Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti nem vagytok rosszul a maradiságoktól, mint szeretném férfinak és nőnek érezni magam?
Emiatt lettem feminista, mert feláll a hátamon a szőr ettől. Gyűlölöm a maradiságot és azt, hogy nem veszik észre azt, hogy a férfiasság és a nőiesség társadalmi konstrukció. A svédek pl. nem deviánsak azért, mert levetkőzették ezt magukról hanem emberileg sokkalta előrébb vannak, mint mi. Nálunk még a sajat gyerekekeiket is ezekkel a maradi hülyeségekkel etetik, hogy ez a férfias az meg a nőies. Nem veszik észre azt, hogy a saját és a gyerekeik szabadságát fosztják meg az ilyen maradi 19. századi elmebajoktól? Társkeresőn is nevetséges, hogy több nő a sült galambot várja a szájába és nem lép, ha szimpatikus neki valaki és a férfiak egy része pénzével, izmával és kocsijával pózol, mintha ettől értékesebb lenne holott egyáltalán nem.
Miért nem lehet egymásként barátként tekinteni? Sokkalta normálisabb és emberbarátibb, mint kiemelni a nemi bullshiteket. Egy normális párkapcsolat olyan, mint egy barátság szexualitással fűszerezve, semmi értelme a társadalmilag konstruált elemekkel kérkedni, mindent elront és elidegenít.
Az a baj, hogy egysíkúan gondolkodsz, és az élettapasztalat teljes hiánya látszik abból amit itt összehordasz.
" Egy valódi feminista átlát az ilyen bullshiteken amiket leírtál. Mi ez a baromság, hogy szeretem nőként vagy férfiként érezni magam? Miért nem lehet simán emberként?"
Ha te a más emberek megtapasztalásait bullshitenek tartod és te döntöd el, ki a feminista és ki nem, rossz hírem van a számodra. Szállj le a magas lóról. Igen, általában embernek érzem magam, de ha olyan férfival vagyok együtt, aki hatással van rám, akkor én nő vagyok és nem ember. Ha te nem akarod, hogy egy férfi nőként tekintsen rád, akkor aszexuális vagy meleg vagy. Ezzel sincs baj, félre ne érts, csak akkor ne próbáld megérteni, mit akar egy nő a férfitól, mert te speciel semmit, de nem te vagy a többség ezen a téren.
"Ezek is teljesen konstruált dolgok, amin simán átlehetne látni, hogyha az ember a józan paraszti eszét használná."
Hogy mire vágyom és mi izgat fel, az nem konstruált dolog. A nemi szerepek azok, de azokon valóban túl lehet lépni (pl ki mennyi házi munkát végez stb)
"Talán nem kéne annyira a szülői neveltetésnek bedőlni. Az is teljesen tragikus, hogy csomóan a szüleiket szinte bálványozzák a család "szentsége" miatt és nem állnak kritikusan a szülőkhöz."
Egyfelől van, akinek harmonikus, jó kapcsolata van a szüleivel. De ha átmész a családi kapcsolatok rovatba, máris meglátod, nem csak a kérdésekből és válaszokból, hanem a pontozásokból is, hogy sokan a sátán fattyainak tartják a szüleiket. Neked egyértelműen rossz tapasztalatod volt velük, hiszen a férfi és nő kép torzult benned. Ez sajnálatos. De ne szóld le azt akinek normális a kapcsolata a szüleivel és elismeri, hogy sokat tanult tőlük. Ettől még lehet kritikus egy csomó dologgal szemben, de ha a jót nem ismered el, meg sem érdemled.
"Ugyanez igaz az iskolákra is. Általánosban, gimiben szervilis robotokat nevelnek a gyerekekből. Amit ott mondanak az se mind szent."
Tanárnő vagyok. Mindenki ellenáll annak amit az iskolában tanul, csak szólok. :-) Szervilis robotokat nevelni nem is olyan egyszerű, hála Istennek.
"Arra akarok rávilágítani, hogy a rendszerkritikus rálátás nagyon fontos, mert ettől nyílnánk meg egy olyan társadalom felé, ami megkérdőjelez egy pár dolgot, amit a társadalom helyesnek tart, mint pl. ez a kérdés amit leírtam."
Egyet értek azzal, hogy fontos a rendszerkritikus gondolkodás, engem is zavar, hogy névleg demokrácia van, valójában meg nem, zavar, hogy a magyar emberek többsége lenyeli a sorozatos megszégyenítéseket, de már ne is haragudj, számomra a klíma változás vagy a valódi sajtó szabadság sokkal fontosabb téma, mint az hogy másoknak próbáljam megmondani, hogyan érezzék magukat. Ha ők (mi) férfiként és nőként érezzük jól magunkat, hadd legyünk férfiak és nők. A gender semleges állapotot meghagyjuk neked. Have fun with it.
