Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Egy férfi és egy nő összeköltö...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy férfi és egy nő összeköltözik házasság előtt a férfi lakásába és csak a férfi fizessen rezsit?

Figyelt kérdés
Egy férfi és egy nő összeköltözik házasság előtt: Együtt költöznek be a férfi lakásába. Mindkettőjüknek van munkája, ami kb. ugyanannyit fizet. A nő azt mondja, hogy ő nem száll be a rezsibe, mert nem az övé a lakás, hanem fizesse az összeset a férni. (De együtt élnek ott. ) Mit gondoltok? Szerintetek ez így helyes hozzáállás?

2019. aug. 22. 22:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

Nem is kell felajánlani, evidens,hogy közösben fizetik a rezsit.

Pár hónapja költöztünk össze a barátnőmmel, enyém a lakás. Már előre megbeszéltük,hogy minden rezsiről csekket kérünk, így aztán felesben tudjuk fizetni a kiadásokat. Vásárolni is közösen vásárolunk, kb-ra felezünk, de persze ze nem annyira szoros.Mindketten azt veszünk meg amit nem szeretnénk, nem szólunk bele,hogy a másik mire költ.

A lakás bútorzatának egyrészét én vettem, de volt amit a barátnőm, pl. a háztartási gépeket, ehhez ragaszkodott. Én pedig értékeltem, és így otthonosabban érzi magát.

2019. aug. 23. 07:05
 12/20 anonim ***** válasza:
96%
III.Edricus Anxious, légy szíves ne adj olyan gondolatot a fejembe, ami nincs ott. Saját lakásom van és eltartom magam, teljesen természetes, hogy ha odaköltözök valakihez, akkor beszállok a kiadásokba, hiszen én is használom a lakást.
2019. aug. 23. 07:59
 13/20 mikeXxX ***** válasza:
68%
És mennyi ilyen van sajna ! Én kaptam már azt a választ erre hogy neked könnyű mert már van lakásod . 40f
2019. aug. 23. 08:27
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Amikor ezt a főbérlőjének előadta, akkor mi történt ?

33/f

2019. aug. 23. 09:00
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem normális, sőt nagy jövedelem különbség esetén sem lenne normális, nemhogy így.

Nem tudom mit szólna hozzá a hölgyemény, ha egyik reggel nem zuhanyozhatna le, nem moshatna fogat, ha nem tölthetné fel a telefonját, ha nem süthetne egy tojást reggelire, ha a szemetét oda tennék az orra alá, hogy vigye akkor el a kilométerekre lévő hulladékudvarba maga.

Nem értem miféle nevelést kaphatott, ha nem érti a rezsi fogalmát, de nem ártana bemutatni neki mit is takar, akár ilyen drasztikus módon.

2019. aug. 23. 15:34
 16/20 anonim ***** válasza:
49%

A kaját ki fizeti?

Amúgy az összeköltözés házasság előtt ezért hülyeség, mert egy házasságban nem lesz (kéne lennie) enyém és tied csak közös. Akik így összeköltöznek, azok legtöbben sajnos viszik magukkal a házasságukba az enyém-tied mentalitást, és ez nem jó alap.

2019. aug. 27. 11:42
 17/20 anonim ***** válasza:
Házasságban is van különvagyon.
2019. aug. 27. 12:05
 18/20 anonim ***** válasza:
45%
Akkor az nem igazi házasság. Egy jó házasságban nincs.
2019. aug. 27. 12:14
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Jogszabály szerint létezik különvagyon:

[link]

2019. aug. 27. 12:22
 20/20 anonim ***** válasza:
49%
Az lehet, de nem is erre gondoltam, hanem mondjuk arra, hogy egy házasságban nincs olyan, hogy az egyiknek kenyérre se jut hó végén, a másik meg mindenféle földi jóban részesedik. (Jó, sarkítok kicsit, de gondolom, érted, mire gondolok) Együtt osztják be a kosztpénzt. Nincs olyan pl. hogy egyiknek van pénze elutazni nyaralni, a másik meg otthon ül, mert épp le van égve.
2019. aug. 27. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!