Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van még azért olyan nő, akinek nem fontos ünnepek tájékán a nagy csinnadratta?
4 napja mondom anyámnak, hogy nem kell az a bejgli, inkább pihenjen. Úgy is süti...
Az idősebb generáció szerintem alapból ilyen. Az én generációmmal szerintem már nem lesz ilyen ,,baj".
18L
Én mindig szeretek főzni, nem csak karácsonykor. Mivel nem rokonizálunk karácsonykor (sem), ezért kettőnkre készülök, illetve 25 vagy 26-án eljön a lányom a férjével. Szóval nincs bennem egy megfelelési kényszer, mert máskor is főzök, máskor is finomakat, stb.
A másik, hogy vannak dolgok, amiket egyszerűen megveszek készen, mert annyira jól el tudják készíteni, hogy nem érdemes itthon bíbelődni vele. Ilyen pl. a bejgli (persze nem a Tes.coban, mindig egy adott cukrászdában vesszük meg). De ilyen a mézeskrémes lapja is, bár fiatal koromban sütöttem párszor, de nem éri meg a vesződést, azt meg az Intersparban veszem, csak a krémet és a mázt csinálom rá én, isteni finom így is. (Zserbót, gyümölcskenyeret és "valami krémes sütit" sütök karácsonykor, de ennyi.)
Nálunk nincs dili, nincs bolondokháza. És a másik, hogy olyan emberek vannak körülöttem olyankor, akik szeretnek, akik kötődnek hozzám, és viszont. Nem kellenek muszáj rokon látogatások, mi ezt nem vezettük be.
Szerintem mi nem visszük túlzásba. 24-25-26-án egyféle étel van, de mindhárom napra más. + 2 süti. Ez azért nem olyan sok. Anyukámmal ketten csináljuk. De ha ő nem lenne, akkor igen - sajnos én nem vagyok olyan gyors háziasszony, hogy ezt 1-2 óra alatt összedobjam. Ha pedig még a házat is szeretném nagyjából kitakarítani, akkor az egész napom rámegy. Pedig nem viszem túlzásba.
Mondjuk, ha kedves férj is besegít és nem csak a tv-t bámulja feltett lábbal, hanem megfogja a seprűt és kitakarít miközben a nő főz, akkor talán több idő marad a nőnek is pihenésre.
Mi a párommal ketten főzünk. Így mindig hamarabb végzünk, mint mikor csak egyikünk szenved a konyhában. Idén sajnos mindhárom nap bent voltunk a munkahelyünkön így nem főztünk csak rendeltünk, de ha lett volna karácsonyunk akkor valószínűleg töltött káposzta vagy barszcz (lengyel céklaleves, mert a barátom lengyel) lett volna sült kacsával és tepsis krumplival meg francia vagy krumpli saláta. Sütinek meg lúdlábtorta, mert bejglit nem szeretem.
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!