20 éves kor körül kerül képbe az a ficsúr/csajszi akit nem szabadna megvárakoztatni
2020. jan. 6. 20:32
 10/15 A kérdező kommentje:

Ez általánosítás. Mindenki maga tudja/érzi hogy mikor van szó komoly kapcsolatról és mikor rövid fellángolásrol. Ezt más helyett nem tudhatod ne haragudj meg :D

Ismerőseim/baráti köröm zöme 27-28 évesen házasodott meg javarészük 20 éves kora körül ismerte meg szerelmét, ha nem korábban.

2020. jan. 6. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!