Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom kutyát akar tartani a saját kertemben az akaratom ellenére. Mi legyen?
Az a helyzet, hogy néhány éve vettem egy nagy telekkel rendelkező családi házat. A kertet hosszú éveken át szépítgettem, s tavaly végre igazán szép lett (szinte már- már angolparkra hasonlít) az amúgy régen (mikor megkaptam a házat) még eléggé elhanyagoltnak tűnő kert.
Közel hét hónapja megismerkedtem egy 24 éves lánnyal (én 29 éves férfi vagyok, és már 5 éve dolgozom), aki azóta velem lakik.
Ez még így nem gond.
A gond ott kezdődik, hogy mikor meglátta a nagy kertet (~2000m2), kijelentette, hogy kutyát akar tartani. Az ÉN kertemben. Ő tudja, hogy én utálom a kutyákat, de mégis azt hajtogatja, hogy a kertes házba kutya kell.
Én márpedig NEM akarok kutyát. Most már hetek óta erről folyik a vita. Kezd bosszantani.
Most már napok óta gondolkodok, hogy mi legyen. Eléggé lehangol ez a dolog.
Ti mit tennétek a helyemben?
Adjatok tanácsot, hogyan beszélhetném le őt erről?
#19: Ha valakivel összekötöd az életed, az hosszú távon csak akkor működik, ha alapvető dolgokban nincs enyém-tiéd, hanem miénk van. Nálunk is kibukott sok év alatt, hogy a párom lakása a párom elképzelései szerint nekem kényelmetlen. És szerencsére eljött az az idő, amikor ez már őt is zavarni kezdte.
A kérdező problémája nem megoldhatatlan, hiszen egy 2000 m2-es telken egész kulturáltan elkeríthető annak a kutya által látogatható része. Persze, ez inkább csak akkor pálya, ha majd úgy tűnik, valóban együtt maradnak a lánnyal. Viszont ezt meg lehet beszélni és lehet tervezgetni, azzal a kérdező is szokja a dolgot, illetve a barátnője is érzi, hogy az ő szava is számít.
Szerintem egy kapcsolat arról szól, hogy mindketten feladunk az saját elképzeléseinkből valamennyit, hogy cserébe a közös életünk mindkettőnknek megfeleljen. Itt sem várható el, hogy a lány soha ne tarthasson kutyát, hiszen az neki 100%-os lemondás. Viszont a kérdező a kertje egy kisebb részét beáldozhatja, a lány meg cserébe vállalhatja, hogy a kutya mozgásigényének egy részét sétáltatással oldja meg.
"Szerintem egy kapcsolat arról szól, hogy mindketten feladunk az saját elképzeléseinkből valamennyit, hogy cserébe a közös életünk mindkettőnknek megfeleljen."
Ez NAGY TÉVEDÉS, egy jó kapcsolatban NEM ADUNK FEL semmit az elképzeléseinkböl, legfeljebb hozzáveszünk a másikéból!
Ha bármiröl is le kell mondani, az a kapcsolat már romlófélben van. (30 év házassággal a hátam mögött állítom ezt!)
"Itt sem várható el, hogy a lány soha ne tarthasson kutyát, hiszen az neki 100%-os lemondás. Viszont a kérdező a kertje egy kisebb részét beáldozhatja, a lány meg cserébe vállalhatja, hogy a kutya mozgásigényének egy részét sétáltatással oldja meg."
Itt esm arról van szó, hogy a lány ne tarthasson kutyát, hanem arról, hogy ne menjen tönkre a kérdezö sok munkája és álma.
Egy parkszerü kert "egy kisebb részét beáldozni" kb annyi, mint az egész konceptet tönkretenni, ez kb olyan, mintha a nappali egy részéböl szeméttárolót készítesz (elkerítve), - így már az egész szoba használhatatlan lenne. Emellett mivel a kérdezö - a kerttöl függeltenül - sem akar kutyát, ezért eleve semmi értelne ezen erösködni.
Másrészt meg mivel még igen kezdödö kapcsolatról van szó, teljesen érthetetlen ötlet az egyiknek feladni egy nehezen megvalósított álmát a másiknak olyan ötlete miatt, ami még nem létezik.
Ezt igaziból megvitatni csak akkor lenne értelme, ha egy már tartós kapcsolatról van szó, a nönek már régen van egy kutyája - ebben az esetben van bármi alapja egy geyezségnek, de a jelenlegi felállás szerint nincs.
Még ha a kertet nem is rontaná el az elkerített rész (ami pedig elképzelhető s más vetületei is vannak egy kutyának, amik zavarhatják a kérdezőt), a csaj el tudja vinni megfelelő helyre, ha mondjuk 1-2 vagy akár 10 év múlva szétmennek? A kutya viszonylag sokáig él jó esetben s felelősségteljesen kell hozzáállni.
De 7 hónapra más tulajdonába kutyát vinni, elég merész, nem? Ahogy már írták, teljesen más lenne a helyzet, ha a lánynak már lenne kutyája, de azt az összeköltözéskor beszélték volna meg.
Az is egy dolog, hogy 7 hónapnál nem akárkiknél van közös tulajdon, de nem értem, ez mit számít. Nálunk közös tulajdon van és nyilván nem jön olyan állat a kertembe, amilyet én nem akarok. Ha csak az egyikünk akarja, nem lesz. Ugyanez van a gyermekkel, akkor vállaljon gyermeket egy pár, ha mindketten akarják. Ezt igyekeztem előadni korábbi hozzászólásomban is. Rengeteg ilyen szitu van, amikor mindkét félnek hozzá kell járulni valamihez, különben az egyik (itt pont a tulaj, aki már sokat dolgozott a kerttel, míg kutya nincs is a képben) felad valamit azért, hogy a másiknak jó legyen. Ezt nem illendő elvárni tőle, szeretetre és összetartozásra hivatkozva.
Tele lesz kutyakaparásokkal, kisebb nagyobb gödrökkel és kutyaszarral az udvar.
Mondjad neki, hogy ebbe nem négy bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!