Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csinálja ezt a párom?
A párom (nő), miután megszületett a gyerekünk, teljesen megváltozott. Mindenen problémázik, mindenbe beleköt... immáron másfél éves a gyerekünk, de egyre rosszabb amit csinál.
Beismerem, előfordul, hogy valamit nem pakolok össze magam után. Előfordul, vagyis nem állandóan.
De a párom mindenbe beleköt. Ha csinálok kaját beleköt abba, hogy miért van ott x-y dolog az asztalon. De ezt úgy csinálja, hogy még be se fejeztem a főzést.
Ha leveszem a nadrágom, már cseszeget, higy ne hagyjam itt-ott szanaszét a cuccaimat, pedig még csak le se vettem a nadrágot. Tehát csakazért is kötekedik.
Ha valami nincs meg rajtam keresi, ha valami nem úgy van ahogy kéne lennie, akkor en vagyok a hibás, stb...
Arról nem is beszélve, hogy ha otthon vagyok, akkor percenként engem hívogat, hogy csináld ezt, csináld azt. Szó sincs róla hogy bajom van a segítségnyújtással. De az őrületes, hogy percenként valami baja van velem. És egyre rosszabb lesz.
Már a hajam hullik ki és a szívem is begörcsöl minden egyes ilyen felesleges, idióta, pitiáner hülyeség miatt.
Szeretem meg minden, de beleőrülök. Hiába beszélek meg vele, csak azzal jön, hogy milyen vagyok...
Most ezzel a szituációval mit lehet kezdeni? Ha teljesen ignorálom a viselkedését, akkor addig csinálja amíg a cérna el nem szakad és visszaszólok neki. De az is hatástalan, mert csak duzzogás a vége, és kezdődik minden a legelejéről...
Ki van merülve
Idegileg ki van bukva
Nincs élete stb
Nezd ha pl szanatotiumban lenne a legutolso lenne hogy a szennyesen ugraljon
"Hiába beszélek meg vele, csak azzal jön, hogy milyen vagyok..." Megmondod, hogy eddig is ilyen voltál, nem egy gyerek után kellett volna rájönnie arra, hogy ez őt mennyire zavarja vagy nem zavarja. Nyilván valamennyit tudsz te is változni, de nem leszel egyik pillanatról a másikra egy teljesen más ember, ezt ha megy, akkor tartsa szem előtt mindenki érdekében, mert ezen trend folytatásaként csak csonka család lesztek, család helyett.
Ne hagyd neki, hogy lemenjen neked gyerekbe a duzzogással, mert nem a tesója, anyja, apja vagy, hanem a párja. Ha a párodként és felnőtt nőként viselkedik akkor a mostani életetek a díszlet, ha hisztis kislányként, akkor meg a ház/lakás, ahol gyerekeskedett.
33/f
Van akinél terhesség utáni depresszió alakul ki, van akinél terhesség utáni agresszió. A stresszt vezeti le így. Nem tudsz vele mit kezdeni, mert nem fogja elismerni, hogy bibi van. Az sem jó, ha most alkalmazkodsz ehhez a viselkedéshez, mert hozzászokik.
1.: Keress menekülési útvonalat (tegyél félre pénzt valahol - ne számlán, ne befektetésen ... ajánlott a KP de devizában ... valahol egy zárt, más számára hozzáférhetetlen helyen. Anyádnál, munkahelyeden a fiókban, vagy bárhol ahol a sárkány nem lel rá)
2.: Állj készen albérletbe cuccolásra (legyen cím, telefonszám, vagy valami hot-line ahonnan tudsz segítséget kérni, ha a tűzokádó otthon úgy felfújja magát, hogy kigurít a kégliből)
3.: Rosszlányok.hu - itt tudsz olyan csajokat keresni, akik az asszony helyett elvégzik a házastársi kötelességet - üzletszerűen. Sose felejtsd el eltüntetni a nyomokat. Böngészési előzmények (ne legyél azonos google fiókból bejelentkezve mint az a gép, amin a sárkány is kilép a világhálóra. A telefonodban a számokat mindig töröld (csak a qrvákat, ha mindent törölsz az feltűnő). Legyen megbízható alibid.
A legfontosabb - szép csendben húzd fel az órát! Mondhatnám azt is, hogy magadban adj neki időt. 1-2-3 év - mikor a gyerekkel már kicsit kevesebb a gond, hátha lehiggad addig és újra beszelidül. Ha nem sikerül, akkor az a helyzet, hogy Ő valójában ilyen, csak eddig játszotta meg magát. Igazi imádkozó sáska, ha megvan a szaporulat letépi a fejed .... kicsinál idegileg. Mivel Ő ilyen, a lépéseidet jobb szép csendben a háta mögött megtervezni és egyben rázúdítani. Költözöm, válunk, csá!!!!!! A félretett pénzt, csak a rendesen lerendezett válás után érdemes elkezdeni hasznossá tenni, mikor már minden lezárult. Akkor is ésszel, hogy nem tűnjön fel neki, hogy át lett cseszve a bucikája!!!!!
Te is elismered, hogy előfordul, hogy széthagysz dolgokat stb, szóval jogosan áll beléd (még ha a stílusa nem is megfelelő). Ilyenkor ahelyett, hogy felkapnád a vizet és visszaszólnál, szájhúzogatnál vagy akármi, egyszerűen normális(!!) hangnemben felelj neki, hogy oké, ha befejezted/átöltöztél/akármi, akkor elpakolsz magad után. És tegyél is így.
A normális hangnemre nem tud majd puffogással reagálni, ha pedig odafigyelsz a környezetedre, nem lesz mibe belekötnie.
Gondolom kimerült, fáradt, nem gondolta, hogy a gyereknevelés nem csak móka és kacagás. Nem érik ingerek, nem dolgozik stb. Mindezt rajtad vezeti le.
Egyébként lepasszolnám a gyereket valamelyik nagyinak, aztán elvinném vacsizni/kikapcsolódni és nagyon komolyan elbeszélgetnék vele.
Muszáj lesz változtatnia, mert ezzel max te is idegroncs leszel, szóval semmiképp ne hagyd rá és ne hagyd magad így zsarolni!
A következő ilyen értelmetlen vitánál meg felvenném a ruhámat és kisétálnék az ajtón, aztán ha kiduzzogta magát akkor visszamennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!