Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vezessem rá a párom arra hogy nem helyes amit csinál?
Lassan 3 éve vagyunk együtt, sajnos csak fél éve sikerült összeköltözni. Előtte nem voltak gondjaink, de most azt érzem egyre jobban kiéleződik a kettőnk közti ellentét.
A gondok ott kezdődnek, hogy nem segít. Szomorú tény, de egy családi vita vezetett végül oda hogy előbb egybe költöztünk.
Én még tanulok, de ez mellett dolgozom is. Hétköznap suli után amikor kevés órám van és 1-kor végzek, este 10-ig két nap.
És hétvégente mindkét nap, 7-től este fél 11-ig. Nem akarok a terheire lenni, nem akarom azt érezze eltart, de annyira nehéz mert itt vannak a vizsgáim és nem segít se főzni, se takarítani, sem mosni.
Én nem azt akarom helyettem csinálja meg, annyit akarok legalább ha elpakolok és hazaérek, ne a szobaközepére dobja le a ruháit vagy ne hagyjon ott mikor elérakok mindent hogy egyen, befejezi aztán elvonul telefont nyomkodni. Nem kérdezi meg legalább a teritéket segítsen-e leszedni.
Mióta új munkahelye van, én azt érzem teljesen elszállt magától. Azt érzem minden erőmmel próbálok azon lenni legyen belőlünk valami, erőmön felül próbálok sokszor dolgozni hogy ne minden ráháruljon.. Én meg ha kérek valamit azt érzem nem érdekli.
De nem bírom a folytonos hazugságokat már elviselni.
Próbáltam neki szépen elmondani, de semmi haszna. Ha meg már mérges vagyok bámulja a falat mikor elmondom a gondjaim és nem felel. A szemembe sem néz.
Szóltam neki hogy nekem is fogy a türelmem, és nem muszáj együtt élnünk.
Vállalt vont most is, és lement. Azt mondta 'tudja jól padhelyzetben vagyok, drukkoljak elő valami újjal'...
Valahol azt gondolom tudja jól nem tudok mit tenni, és ezt kihasználja. De nem maradnék azért hogy menedékem legyen és azt lássa elvagyok veszve...
Mit kezdjek vele?
10: lényegtelen, hogy mit csinál. A lány nélkül is dolgozna, a lány nélkül is meglenne ez a feladata a háztartással kapcsolatban. Minden valamire való felnőttben benne van, hogy ellássa az otthonával kapcsolatos kötelezettségeket. A lány annyit köteles tenni, hogy maga után rendet rak és elpakol. Meg felesben beszáll a fogyasztásba. Ha home officeban lenne főállásban és nem otthon tanulna, akkor is így lenne. Most is így van.
Más munkáját tönkrecseszni fölényeskedő gané majom módjára gyerekes és neveletlen dolog. Ha az anyja takarít ki, akkor sem tiszteli meg annyival, hogy elrakja a retkes ruháit? Legalább maga után tartson valaki rendet, könyörgöm! Nem hal bele, ha 3 méterrel arrébb rakja a szennyest vagy ha kaja után elöblíti 2 perc alatt a saját mocskát...
Kutyából nem lesz szalonna, de ha lesz is, az csak kutyaszalonna lesz.
A sejtjeiben látom a lustaságot, a másik kihasználását a saját érdekében.
Hagyd ott. Van különb.
Ffi.
Én lelépnék. A párod lusta, igénytelen és látod a reakcióján, hogy konkrétan ki is használja... Ezt így minek?
Esetleg pár napig ne csinálj meg semmit, csak magadnak moss, meg moss el evőeszközöket, vagy valami hasonló... Érdekes, hogy a párod ilyen igénytelen. Eddig anyuci kiszolgálta?
Mit kezdj vele? Amit akarsz. Neked még nem elég kényelmetlen a dolog, szóval úgyis vele fogsz maradni. Van egy lakás a popsid alatt, elvagyogattok, aztán ennyi.
(Érdekes amúgy megnézni, hogy amikor egy férfi normálisan kiírja, hogy sikertelen, akkor egyből minimum öten ugranak rá, hogy csak panaszkodik és nem tesz semmit a célért, de amikor egy nő konkrétan egy oldalas panaszkodást ír arról, hogy nem tesz semmit, hogy jobb legyen neki, akkor senki sem köt bele.)
Belőlem konkrétan a zsigeri undort váltotta ki ez az ember. Felesleges itt megbeszélni dolgokat, magától kéne, hogy legyen benne annyi, hogy tiszteli a másikat, a másik munkáját, és tisztelettel beszél vele.
Az, hogy a szemedbe sem néz, meg megmondja, hogy úgysem tudsz csinálni semmit, mert ki vagy neki szolgáltatva és még cinikusan azt mondja, hogy drukkol elő valami újjal? Ne már!
Előtte is laktál valahol, előtte is megéltél, nem vagy te rászorulva. Tudod, ki csicskázna egy ilyen görénynek. Ha annyira menő csávó lenne az új munkájával, neked már nem is kéne dolgoznod, mert mondjuk el is tarhatna. Gondolom, annyira azért nem fényes a helyzete.
Undormány egy ember, el tudom képzelni, hogy nevelték otthon. Menekülj!
Jobban érdekel az, hogy tudnak emberek ilyen tagokkal párkapcsolatban lenni? Nem érzed magad megalázva, kedves kérdező?
Jobban jársz azzal, ha visszaköltözöl a szüleidhez, amíg össze nem szeded magad, mint egy ilyen hierarchia rendszert kialakító valakivel eljátszani az együttélést. Nem változtat rajtuk semmi, annyira öntörvényűek, és a saját világukban élnek, nem tekintik egyenrangú partnernek a másikat.
Én be sem jelenteném a dolgot, hanem bőrönd elő, pakolás, taxi, busz, akármi, és viszontlátás. Majd aztán hazamegy arra, hogy mosogathat, moshat, főzhet maga után.
Itt lehet összecsinálja magát, és majd pedálozik, hogy jaj gyere vissza, megváltozom, bla bla. Esélyt lehet adni, de nem azonnal. Pár hétig nyugodtan gondolkodjon a kis királysága tetején, hogy s mint vannak a dolgok az életben.
Nem szoktam szakítást javasolni azonnal, mert úgy gondolom, hogy érdemes megtenni mindent, amit lehet, vagy közös nevezőket, mindenkinek megfelelő megoldást keresni, de itt annyira egyoldalú a dolog, hogy csak te akarnál változtatni, ő meg eljátssza a nemest, hogy kár időt fecsérelni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!