"A konzervativizmussal az a legnagyobb problémám, hogy a konzervatívokra jellemző leginkább a beletörődömség, a változás nélküliség és a kritikus szemlélet mód teljes hiánya amiből születik a rendszerhez és a társadalomhoz való szervilisség."
Ez az egyetlen mondatod, amivel én is egyet értek. Nem is vagyok konzervatív, liberális vagyok sok mindenben. De veled ellentétben nem fogadok el egész gondolkodási rendszereket kritika nélkül és vannak saját gondolataim, véleményem ami eltérő a többi liberális emberétől (abortusz pl. a rá való jog szent, de maga a cselekedet taszító)Tehát nem fogok rosszul aludni attól, hogy nem tartasz igazi feministának. Túlélem, nem is versengek ezért a címért.
"A baráti dolgot én úgy értem, hogy sokkalta harmonikusabbak és boldogabbak azok a kapcsolatok, ahol nincsenek nemi szerepek. Egy példa a legjobb barátom. Tökre barátként tekintenek egymásra, nincs ez a hülyeség, hogy ki a dominánsabb és mégis teljesen jó párkapcsolatban élnek."
Azért azt felfogod, hogy a férfi-nő polaritás =/= domináns-szubmisszív? A két dolog nem egyenlő. Barátnak lenni jó, főleg sok év házasság után. De kapcsolatok mennek azért tönkre, mert a férfi nőre vágyik, a nő férfire, közben meg csak egy barátot kap. Fontos, hogy egymás barátai IS legyenek. De ha nem érzem magam nőnek egy férfi mellett, mi tartson mellette? Hogy jó ember? Hát....ez nekem nem elég, megcsalni meg senkit nem fogok, fene azt a konzervatív neveltetésemet.
Nincsenek férfias férfiak és nőies nők? Ne röhögtess, komolyan. Ha neked Boy George és Jason Momoa egy kaptafa....
#12 Tegnap beszéltem barátommal, akinek már hosszú évek óta van kapcsolata és teljesen harmonikus, boldog kapcsolatban élnek. Beszéltem vele erről a témáról, hogy mi a véleménye erről a "szeretném férfiként vagy nőként érezni valaki mellett magamat", és azt mondta erre, hogy olyan ez, mintha a munkát és a teljesítményt nézné a másikban, hogy mennyire tud küzdeni. Na most mi ez ellen a munka, teljesítmény és küzdelem ellen vagyunk, mert mi a rendszer manipulációjának tartjuk ezt és nem tartjuk elfogadhatónak azt, hogy mindenért megkelljen küzdeni. Ők nem hangoztatják azt, hogy én vagyok a férfi és én pedig a nő és érdekes módon nem aszexuálisak, a szexuális életük működik rendesen. Arról is beszélt nekem nem olyan rég, hogy mennyire hülyeség heteroszexualitásról és homoszexualitásról beszélni, mivel tök mindegy ki kihez vonzódik. Mi igazából ezekkel a liberális meleg jog védelemmel se értünk egyet, mivel nem hiszünk se a heteroszexualitásba, se a homoszexualitásba, mert mindenkinek szíve joga van ahoz, hogy kihez vonzódik. A kapitalizmus hozta be ezt és előtte nem beszéltek arról, hogy ki kihez vonzódik nem volt se hetero se homoszexualitás. Az ilyen nemi szabályrendszerek is a kora kapitalizmusban jöttek létre.
A kezdeményezésről még annyit, hogy szerintem senkinek se kéne kezdeményeznie, hanem hagyni, hogy spontán alakuljon a beszélgetés. Mi van abban, ha egy nő vagy férfi kezdi? Semmi! Nem férfiatlan az, ha egy férfi nem kezdeményező és nem nőietlen ribis az, ha a nő kezdi. Minek kell ilyenekkel foglalkozni? Egy beszélgetés alakuljon ki a saját maga útján, de az ilyen nemi szabályrendszerek csak elrontják a spontán beszélgetéseket. Nem hiába írtam azt, hogy nincs olyan, hogy férfiatlan és nőietlen most engem nem érdekel az ilyen maszkulin külső megközelítés. Ha az a Boy George jól érzi így magát szíve joga. Azt mondani valakire, hogy férfiatlan, nőietlen az megaláztatás és ennek nem kéne léteznie. Az, hogy mi a férfias mi a nőies azért mondom konstruáltnak, mert olyan, mintha a polcról választanod kéne, hogy milyen legyél, mert ha nem a polcról választasz, hanem szeretnéd magadat adni, akkor simán lekerülhetsz a férfiasnak mondott hierarchia legaljára. Hierarchiának se kéne léteznie, mert nem olyan természetes, mint ahogy egyesek gondolják. A barátommal ezért nem csak a konzervativizmust szidjuk, de a liberalizmust is, mivel nem hiszünk ebben a végtelen invidualizmusban, egyéni boldogulásban és a hierarchiába sem, mi egy közösségi, szolidáris, rangok nélküli társadalomban hiszünk ahol pl. nincs ez, hogy ki mennyire férfias és ki mennyire nőies. Olyan baloldaliságban hiszünk ami nem liberális. Az is tökre kínos, hogy a közbeszédben vagy konzervatív vagy vagy liberális.
