Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Igazam van e? A párommal 3...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igazam van e? A párommal 3 éve élünk együtt. Mindig a pénzen vitatkozunk. Nekem 75000 ft a jövedelmem ő pedig ad nekem 45000-et

Figyelt kérdés
De az ő jövedelme 150000ft,és kértem hogy ő is legalább 75-öt adjon hogy legyen elég a rezsire és kajára ne kelljen mindig idegeskedni hogy elég e a pénz de ő nem hajlandó adni azt mondta ezt osszam be
2019. dec. 19. 12:23
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
91%

Szóval a te házadban laktok.

Ebben az esetben mondjad neki nyugodtan, hogy adjon x összeget az albérleti díjra. Plusz a fele rezsit fizesse.

Mivel ha ennyire külön kasszán vagytok, akkor nem lehet azt mondani, hogy együtt éltek, egy pár vagytok, mert nem. Hanem azt, hogy ő lakik nálad albérletben.

Szerintem.

Vagy ingyen lakik, vagy ingyen eteted. Meddig akarod még eltartani?

2019. dec. 19. 13:18
 22/38 anonim ***** válasza:
96%
Magyarán a te házadban él és arra sem képes, hogy a rezsi rá eső részét fedezze. Kihasznal, nem kicsit.
2019. dec. 19. 13:18
 23/38 anonim ***** válasza:
94%
Nem tűnik fel, hogy kihasznál?
2019. dec. 19. 13:21
 24/38 anonim ***** válasza:
18%

"Rosszul számoltál 45k marad kajára"

Mi van, ennyire nehéz azt leírni, hogy 45000? Az emberi ostobaság határtalan. :D

2019. dec. 19. 13:25
 25/38 anonim ***** válasza:
27%
Én sem értem mi az a 45k. 45 karát?
2019. dec. 19. 13:28
 26/38 anonim ***** válasza:
8%
Senki nem írja így. Ja, de, a szerencsétlen nyomik, akik ezzel akarják magukra felhívni a figyelmet, hiszen valaki úgyis visszakérdez, és tudjanak már vagánykodni a külföldi szokásokkal. Mellesleg a fizetőeszköz mióta súly mértékegység? Hány kilóba kerül a cipő? 20 ezer kilóba? Atyavilág! 🤔🤔🤦‍♀️🤦‍♀️
2019. dec. 19. 13:51
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha valamilyen okból együtt maradnék egy ilyen férfival, akkor azt csinálnám, hogy a az általa havonta odaadott 45 ezer forinthoz hozzátennék ugyanennyit a saját keresetemből, ebből kifizetném a közüzemi számlákat.

Ha marad valami belőle, akkor semmit nem vásárolnék belőle, hanem precíz elszámolás bemutatásával elfelezném a maradékot, az ő részét visszaadnám.

És innentől fogva a saját megmaradt keresetemből kizárólag magamnak vásárolnék élelmiszert és bármi egyebet, csak saját magamnak főznék, és megkérném őt, hogy a saját szükségleteiről a továbbiakban gondoskodjon a saját pénzéből és a saját szabadidejében (beleértve a bevásárlást és a főzést vagy étel rendelést, ha van igénye főtt ételre).

Így akkor nekem se kéne idegeskednem azon, hogy elég-e a pénz rezsire és kajára is, ő is látná, hogy fillére kicentizve igazságosan feleztünk, plusz - a ti jövedelmi viszonyaitokat és költségviseléseteket alapul véve - még jobban is járnék így anyagilag, mint Te most.

Azon elgondolkoztál valaha, hogy ha 45 ezer forint körül vannak a közüzemi kiadásaitok, akkor ő rezsi ráeső részén túl havi 22.500 forinttal járul hozzá mindahhoz, amit megeszik, plusz ahhoz, amit a háztartáshoz vásárolni kell (kezdve a mosószertől a WC papírig, tisztálkodószerekig stb.)?

Ez 30 napos hónappal számolva napi 750 Ft.

Én egyedülálló nőként pusztán az étkezésemet is csak akkor tudnám ezt ennyiből kihozni, ha kb. a minőségi éhezés szintjén vegetálnék.

Amúgy meg, ha ő ennyire "nagyvonalú" az anyagiakkal, akkor te meg teljesen jogosan megállapíthatnál neki egy reális albérleti díjat annak fejében, hogy ott élhet, mert a te ingatlanodban lakva havonta egy teljes albérleti díjat és egy fél rezsiköltséget spórol meg.

2019. dec. 19. 13:54
 28/38 anonim ***** válasza:
76%

“ Mellesleg a fizetőeszköz mióta súly mértékegység? Hány kilóba kerül a cipő? 20 ezer kilóba? Atyavilág! 🤔🤔🤦‍♀️🤦‍♀️”

Kilo az nem mértékegység, de úgy látom a harmadik osztály kimaradt....

És a kg (kilogramm), amire te gondolsz, az pedig TÖMEG mértékegység, a SÚLY mértékegysége a N (Newton), amiből létezik az ezerszerese is, azaz a kN, sőt, az elektromos áramot, amit most pazarolsz a netezésre, azt kWh-ban (kilowattórában) fizeted....bár tekintve, hogy harmadikos matek anyag sem megy, nem csodálom, hogy bonyolult az 5-6-os fizika...

Kilo az egy ezres szorzó ;)

2019. dec. 19. 14:11
 29/38 anonim ***** válasza:
23%
Jól számolta a kérdező, mert a pasi 45 ezret ad, így 75 ezer, az ő fizuja megmarad kajára. Tehát a pasi az összes rezsit kifizeti, a te részedet is. Egálban vagytok. Arról meg nem tehet, hogy te semmit nem keresel.
2019. dec. 19. 14:31
 30/38 anonim ***** válasza:
92%

Hát nekem úgy tűnik, hogy ez a kapcsolat inkább egy anyagi függés mindkét fél részéről, mert ha szereteten alapulna, akkor nem garasoskodna a pali és ha őszinte szerelmen, akkor meg már rég elvett volna a 3 év együtt élés alatt.

Azt kell mérlegelned, hogy mennyire hiányozna neked az ő havi 45 ezre, mert ha túlélhető nélküle, akkor én inkább keresnék olyan férfit és élettársat, akivel boldog vagyok minden téren és aki boldoggá tesz és egyetértés van, nem pedig örökös vitatkozás!

Ennek a palinak nagyon megéri, hogy havi 45-ért van albérlete, ingyen kajál és még krhat is - persze, hogy félre tud tenni és aztán majd szépen lelép, ha talál mást.

Én nem pazarolnék több időd és ideget erre a kapcsolatra, amiben nyilvánvalóan nincs harmónia és nem is várható, hogy jobb lesz.

Mindenesetre gyereket ne vállalj tőle, mert még pelenkára sem fog adni az ilyen carrágó pasi!

Nagyon jó az ágyban? Rendkívül kedves veled? Milyen pozitív tulajdonságai vannak a párodnak a havi 45 ezrén kívül, ami miatt megéri mellette tönkre menni?

Na, hát ezeket kell mérlegelned.

És mi van, ha ne adj ég lerokkan vagy keresőképtelenné válik a pali, akkor is megéri kitartani mellette, mert annyira végtelenül szereted és ő szeret-e?

Szerintem már te is érzed, tudod a válaszokat és ha minden szép és jó lenne, akkor nem tetted fel volna a kérdést, mert semmi sem bántana.

Szerintem lépj tovább és kezdj új életet - akár szülői segítséggel -, mert ez így nem egy boldog élet. És életed meg csak ez az egy van, kár elpazarolni egy boldogtalan kapcsolatra.

2019. dec. 19. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!