Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatal férfiak! Mi a véleménye...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiatal férfiak! Mi a véleményetek egy ilyen kapcsolatról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kíváncsi volnék fiatal férfiak véleményére ezzel kapcsolatban.

Gyakorlatilag az összes barátnőm azt tervezi, hogy kb 33-35 éves koráig a karrierjére koncentrál és utána akar gyereket vállalni. Én nem ezt az utat szeretném, mivel szeretnék fiatalon anyuka lenni (lehetőleg 25 alatt az első gyereket). Ez azzal járna, hogy valószínűleg az egyetem után csak rövidebb ideig dolgoznék, (szülésig) és pár évig otthon lennék a gyerekekkel. Ez alatt az időszak alatt nyilván a férjemnek a támogatására kell számítani a családban.

Nem arról van szó, hogy HTB akarnék lenni (semmi esetre sem, jó tanuló vagyok, és versenyképes közgáz diplomám lesz, már most dolgozom az egyetem mellett), eszemben sincsen feladni a karriert, csak annyi, hogy mondjuk 25 éves korom helyett pl. 30-32 éves koromban kezdenék hajtani a karrierre.

Mi erről a véleményetek? Ismertek olyan férfit, akinek ez szimpatikus hozzáállás, vagy neketek van erről pozitív véleményetek esetleg?

Köszi előre is a válaszokat. Elsősorban férfiak véleményét várom. 19/N

2019. jún. 26. 14:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
62%

Én pont azért szeretnék 30 közelében szülni, mert nem 40-50 évesen akarok utazgatni amikor kirepült a gyerek, hanem még fiatalon.

Az én szakmámban a csúcson megoldható az otthonról dolgozás, ezt mindenképpen szeretném elérni addigra, mire gyereket vállalok. Én nem a párom meg a családom anyagi támogatására számítanék, hanem a saját keresetemre. Biztos otthont akarnék a gyerekemnek, amit egyetem után 1 évvel nem tudnék nyújtani neki.

Szeretném tisztázni, hogy nem az olyan fiatal anyukákkal van bajom, akik 17 éves koruk óta dolgoznak és 22 éves korukra saját házuk van meg megtakarításuk. (egyik rokonom utolsó évére 23 évesen már babázott, de egyetem előtt és mellett is teljes állásban dolgozott [levelezőn] ) Hanem azokkal, akik ha tehetnék az utolsó félévben már teherbe is esnének hogy a záróvizsga után máris legyen gyerek. De igazából ha eltart addig más és nincs ebből gond, akkor miért ne? Egyszerűen nem tanácsos manapság a munka világába korán szülni. Nőknél a gyerek hátrány sok munkahelyen, véleményem szerint jobb ha évek alatt szerzel egy tuti fix munkahelyet ahova szívesen visszavárnak szülés után is.

2019. jún. 26. 15:06
 22/26 A kérdező kommentje:

kedves #21, köszönöm a kommentet.

Engem annyira nem izgatnak az egzotikus helyek, ilyen szempontból szerencsés vagyok, nekem nem az utazás, hanem a kretaív kézművesség és a varrás a hobbim, ami miatt relatíve otthon ülő típus vagyok, de hát mindenki más.

Vitatkoznék azzal, hogy feltétlenül el kell érni egy bizonyos szintre ahhoz, hogy a gyerekvállalás kevéssé akadályozza a karriered. Éppen most volt egy ilyen témájú előadás az egyetemen arról, hogy pl. egy középvezető, aki általában 32-35 évesen megszakítja a karrierjét a gyerekvállalás miatt, mennyivel nehezebb utána a vezetői pozicióba való visszailleszkedés, gyakran csak alacsonyabb beosztásba tud visszamenni, mivel pár év alatt kieshet a szakmából, ráadásul neki jóval magasabb a felelősségi szintje, mint egy pályakezdőnek.