Miért akarod, hogy mindenki úgy gondolkodjon, és olyan legyen, mint te?
Neked így jó, fizikai és elvi síkon is igazolod magad. Sok sikert! Legyél boldog!
Azt kell felfognod, hogy a te életedre abszolút semmilyen hatása nincs, hogy mások hogy élnek. Pl. ha most én úgy élek, mint te, vagy mint egy középkori feleség, esetleg egy véres szájú feminista, az a te életedre nem hat.
Amint ezt fel tudod fogni, meg fogod találni a lelki békédet.
Mint korábban is írtam, egysíkúan gondolkodsz, és nincsenek valós élettapasztalataid. A barátod véleményét bálványozod, "mi így gondoljuk...úgy gondoljuk..." Saját gondolataid nincsenek?
Első sorban hiába nem tartod elfogadhatónak, hogy mindenért meg kell küzdeni, mert a világ mindig is ilyen volt. Nem is becsülöd meg igazán azt, amiért nem küzdesz meg. Ez olyan mintha azt akarnátok, hogy mindenkinek alanyi jogon járjon nyelvvizsga- ámde azért meg kell ám dolgozni. :-) És igen: többnyire azok az emberek vonzóak, akik elértek valamit az életben: tudás, diploma, sportos testalkat, jól játszik egy hangszeren, remekül íjászkodik stb. Tehát valamiben jó, mert belefektetett munkát, időt, pénzt stb. Persze mindezek hiánya nem kizáró ok, de bizonyos jellemvonásra utal, ha valaki semmiben sem jó, semmi sem érdekli, semmiért sem tenne....hadd ne folytassam.
"Mi igazából ezekkel a liberális meleg jog védelemmel se értünk egyet, mivel nem hiszünk se a heteroszexualitásba, se a homoszexualitásba, mert mindenkinek szíve joga van ahoz, hogy kihez vonzódik."
Nos a heteroszexualitás és homoszexualitás nem hit kérdése, hanem kétféle létező szexuális irányultság. Azzal semmi baj sincs, hogy mindenkinek szíve joga, hogy kihez vonzódik, melegjogi kérdés az okoz, hogy a társadalom szerint nem házasodhatnak, párként így kevesebb jog illeti meg őket, illetve a társadalmi megítélésük hátrányos. Lehet, hogy szerinted ezzel felesleges foglalkozni és ez liberális allűr, ámde számukra létező probléma és valakinek foglalkozni kell vele.
"A kapitalizmus hozta be ezt és előtte nem beszéltek arról, hogy ki kihez vonzódik nem volt se hetero se homoszexualitás. Az ilyen nemi szabályrendszerek is a kora kapitalizmusban jöttek létre."
Bámulatosan tudatlan vagy. A homoszexualitás a kapitalizmus előtt is létezett, és a legtöbb társadalomban halállal vagy börtönnel büntetendő tevékenységnek számított. Ezért nem beszéltek róla sokat, nem azért mert "nem volt divat" A Biblia például elég markánsan megjelöli, mit gondoltak az ókori társadalmak erről.
"A kezdeményezésről még annyit, hogy szerintem senkinek se kéne kezdeményeznie, hanem hagyni, hogy spontán alakuljon a beszélgetés."
Te ezt így gondolod. Azonban figyelmen kívül hagyod, hogy a spontán beszélgetést is el kell kezdenie valakinek. :-) És sokan társkeresőn ismerkednek, mert a munka mellett ez a legjobb opció számukra. Lényeg: valaki mindig kezdeményez, ha nem gyermekkori baráttal, kollégával jövünk össze.
"Azt mondani valakire, hogy férfiatlan, nőietlen az megaláztatás és ennek nem kéne léteznie." Mondod ezt azután, hogy kifejted, hogy nincs ilyen, hogy férfias és nőies, ezek csak konstrukciók. Boy Geroge-ra nem azért mondjuk hogy nőies, hogy megalázzuk, hanem mert fullra sminkeli magát, nőiesnek akar látszani. És jól csinálja :-)
Száz szónak is egy a vége: összehordasz ide mindent megalapozatlanul, tájékozatlanul, naivan és mindez nem lenne baj, de aki nem úgy gondolkodik, mint te, az maradi és birka. Te magad olyan fajta gondolkodásbeli rugalmasságot vársz el, amit nem tudsz felmutatni, sőt! Meg sem érted azt, hogy a világ attól szép hogy az emberek sokfélék, sokféleképpen gondolkodnak és nincs objektív igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!