Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A mai, fiatal párok hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai, fiatal párok hogyan kezelik a pénzüket? Nálatok hogy van? Pl. Az albit ki fizeti, mennyire közös a kassza, stb? Tényleg annyira a pénzre utaznak a nők, mint amennyire itt sírnak a férfiak?

Figyelt kérdés

Egy párnak mennyire kell közös kasszán lenni?

A nők azért nézik (elvileg) a férfi bérét, mert úgy gondolják, hogy azt (egy részét) magukra költhetik, ruhára, lakberendezésre, stb?

Nektek mennyi az anyagi hasznotok abból, hogy a párotoknak magasabb a fizetése?

Mondjuk a férfi keres 380 nettót, a nő keres 150 nettót, az albi 150+rezsi.

Már összeköltözésnél közös a kassza általában? Teljesen közösen osztják be az 530 nettót?

Vagy valahogy arányosítják, hogy a férfi fizet a lakhatásért 100-at, a nő 50-et, így 25-tel megajándékozza a férfit minden hónapban?

Egyenlőség van nálatok?

Ha félretesztek a pénzből x összeget, az azon felüli részét hogyan osztjátok be? Az alacsonyabb keresetű fél megkövetelheti, hogy a közösből ő is ugyanannyit költhessen magára, mint a másik, aki többet keres?

A félretett pénzre úgy tekinthet ő is, hogy az 50%-ban az övé? Szakítás, válás esetén viheti a felét?

Ha külön kasszán vannak, mennyi az az összeg, amit a férfi a "nőre" költ, legyen az a lakhatás költségeinek nagyobb arányú viselése, közös nyaralás, utazás nem egyenlő arányú fizetése, a nő ruhái, szórakozása, szépészeti kiadások, stb.

(bocsánat, hogy a nőket pécétem ki, persze ha a nő keres többet, fordítva tenném fel a kérdést)

2019. aug. 31. 20:12
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Vagy valahogy arányosítják, hogy a férfi fizet a lakhatásért 100-at, a nő 50-et, így 25-tel megajándékozza a nőt (nem a férfit) minden hónapban?

Tehát ez arra utal, hogy ha nem egyenlő mértékben fizetik az albi+rezsit, vagy csak úgy odaengedi maga mellé a nőt, akkor az olyan mint ha venne neki minden hónapban egy 30 ezres nyakéket ajándékba, nem?

2019. aug. 31. 20:14
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A párommal 1,5 éve élek együtt. :) Az albérletet felezzük,amiben benne van a rezsi is. :) A kaját úgy szoktuk,hogy hó elején én fizetek egy nagy bevásárlást, ő pedig hó végén. :) Mindenkinek van saját pénze,amit magára költ.

Sosem veszekszünk anyagiakon.

Én 260-at keresek,ő pedig 270-et. :)

24L-33F

2019. aug. 31. 20:19
 3/18 A kérdező kommentje:
Nektek könnyű, mert nincs nagy jövedelmi különbség.
2019. aug. 31. 20:40
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy öreg motorosként ideböffentek, de mi még nem azért költöztünk össze, hogy kevesebb legyen a rezsi.

Az egy nagyon fontos lépcsőfoka volt a párkapcsolatnak. Akitől félted a pénzed, hogy magára költi, meg akitől sajnálsz havi 25 ezret, és elnéznéd, hogy amíg te jól élsz, addig ő nyomorog, azzal ne költözz össze. Az csak lakótárs.

Élettárs: Életed társa, először papír nélkül, de egy család lesztek.

Ha egyszer lesz gyereked, akkor rá is csak a családi pótlékot fogod költeni? Hát nyilván nem. Az ember semmit sem sajnál attól, akit szeret, aki csaladtag. Megosztoznak mindenen.

Szomorú látni, hogy egyrészt mindenki mindenkivel összecuccol egy-két évekre, és ennek ma már semmi súlya nincs. Másrészt az ilyen tinglitangli lakótársak mondják legjobban, hogy a házasság csak egy papír.

Aztán csodálkozik mindenki, hogy ilyen kevés a hosszú kapcsolat.

2019. aug. 31. 21:12
 5/18 anonim ***** válasza:
66%
Én 160at keresek, párom 500 felett. Az albérletünk 140+rezsi, kb. 170-180 havonta. Én 50et adok az albiba, párom a többi részét, bevásárolni felváltva szoktunk nagyjából, ruhákat / kozmetikumokat mindenki magának, ezenkívül saját lakásra teszünk félre mindketten ami marad a fizetésünkből.
2019. aug. 31. 21:32
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Én kb ugy vagyok vele aki irígy ràm, félti tölem a pénzét is, az az életét alapbol hogy gondolja hogy majd nekem adja?

Én sem tudom az olyat komolyan venni aki mindent kicentiz és zavarja az anyagi különbsèg ès el is nézi azt. Az szàmomra sem minösül egy mély kapcsolatnak. Persze a ffiak javarészt ezt szépen kiforgatjàk es jönnek a jelzök. Én soha nem is szolok csak épp azt nem értik igy meg miert nem mondok igent és miert nem szülök.

Ha vàlaszolni mernék jön a jelzö. Tesztelve van.

2019. aug. 31. 21:35
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
6. vagyok. Mondhatnàm ugy is nekem nem ad biztonsàgerzést egy olyan aki irígy, félti tölem bàrmilyét hogy én szülést meg ilyeneket tegyek aztàn érte kockàra.
2019. aug. 31. 21:44
 8/18 anonim ***** válasza:
2019. aug. 31. 21:45
 9/18 anonim ***** válasza:

Én sose voltam a közös kassza híve. 18-20 évesen is annak a híve voltam, hogy mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Volt, hogy az aktuális párom kb. fele annyit keresett mint én, de nem gondoltam, hogy nekem kéne a pasit pénzelni. A költségeket fele-fele fizettük, és a maradék pénzünkkel saját magunk rendelkeztük. Ha komoly kapcsolat alakul és szóba kerül az ilyen, én egyértelműen megmondom, hogy anyagiakban nem vagyok hajlandó közösködni.

Nem csak a nők között vannak élősködők, pasiban is rengeteg van, aki érdek miatt akar lenni a másikkal.

Értelmes pasival nekem sose volt még ilyen gondom. Aki a közös kassza híve volt, és ismerkedés alatt is hangoztatta, az kb. a semmire fel akart közösködni.

2019. aug. 31. 21:54
 10/18 anonim ***** válasza:
Nálunk nagy a különbség. Én 130at keresek a párom 500-700 között mikor hogy. A lakás az enyém (családtól kaptam) így albérlet ár nincs. A kaját és a rezsit felezzük a maradékkal mindenki azt kezd amit akar. Ez nekünk így bejött. Nekem a minden közös soha nem jött be. Otthon úgy működik de mindig csak a vita van/volt belőle. Ki mire mikor miért költ. Eltérőek a hobbijaink az ahhoz való kellékek ára is könnyen vita téma lehetne párom szeret játékokat egyéb elektromos eszközöket venni stb. Mind ketten úgy gondoltuk amíg nincs gyerek ez így tökéletes lesz. Ismerek olyat is ahol jól beválik a közös kassza de nem a pénzért van a lány a sráccal.
2019. aug. 31. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!