Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is vége lassan a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is vége lassan a monogám kapcsolatoknak?

Figyelt kérdés
Olvastam múltkor egy cikkben hogy, hogy valami egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy milyen lesz a kapcsolatok jövője a világban. Érdekes eredményre jutottak mégpedig arra, hogy a jövőben a monogámia elfog veszni. Inkább a nyitott kapcsolatok lesznek és az emberek 70% egyedül álló lesz. Ezt azzal indokolták, hogy a média és a mai társadalom ebbe az irányba lőki az embereket. Anyagilag is már kivitelezhető, hogy 1 ember megéljen tehát nincsenek annyira egymásra utalva. Ez a kutatás Amerikát, Kanadát és Európát vizsgálta. Azt is írták, hogy a volt szovjet blokk pl Oroszország, Magyarország jóval később rendezkedik be egy ilyen helyzetre mint nyugaton mivel alapból ezek a társadalmak kevésbé nyitottak az újdonságokra. Valamint a politikusaik is inkább a monógámiát támogatják mint Putyin mint Orbán. Nektek erről mi a véleményetek?

2019. jún. 30. 22:14
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
63%
U.I: Nem kell ehhez kutatónak lenni, én már előbb rájöttem erre, csak nem publikáltam eddig. :D
2019. júl. 30. 08:44
 22/42 anonim ***** válasza:
62%

Először is az emberek nem monogámok. Én vagyok a monogám, aki egész életében egyetlen férfivel volt, ő pedig velem.

A legtöbb ember váltogatja a partnereit, mégha nem is egyszerre tart többet. Ez nem kritika, mielőtt sértődés lenne. Nem mindenki találja meg az igazit elsőre.

Nagyon sok állat nem monogám. Főként azok, akiknek az utódai sok gondoskodást igényelnek, hosszú idő az utód gondozása. Embereknél alsóhangpn ez 18 év, ami akárhogy is nézzük, elég sok.

Aztán azt is figyelembe kell venni, hogy az embert azért nem csak a szex érdekli. Egy kapcsolatnak sok előnye van. Én nem is ismerek olyat, aki több partnert szeretne egyszerre. Megnéznek sokat, igen. Bejön nekik más is. De tartosan nem tudnának így élni, virágról világra járni. Főleg nem munka mellett, esetleg gyerek mellett. Fenének se kell még férfiakat/nőket hajkurászni mindemellett.

Szerintem inkább marad olyan a világ, mint most. Valódi monogámia nem jön újra divatba. Inkább csak a kapcsolatokat váltogatják majd. De ez csak általánosan igaz szerintem is. Nyilván lesznek olyanok, akik nyitott kapcsolatokban élnek majd, csak nem sokkal többen.

2019. júl. 30. 10:21
 23/42 anonim ***** válasza:
49%
Én már befejeztem a monogámiát.
2019. júl. 30. 10:58
 24/42 anonim ***** válasza:
33%
Linkelj hiteles forrást, mert így komolytalan vagy.
2019. júl. 30. 13:33
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Mindenesetre én magamon látom, hogy efelé tartok. Ami régen elfogadhatatlan volt számomra, az most sokkal elfogadhatóbbnak tűnik. Már nem érzem természetesnek ezt a holtomiglan holtodiglant, mert az ember változik, nem csak külsőre, a szerelem elmúlik, a szex befásul és az ember beleszeret másba vagy csak simán megkíván. És ha enged a vágyainak, akkor ő lesz az utolsó mocs..kos gazem...ber vagy rib..anc, ha meg nem enged, marad a depresszió...Itt gyakorin írjátok sokszor, hogy sokkal több a jó nő Mo-n, mint a jó pasi, egy poligám társadalomban minden jó nő hozzájutna jó pasihoz. Most az van, hogy megalkudnak és életük végéig siratják a nagy szerelmüket. Férfiak és nők is. Micsoda boldogság!
2019. aug. 18. 13:02
 26/42 anonim ***** válasza:
60%

