Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem létezne megfelelési kényszer, vajon hány nő sminkelné magát?
Ha te nem akarsz soha sehol megfelelni akkor hol dolgozol (magán vállalkozó? De még annak is kell emberekkel találkozni üzletelni stb ahhoz is be kell tartanod számos normát) hogy alakítasz ki kapcsolatokat akár párkapcsolatot akár baráti? Minden emberi kapcsolatban legyen az mély vagy felszínes meg kell felelni bizonyos szempotból. Pl kommunikációs normák és viselkedési normák. Vagy csak a külső téren tojsz a világra? Csak mert akkor pont ugyanúgy megfelelési kényszer uralkodik feletted mint a sminkelő nő felett.
Egyébként szerintem az jó ha az ember nem akar mindenkinek megfelelni de az sima trehányság és lustaság ha magadnak se akarsz tetszeni megfelelni.
Különbséget kéne tenni a belsővé tett normák (valamikor az is külső nyomás volt hogy nem kakilhatsz az utca közepére) és a megfelelési kényszer között. Én pl soha nem sminkelek mert nem érzem hogy kéne és biztos nem szedném le a szőrt a lábamról ha nem lenne "kötelező" de az intim részt és a hónaljam akkor is szedném mert könnyebb tisztítani kevésbé szagos és sokkal kényelmesebb. Pedig eredetileg azért kezdtem el nyírni mert "kellett". Nincs baj az elvárásokkal sok mindenre azok tanítanak meg és sokszor bizony hasznosak. Csak nem kell mindent alárendelni nekik. Szerintem az ugyanakkora hiba ha ész nélkül mindent fel akarsz rúgni mint ha mindennek meg akarsz felelni. Mindenkinek szemezgetnie kéne belőle. Legalábbis én így látom. Ha holnaptól mit sem törődve a külső nyomással mindenkinek azt mondanám ami eszembe jut hát nem sokáig lennének emberek a környezetemben akik hozzám szólnak. De ez így jó. Szerintem nem a megfelelési kényszer a probléma hanem ha ez mánia lesz valakinél.
Ha egy feleség tetszeni akar a férjének, ezért sminkel, meg felvesz egy szexi fehérneműt, az megfelelési kényszer? Komolyan???
Azt minek hívod, ha tudja, hogy ez tetszene aki, de soha nem teszi meg a kedvéért?
Azért vagyok ápolt és igényes, mert ápolt és igényes párra vágyok. Ezzel azt az előnyt kapom meg, hogy esélyem van olyan férfinél, aki tetszik. Kapcsolatban azért folytatom, mert előny, ha meg is tudom őt tartani.
A tetszeni vágyás és a megfelelési kényszer nem ugyanaz. Nagyon nem.
Valahol fél úton van a kényszeresség közt, és aközött, amit te képviselsz. A te szélsőséged ugyanúgy nem egészséges.
Én pl szoktam sminkelni otthon. Van hogy durva sminket is, mert tetszik. Nem megyek sehova, családon kívül nem látja más, de nekem tetszik. Az ember szereti a szépet, nők szeretnek jól kinézni. Ez elég természetes dolog.
Nem sminkelek mindig, ha éppen tetszem magamnak smink nélkül, akkor semmit se használok.
Az a te bajod, hogy nem tudod elfogadni, hogy emberek saját maguknak is akarnak tetszeni. te elvagy a kissé igénytelen külsővel is. Vagy csak a mai "natúr vagyok, ezért jobb vagyok nálatok" divatot követed.
Nagyon sokan élvezik a sminkelést.
Amit kényszerből csinálok, az nálam is a szőrtelenítés. Amíg nem volt gáz, nem szőrtelenítettem semmit. Csak aztán később ugye gúnyolódtak azon, aki nem szőrtelenít, ilyen "hihi, haha, szőrös a hónalja".
Ha valaki semminek nem akar megfelelni, az nem vezet eredményre. Az életben sok mindennek meg kell felelni, amik közül sok a javadra is válik (pl iskolában). Az meg röhejes, hogy a sok-sok szar megfelelési kényszerből pont a smink a nagy mumus. Egyszerű lélekre vall.
Na jó
Tisztázzunk valamit.
Azok a nők, akik azt bizonygatják, jogy nincs megfelelési kényszerük, azok nagyrészt hazudnak.
Magadnak sminkelsz???minek? Ember!! Hülye vagy? Nem is látod magad, miről beszélsz?
Szereted a változatosságot?
Vajon ez honnan fakad?
Egyébként csodálatos, ahogy itt a nők megjátszák ezt a leszarom stílust, nyilván nem fogják bevallani, hogy a férfiak, vagy nőtársaik elismeréséért versengenek. Ki ilyen lúzer hogy ezt bevallja (közben pedig pont ez lenne a nagy bátorság!!!)?
Teljesen igaza van a kérdezőnek!!!!
Senki nem akarja visszafejteni a megállapítást, hogy honnan ered.
Igen, te lehet azt mondod, hogy magad miatt sminkelsz, mert mondjuk önbizalmat ad...nade miért ad önbizalmat? Tán nem azért mert mások szebbnek látnak? Hát ha nem ezért akkor miért? Tudod mit? Ha magadnak sminkelsz, akkor hagyjál ki egy hónapot! Könnyű lesz, mivel elvileg magadnak szépítkezel, így könnyen meg fogod magaddal beszélni a dolgot.
Meglátjuk.
Ja és semmi baj a sminkkel. Efy bizonyos szintig vonzó is tud lenni.
És még valami. Én pl. kondizok. És tudod miért? Azért, hogy nagyobb esélyem legyen a nőknél. Szerintem nem szégyen ezt bevallani.
#3 de néha egyszerűbb lenne. Mást kb magasról letojok igazából a párom miatt érdekel(mondjuk neki mindenhogy szép vagyok, csak ilyenkor úgy érzem nem hozom ki magamból a maximumot). Vékony a bőröm a szemem alatt ezért irtó sötét karikás, illetve nagyon pattanásos is vagyok és egyikkel se tudok mit kezdeni azon kívül, hogy elfedem.
Bár ezt is csak akkor szoktam, ha randizni megyünk
(#1)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!