Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Korrekt így az elszámolás?
Barátnőmmel lakom, a rezsit én fizetem, és havi 40et adok neki.
Minden mást ő fizet, ami a háztartásba kell.
Ebédet a munkahelyemen magamnak veszem.
Fogalmam sincs hogy ez így nagyjából rendben van-e.
Az még fontos, hogy ő keveset eszik, én kb 2x annyit.
A havi kiadásokat számoljátok össze és felezzétek meg.
Ebbe beletartozik a rezsi, a kaja, a tisztító- és tisztálkodószerek meg az egyéb költségek, amik minden hónapban felmerülnek.
Ha te jóval többet - meg esetleg drágább élelmsizereket, pl sok hús -, akkor értelemszerüen valamivel többet fizess, mint a fele.
Persze egy albèeletnèl jobban jár, de a társunkon nem nyerèszkedünk.
Amúgy meg mièrt nem kommunikáltok egymással? Mièrt nem kèrdezed meg tőle, hogy mennyit szokott költeni a háztartásra, èlelmiszerre? Egyből el tudnád dönteni, hogy fer-e vagy sem. Ha jóval több 40-nèl, akkor nyílván nem az.
Ès szerintem több. Már a kaja van legalább ennyi, ès azon kívül is van csomó más.
De mondom, tőle kèrdezd meg.
Amúgy szerintem az lenne az igazán fér, ha a rezsit is feleznètek, meg a többi kiadást is. Ill. Ha te többet eszel, akkor a karjába nagyobb arányban kellene beszálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!