Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mibe fektessük a pénzt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mibe fektessük a pénzt?

Figyelt kérdés

Örökölt ingatlanban élünk (az én részemről), amit lassan újítani kéne (tető, ablakok, stb). Ha eddig valami elromlott azt én fizettem, de azért egy felújítás nagyobb összeg. Párom lakást szeretne venni, régi álma, ami ha összetennénk a megtakarítást és együtt spórolnánk egész közel kerülne.

A probléma az, hogy mindketten átlagosan keresünk, spórolunk,de nyilván mindketten inkább a saját "szívügyünk" felé hajlunk. Ha spórolunk pár évig és neki veszünk lakást (oké, hogy közös), amit aztán fel is kell újítani, az rengeteg pénz és energia, ami után a jelenlegi lakásra kéne 0-ról félretenni, arról nem is beszélve, hogy egyre inkább amortizálódik (hideg van, rossz a szigetelés, beázás, a javítások után a rezsi is sokkal kevesebb lenne).

Másik oldalról: nem várom el, hogy a párom beleöljön pénzt egy olyan ingatlanba, ami nem az övé, viszont itt lakunk, lenne elég hely gyerekszobának, szép környék, kert a kutyának, párom is szeret itt élni. 3-4 év múlva már babáznánk, így arra is kéne a pénz.

Ő úgy van vele, hogy a másik lakást ki lehetne adni, jó lesz a gyereknek is ha felnő.

Én szeretném megcsináltatni ezt először és a gyerekre félretenni, így sokkal biztosabb életünk lehetne. Aztán ha óvodás és visszamentem dolgozni kezdhetünk lakásra gyűjteni.

A felújítás amit szeretnék a kb az ötöde (talán kevesebb is) pénzben egy olyan ingatlannak amit párom szeretne. Hitelt egyikünk se szeretne, nagyobb összeget semmiképp, pár millió talán még rendben lenne. Az is megoldás, hogy mindenki gyűjt magának, de ebben az esetben én két év múlva legkésőbb megcsináltatok mindent, páromnak meg talán 5-6 évbe telne a kívánt összeg, lehet több is. És persze közben gyerek. :/

Leültünk matekozni, érvelni, sokszor átbeszéltük a dolgot, ezért azt kérdezném meg, hogy ki milyen érveket lát? Akármelyik oldalra.

Nyilván nem látjuk ezt hatalmas problémának, csak mint minden ember, mi is a "saját" dolgunk tennénk előbbre, de nyitottak vagyunk bármilyen megoldásra.

(Tudom, ha már gyerek, akkor közös minden, család, stb. De ez inkább befektetési, anyagi kérdés, mivel járnánk jobban.)

2019. okt. 1. 13:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Vesztek egy ingatlant, kisebb hitellel, és felújítjátok. Kiadjátok, az bőven fedezi a hitelt, ami marad a bérleti díjból, azt beleteszitek a te házadba.

Minden szépen, ügyvédnél papírra lefektetve, hogy kinek miből mennyi a része, mennyit tesz bele. Baj nem lesz belőle, legfeljebb felesleges volt. Ha meg egyszer váltok, akkor sokkal egyszerűbb. Ki tudja, mi lesz 10-20 év után.

2019. okt. 1. 14:08
 2/3 Diazepam ***** válasza:
32%
Le merném fogadni, hogy a párod nem akar gyereket. Különben semmi értelme annak, amit ő akar. Venni egy lakást, hitelt is hogy legyen miből felújítani aztán kiadni hogy még x évig nullán legyetek. Biztos megfordulna a fejemben hogy talán amiatt kell neki az a lakás mert le akar lépni. Be akarja biztosítani magát.
2019. okt. 1. 14:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Èn nem nagyon látom èrtelmèt ennek a külön lakásosdinak. Akkor most átköltöznètek oda? Vagy mi a logika?

Ha közösek a tervezitek, akkor inkább egysègesednetek kellene, minthogy "szèthúzni".

A párodnak milyen "álma" az a lakás? Nem szeret ott èlni ahol most vagytok, máshova szeretne költözni, vagy csak a saját tulajdon gondolata vonza benne?

Èn annak látnám èrtelmèt, hogy eldöntsètek hol szeretnètek èlni. Ha jó az a ház, környèk miegymás ahol most laktok, akkor inkább abba fektetnèk. Felújítás, átalakítás, meg minden ami ahhoz kell, hogy családot tudjátok oda alapítani. Termèszetesen ez esetben fel kellene neki ajánlani tulajdonrèszt, ès akkor már az is közös lenne.

Vagy akkor vesztek máshol közösen, a mostanit esetleg eladni, ès akkor kevesebb hitelre lenne szüksèg. Aztán majd ha már ti rendben vagytok, akkor ráèrtek gyűjtögetni, másik ingatlanba fektetni.

2019. okt. 1. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!