Ez akkor kepzelhetö el ha egyetemesen csökkenni fog az emberek EQ-ja

Ugyanis maga a monogam parkapcsolatban a felek nem csupan egymas partnerei hanem tarsa is a bajban együtt epitenek fel barmit, mig a poligam kapcsolatban a feleknek hosszu tavu terveik sincsenek nemhogy bajban kitartani stb egy alacsonyabb erzelmi szintü kapcsolat ahol a masikert mondjuk nem mennél tüzbe

Az hogy egyre több a valas partnercsere stb az ebbe a környzetben született utod (mint mindenhez ugye alkalmazkodik), igy generaciokon at az erzelmi "elsivarosodas"valojaban megalapozott, azaz eselyes hogy a poligamia(dw a homoszexualitas terjedesevel maga az identitaszavarok kialakulasa) vegye at a vezeriranyt.

Ezzel semmi baj nem lenne ha nem lenne az egesznek egy olyan attitüdje mintha lefele butulnank csak marmint erzelmi szinten, azaz nem fejlödesnek tünik epoen, hanem valamifele "visszafejlödesnek"ami meg ellentmond annak hogy a hogy alapvetöen elöre haladunk es felfedeztük a tüzet is meg a kereket.

De maga a poligamia hogy fejlödes lenne e az emberiseg korabbi önmagahoz kepest, es mivel lesz ugy jobb szebb erösebb a tarsadalmunk, ha lecsupaszitva szinte mär csak a penz (érdemek gazdasag megelhetes) lesz az élet ertelme, es ugy halunk meg hogy anyagilag valahol gazdagok vagyunk de igazabol a mellettünk gyaszolo összes szava is csak annyi lesz, o bakker ez bemurdelt, akkor megérte e megszületni egyaltalan.

2019. aug. 18. 13:11
 27/42 anonim ***** válasza:
33%
*szoval hogy maga a poligamia a tarsadalom fejlödesenek elöre lepesenek betudhato lenne e, arra kivancsi vagyok hogyan.
2019. aug. 18. 13:15
 28/42 anonim ***** válasza:
70%

Az emberiseg erzelem mentessé valt kapcsolatai ha atveszik a hatalmat akkor maga az anyai szeretetre/utodnevelesre is kihatassal lesz, szeretet nelkül felnövö ember full erzeketlen lesz, az erzelmek nullazodni tudnak valojaban ez elkepzelhetö ugyanis tudomanyosan bizonyitott majomkiserletekkel. (Anyjuktol elstakitott majmok es anyjukkal felnött majmok közt anyakent oriasi lett a különbseg. Az elszakitott majom eleve parzani sem akart mestersegesen lett utodja es nem birta elfogadni.

Az utodot a környezet teszi azzà ami.

Es akkor kepbe jön a kezdetek kezdete. Miert alakult ki az ösemberben erzelem. Miert nem lehet kapocs anya es utod között erzelemmentesen?

2019. aug. 18. 13:25
 29/42 anonim ***** válasza:
52%

Van egy tippem hogyan tekinthetö a poligamia fejlödesnek.

Az elözöekben levezetett gondolatmenet szerint(erzelemmemntes parkapcsolatbol felnlvö egyedek erzelemmente utodnevelese altal az utod szaporodas ellenessege)az emberiseg kihalna es lehet akkor lenne csak eselyes egy uj faj kialakulasa ami mondjuk a bolygonkat is helyrerazna. Es minden visszabillenhetne a termeszetes körforgasba.

2019. aug. 18. 13:34
 30/42 anonim ***** válasza:
50%

A monogámia rengeteg veszekedéssel, unalommal, hazudozással, önkorlátozással, féltékenykedéssel, ordibálással jár!

Egy poligám kapcsolatban lehet szeretni, tisztelni egymást, őszintének lenni stb.

Én mindenképp a poligámiát választom!

2019. aug. 18. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!