Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm nem akar hozzánk költözni, saját lakást szeretne. Mit tennétek?
Barátnőmmel szeretnénk összeköltözni. Nekünk a kertvárosban van kétszintes családi házunk. Régen a nagyszülők laktak lent, én meg a szüleimmel fent. Aztán a nagyszülők elhunytak és a lenti rész ki lett adva. Szüleim most felajánlották hogy ők leköltöznek és mi élhetünk fent.
Annyit érdemes tudni a házról, hogy a két szint teljesen szeparált, közművek el vannak választva, külön lépcsőház van a fenti lakáshoz ami amúgy 65 m2 teljesen élhető méret, csak a kert közös. Nyugis, jó levegőjű környék, elérhető szolgáltatásokkal, nincs vészesen messze a városközponttól. A szüleim se épp olyanok akik folyton feljárkálnának beleavatkozni az életünkbe, elvannak a saját dolgaikkal.
Barátnőm azonban azt mondja hogy ő nálunk örökké vendég lenne, ha az anyós átjöhet papucsban akkor nem vagyunk különköltözve, soha nem érezné a sajátjának azt a lakást. Ha ideköltözik akkor ugye fizeti a költségeket, szükséges renoválást stb de ha netán 10 év múlva szétmegyünk akkor neki nem lesz semmije mert a pénzét a mi házunk pofozgatására költötte.
Ő albérletben szeretne élni 3-4 évet aztán pedig lakáshitelt felvenni. Megértem az aggodalmaim, de ezzel az a problémám hogy a jelenlegi árak mellett óriási pazarlásnak érezném havi min 80 ezret elverni egy albira (ami valszeg egy rosszabb helyen lenne, esetleg panel) aztán pedig beleugrani egy hitelbe miközben itt van egy nagyon korrekt saját lakás..
Mit gondoltok erről a helyzetről?
24F, 26L
"itt van egy nagyon korrekt saját lakás.."
Hát ez az. Ez a szüleid lakása, még csak nem is a tiéd
Mindkettőtöknek igaza van a saját szemszögéből, számodra ez logikus, számára is amit mond (meg ki szeretne az anyós/após mellet/felett lakni?). Itt nem az számít ki fog "engedni" hanem az hogyan találjátok meg a közös kompromisszumot. Ha szeretitek egymást akkor meg fogjátok találni, ebben a kérdésben egyik félnek sincs "igaza". Akkor jártok el megfelelően, ha mindketten engedtek.
Csak ötlet: döntsétek el mennyire gondoljátok komolyan, ha igen akkor költözzetek a szüleid házába, a költségeket osszátok meg, de az egyéb (pl. renoválási) költségeket ne, tegyétek félre a pénzt és pár év múlva hajrá - irány a külön lakás.
Màs srac nem görcsöl ilyeneken, lazàn kidobja aki nem költözik hozzajuk.
Amire itt azt irtàk milyen helyes, hogy akivel ha nem müködik, kidobja.
Kivancsi vagyok kerdezöékkel mi lesz hogy tenyleg ez lenne e a norma, mert szerintem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!