Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Korrekt így az elszámolás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Korrekt így az elszámolás?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel lakom, a rezsit én fizetem, és havi 40et adok neki.

Minden mást ő fizet, ami a háztartásba kell.

Ebédet a munkahelyemen magamnak veszem.

Fogalmam sincs hogy ez így nagyjából rendben van-e.

Az még fontos, hogy ő keveset eszik, én kb 2x annyit.

2020. jan. 3. 15:20
 1/9 A kérdező kommentje:
igen, az előző kérdés ihletett, én nem akarom lehúzni a barátnőmet
2020. jan. 3. 15:21
 2/9 A kérdező kommentje:
albérleti díj nincs, a lakás az enyém
2020. jan. 3. 15:21
 3/9 anonim ***** válasza:
3%
És ő mennyit rak be? Rezsi összegét meg még 20-at(mivel fele annyit eszik)?
2020. jan. 3. 15:29
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
Ez elég korrektül hangzik. Ha a rezsibe nem kell fizetnie, hitel nincs, akkor ez így rendben, de amúgy sztem jóval több, mint 40 a háztartás, ha rendesen vezeti. Házaiasszony vagyok , igaz itt 3 gyerek is van, nem lehet összehasonlítani, de irdatlan összegek mehetnek el. Mikor csak ketten voltunk egész más tészta volt.
2020. jan. 3. 15:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A havi kiadásokat számoljátok össze és felezzétek meg.

Ebbe beletartozik a rezsi, a kaja, a tisztító- és tisztálkodószerek meg az egyéb költségek, amik minden hónapban felmerülnek.

Ha te jóval többet - meg esetleg drágább élelmsizereket, pl sok hús -, akkor értelemszerüen valamivel többet fizess, mint a fele.

2020. jan. 3. 15:42
 6/9 anonymousreview60 ***** válasza:
80%
A rezsit nyilván felezni kell. A többi közös bevásárlás 2/3-át fizesd!
2020. jan. 3. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Számoljátok össze pár hónapig, hogy mennyi a bevásárlás, mert az nagyon változó lehet. A rezsit ugye könnyű visszanézni, és akkor képbe kerültök.
2020. jan. 3. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:
24%
Tied a lakás. Nem kersz semmit. Jobban jár mintha kulon volna tutira.
2020. jan. 3. 19:14
 9/9 anonim ***** válasza:
29%

Persze egy albèeletnèl jobban jár, de a társunkon nem nyerèszkedünk.

Amúgy meg mièrt nem kommunikáltok egymással? Mièrt nem kèrdezed meg tőle, hogy mennyit szokott költeni a háztartásra, èlelmiszerre? Egyből el tudnád dönteni, hogy fer-e vagy sem. Ha jóval több 40-nèl, akkor nyílván nem az.

Ès szerintem több. Már a kaja van legalább ennyi, ès azon kívül is van csomó más.

De mondom, tőle kèrdezd meg.

Amúgy szerintem az lenne az igazán fér, ha a rezsit is feleznètek, meg a többi kiadást is. Ill. Ha te többet eszel, akkor a karjába nagyobb arányban kellene beszálnod.

2020. jan. 4. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!