Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom kutyát akar tartani a saját kertemben az akaratom ellenére. Mi legyen?
Az a helyzet, hogy néhány éve vettem egy nagy telekkel rendelkező családi házat. A kertet hosszú éveken át szépítgettem, s tavaly végre igazán szép lett (szinte már- már angolparkra hasonlít) az amúgy régen (mikor megkaptam a házat) még eléggé elhanyagoltnak tűnő kert.
Közel hét hónapja megismerkedtem egy 24 éves lánnyal (én 29 éves férfi vagyok, és már 5 éve dolgozom), aki azóta velem lakik.
Ez még így nem gond.
A gond ott kezdődik, hogy mikor meglátta a nagy kertet (~2000m2), kijelentette, hogy kutyát akar tartani. Az ÉN kertemben. Ő tudja, hogy én utálom a kutyákat, de mégis azt hajtogatja, hogy a kertes házba kutya kell.
Én márpedig NEM akarok kutyát. Most már hetek óta erről folyik a vita. Kezd bosszantani.
Most már napok óta gondolkodok, hogy mi legyen. Eléggé lehangol ez a dolog.
Ti mit tennétek a helyemben?
Adjatok tanácsot, hogyan beszélhetném le őt erről?
Közlöd vele, hoyg a TE kerted és NEM akarsz kutyát.
Ha erösköddik, akkor öt se akart ott tartani
Nagyon sokat dolgoztál, hogy szép legyen, egy kutya pedig "felforgatná" ha másért nem, mert nyilván itt-ott kerítés kell, hogy korlátozd a mozgását a kényesebb terület, növények védelmére.
Persze ígéret az lesz, hogy, ó az a kutya nem olyan, de mondd, hogy nem szeretnéd ezt kipróbálni, mert ha mégse, akkor nincs visszaút.
Én megengedném neki, hogy legyen kutyája. :D Csak nem nálam!
De tényleg! Kategórikusan kijelenteném, hogy nem vita tárgya, hogy itt nem lesz kutya. Mi nem világos ezen? Mondjuk én elgondolkodnék ezek után a kapcsolatomon... Nem azt mondom hogy szakítani kell, de..
Mutass neki a kert sarkában egy helyet, hogy oda tehet egy kennelt, amit persze teljes egészében ő állhat pénzügyileg, legyen kiásva-alapozva, jó mélyen betonozva, mert a kutya mélyen tud ám ásni, ha rájön az ösztön... valamint levasazva, kerítés téve, de stabil ám, és magas, valamint tető is, bent pedig megfelelő ól mindenestül, és a kutyának ott lenne a helye, a kertben véletlen sem. Időközönként fertőtlenítéssel egybekötött takarítás kell majd az egész helyre, és minden nap sétáltatás az utcán, hogy meglegyen a kutya mozgása, a kert tabu, mert a tiéd, a kutya gondozása-etetése-oltásai és egyéb velejáró pénzbeli dolgok is teljesen a csaj felelőssége, mert mint mondtad, nem szeretnél kutyát a házadnál.
Na, ha ezt mindenestül vállalja... (nem hiszem, hogy vállalni fogja).
Az én olvasatomban a történet valójában a következő:
Egy 24 éves lány meglátta, hogy egy 29 éves férfinak van egy saját háza a hozzá tartózó hatalmas telekkel amit a férfi olyannyira rendbehozott, hogy már szinte angolparkra emlékeztet. A lány már évek óta arról álmodozott, hogy majd gyönyörű kutyákkal éli le az életét. Ez az "angolparkos" férfi éppen kapóra jött. Angolpark és nőtlen 29 éves férfi ? Ez kell nekem, ujjongott magában és hagyta, hogy a férfi megismerkedjen vele és oda is költözött az angolparkos házba. Aztán úgy 7 hónap után, amikor már a férfi kezdte egészen jól érezni magát, kaja-pia-nő, a lány felvetette a kutya tartás ötletét és a történet vajon hogyan fog folytatódni ??? Van rá egy nagyobb összegű fogadásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!