Ezzel ellentétben, a cégnek kb. tökmindegy, hogy mondjuk 23 vagy 30 éves pályakezdőt vesz fel, mert mind a kettőt be kell tanítani, és sokkal inkább megengedhető ilyen pozicióban a hibázás, az esetleges hiányzás a gyerek miatt, mint egy 35 éves vezető anyukának.

Anyagi biztonság: én olyan szerencsés vagyok, hogy van saját lakásom, ahol 2 gyerek is elférne pluszban (jelenleg albérlőmmel élünk ott kettecskén) és jelenleg is eltartom magam az egyetem mellett. Szerintem az anyagi helyzetem ennél csak jobb lehet, ha egyszer teljes munkaidőben, szakképzettségemnek megfelelő normális munkát végeznék, nem ilyen ügyfélszolgálatos diákmelót... :D Meg hát nyilván a férjem csak ad haza majd valami pénzt.

Egyébként érdekes, hogy mennyire elterjedt az, hogy a nőnek egyedül kell felelnie a családja anyagi biztonságáért? Szerintem természetes, hogy egy normális férfi gondoskodik a gyerekéről, családjáról. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a feminista dolog, ki a fene akar egy fenékkel két lovat megülni?

A férfiak nem tudnak gyereket szülni, azért vannak a nők. Amíg a nők a gyerekről (a férfi gyerekéről is) gondoskodnak, addig a férfi a "zsákmányt" hozza haza. Ez lenne a normális, nem? Nyilván, ha már nem kell a gyerekekkel otthon lennem, akkor már én is megyek dolgozni, de addig is ez a férjem feladata. És ezt szerintem egy normális férfi is így gondolja, legalábbis a mi családunkban én ilyen férfiakat ismerek, és nem hinném, hogy ne lenne olyan férfi, aki ezt hasonlóképpen gondolja.

Kár, hogy főleg feminista eszmeiségű nők válaszolnak a kérdésemre.

2019. jún. 26. 16:31
 23/26 anonim ***** válasza:
39%

Nem hiszem hogy feminizmus az, hogy nem mindent a páromtól várok el. Akkor nem lennék feminista, ha azt mondanám hogy a párom visz ide-oda, ő állja a vacsorát meg nyaralást? Az a feminista aki nem akarja hogy eltartott legyen otthon?

Valahol természetes hogy a férj ad haza pénzt, de én személy szerint minél jobbat akarok a gyerekemnek, és nem azt hogy megéldegéljünk a férjem által hazaadott pénzből.

2019. jún. 26. 17:01
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy főleg feminista eszmeiségű nők válaszolnak a kérdésemre

Vagy olyanok, akiknek van már tapasztalata házasságról, párkapcsolatokról. Én is úgy indultam, mint te. Mármint mentalitásban. Aztán máshogy alakult minden. A tapasztalat mondatja velem, hogy annyit szülj és olyan körülmények közé, hogy el tudd tartani egyedül is. Nem azért, mert feminista vagyok, hanem mert tudom, hogy milyen sokszor mi a vége a dolognak.

2019. jún. 26. 18:48
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tök jól gondolkodsz alapvetően, mégis kicsit úgy érzem, hogy gyermeteg álomvilágban élsz. Ki vagy akadva a feministákra, amit megértek, de a másik véglet sem okés. Illetve, úgy érződik, hogy nagyon habos-babosnak és gondtalannak látod a házasságot és az anyaságot is, ami nem reális.

A terved jó, viszont vagy már egy éve jegyben kéne járnod ehhez egy hasonló gondolkodású korodbelivel, vagy 35 fölött férfiak közt keresgélj. Aki fiatal fiú és így gondolkodik, az már elkelt nagyrészt.

2019. jún. 26. 22:49
 26/26 anonim ***** válasza:
47%

Anyukám 25 évesen jött össze apummal,aki akkor 35 éves volt. 3hónap után összeköltöztek,egy éven belül jöttem én a képbe,lánykérés,házasság,majd pár hónapra rá megszülettem.

Ez a story 22éve kezdődött és mai napig tart. Szóval nem vagy lekésve semmiről sem.:)

2019. jún. 26. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!