Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem létezne megfelelési kényszer, vajon hány nő sminkelné magát?
8 Abból fakad, hogy MÁS. Más a szemed, ha úgy húzod ki, más a szád formája, más a bőröd. Tetszhetsz magadnak a saját natúr formádban is, de ettől még vágyhatsz a változatosságra, nem? Én már vagy 10 éve nem sminkeltem, sajnálom rá az időt, de korábban sokszor a stílusomnak megfelelően alakítgattam magamon néha és hidd el akkor is tettem rá magasról, hogy tetszem-e másoknak vagy sem. 10-ből 9x csak otthonra csináltam a tükör előtt bohóckodva, magamnak. Ilyen is van.
Hatos voltam.
Oké, de arra válaszolj, hogy miből fakad a vágy, hogy másmilyen legyél ,mint amilyen már eleve vagy?
Hmm, nem gondolod, hogy előrébb lennénk, ha a férfiak IS szeretnének megfelelni? Mert nem csak a smink a megfelelés, hanem a vonzó test is például.
Én nőként meglátok egy sztárt, mondjuk Scarlett Johansson, és arra gondolok, wow, de szexis. Megnézem, miket sportol, milyen étrendet követ. Meglátom Kate Beckinsale-t, hogy 45 évesen hogy néz ki, és utána nézek, miket használ, hogy én fiatalon is jól nézzek ki.
Miért van az, hogy kevesebb férfi van, aki meglátja mondjuk Chris Evans-t vagy RDJ-t, és azt mondja, hmm, nekem is kéne ilyen test, megpróbálom.
Elárulom, sokkal kevesebb incel lenne, ha a férfiak is meg akarnának felelni.
Soha nem sminkelek. És?
Azzal érdekes módon semmi problémátok, hogy a punci csupaszra van borotválva, és nem úgy szőrösen tárul az arcodba. Az se baj, ha sok nő egész èleteben koplal, mert a természetes testalkata nem trendi. Nincs azzal baj, ha szőrtelen a lába, a hónalja, kiszedi a szemöldökét, vagy elmegy fodrászhoz.
Te, meg a hozzád hasonlók megérdemelné, hogy hirtelen minden nő megfogadja a jótanácsot, és istenadta természetességében éljen. Semmi fodrász, parfüm, izzadásgátló, borotválkozás, stb.
Aztán megnézném, hogy állna a szátok.
Egy kis BB krém, egy szájfény meg egy szemceruza miatt minek ekkora hisztit csapni? Sokkot fogsz kapni, ha kiderül reggel, hogy nem fukszia színű a csaj szája?
Nem tudom, én szökőévente sminkelek, akkor sem megfelelésből, hanem mert szebb vagyok úgy és mondjuk színházba, buliba jól esik a változatosság. Egyébként nem szoktam. Ami megfelelési kényszer az a szőrtelenítés, pl hogy van az, hogy egy férfi szőrösen is istencsászár, egy nő meg csak egy igénytelen jeti? Miért evidens, hogy megszólják azt a nőt, akinek kikunkorodik a szőr a bikinijéből, a hónaljánál a trikóból?
Aztán ott a hajfestés. Ahogy őszülni kezd egy nő, festi. A férfi nem, az sármos.
Ez a hímsoviniszta társasalom az oka, hogy egy nő sosem fogadhatja el magát úgy, ahogy van. Mert akkor nem kell senkinek. Bármilyen jó csaj, mondjuk 25 évesen őszülni kezd (nálunk a családban korán őszülnek a nők) ha nem festené a haját és nem szőrtelenítene, a kutyának sem kellene,mert igénytelennek tartanák. Ha pedig itt érvényesül, hogy nem lehetsz önmagad, akkor sok nő ezt átviszi mindenre: smink,öltözködés, fogyókúra.
Azért nehogy azt mondjuk már, hogy a smink ördögtől való találmány. Az ízléses, adott személy stílusához illő sminkkel szerintem semmi gond nincs.
Az is fontos, hogy milyen alkalomról van szó. Pl. sportoláshoz vagy bevásárláshoz teljesen felesleges sminkelni, de a munkába vagy buliba/színházba miért ne?
Te pl. abban a ruhában mész dolgozni/iskolába, amiben otthon a füvet vágod? Pedig mindkettő te vagy.
Szeretem a változatosságot és igénylem a folyamatos változást, ennyi az egész. Ilyen a személyiségem, ez más területeken is megmutatkozik. De hogy a külső témánál maradjunk, mint írtam is, nem sminketek, de például 2-3 évente megunom a hajam színét és átfestem másmilyenre. Baromi jól áll az eredeti hajszínem, sőt, néha az a szín, amilyenre festem nem is áll olyan jól, de abban a pillanatban pont ahhoz van kedvem.
Megfelelési kényszer már vagy 15 éve nincs bennem senki felé, a kettő tök független egymástól, felesleges próbálkozás mindenkire ráhúznod ugyanazt a sapkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!