Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én gondolom azt, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én gondolom azt, hogy a feministák teljesen komolytalanná teszik magukat a viselkedésükkel?

Figyelt kérdés

Napjainkban már egyre többen viccet csinálnak belőlük. Mémek készülnek, dalszövegbe is szerepelnek ironikus módon stb...

Tényleg úgy gondolják, hogy ez jó a női nemnek? Szerintem csak felszítja a velük szembeni ellenségeskedést, na de ők tudják.

2019. márc. 24. 10:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%

"Jó olvasni ilyen kommentet mint az utolsó, ment a lájk."

Kár, hogy a 76%-os nem nő, csak egy hapsi, aki így próbálja meg lejáratni a nőket. Ezt már több kérdés alatt kifejtették.

A kérdést illetően, pedig igen, csak te gondolod így. Ha a szélsőséges feministákkal van problémád, akkor azt megértem, a szélsőség - bár minden ideológiai mozgalom sajátja - nem szokott jót tenni az eredeti mozgalom reputációjának. Ellenben, ha pusztán a feminizmustól, minden irányzatával együtt van hidegrázásod, akkor a nők jól teszik, ha kerülnek, mert nyilvánvalóan nem vagy nyitott az ő problémáik, élethelyzeteik iránt.

A mémek meg nem jelentenek semmit, 9/11-ről is csináltak mémeket, most akkor az vicces volt?

2019. márc. 24. 12:42
 22/31 anonim ***** válasza:
63%

Már rég nem az elnyomásról szól a feminizmus, hanem az esélyegyenlőségről, az pedig - bárki bármit mond - még messze nem valósult meg.

-A nők átlagosan keveset keresnek, mint az azonos munkakörben dolgozó férfiak.

-Sokkal kisebb esélyük van vezető beosztásba kerülni.

-A tudományos életben sokkal kisebb esélyük van az előrejutásra (konkrét példa: volt egy kutatás, amelyben a tudományos ösztöndíjpályázatok elbírálása során vizsgálták a nemi előítéleteket. Kétféle bírálati rendszer volt: az egyikben a bírálók tudták, hogy ki a pályázó, a másikban pedig nem, csak a pályázat tartalmát ismerhették meg. Előbbi esetben nagyságrendekkel több férfit díjaztak, míg amikor nem tudták, ki a pályázó, a pályázatok tartalma alapján ugyanannyi nő nyert, mint férfi.)

Mindenesetre azt gondolom, hogy azoknak, akik a feminizmust bírálják, már eleve a "karrier", illetve a "tudományos ösztöndíjpályázat" kifejezések idegenül csengenek, ezért nem képesek azonosulni a témával...

2019. márc. 24. 14:48
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg képtelen vagy felfogni, hogy nőként lehet más véleményem, mint neked?
2019. márc. 24. 14:53
 24/31 anonim ***** válasza:
21%

"A nők átlagosan keveset keresnek, mint az azonos munkakörben dolgozó férfiak."

Tudsz mutatni olyan statisztikát, ami igazolja, hogy ugyanannál a cégnél, ugyanolyan munkakörben, ugyanolyan értékű munkáért a nők kevesebb fizetést kapnak, mint a férfiak?

"Sokkal kisebb esélyük van vezető beosztásba kerülni."

Erre is tudnál statisztikát mutatni? Nem arra, hogy kevesebb a női vezető, mint a férfi, hanem arra, hogy kevesebb esélyük van rá.

"A tudományos életben sokkal kisebb esélyük van az előrejutásra (konkrét példa: volt egy kutatás, amelyben a tudományos ösztöndíjpályázatok elbírálása során vizsgálták a nemi előítéleteket. Kétféle bírálati rendszer volt: az egyikben a bírálók tudták, hogy ki a pályázó, a másikban pedig nem, csak a pályázat tartalmát ismerhették meg. Előbbi esetben nagyságrendekkel több férfit díjaztak, míg amikor nem tudták, ki a pályázó, a pályázatok tartalma alapján ugyanannyi nő nyert, mint férfi.)"

Erről is szeretnék egy linket kapni, mert nehezen tudom elhinni.

2019. márc. 24. 15:31
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

Így legyen ötösöm a lottón: biztos voltam venne, hogy nem fogok választ kapni, csak lepontozást. Ti feminácik valahogy nem szeretitek, ha érvelnetek kell :)

Jöhet az újabb 0%, nem tud érdekelni.

2019. márc. 24. 19:03
 26/31 anonim ***** válasza:
84%

1. eset: [link]

2. eset: [link]

3. eset: [link]

(Ez csak egy rövid google keresés eredménye, az első találatokat tettem be. Mondjuk te is rákereshettél volna, kb. 5 perc volt...)

2019. márc. 24. 20:12
 27/31 A kérdező kommentje:

21-es vàlaszolónak:

Nem tudom, hogy a 76%-os pasi-e vagy sem, de ha igen, akkor ez azt jelenti, hogy az àtlag nők lassan kezdik elhagyni az oldalt, és csak a feministàk maradnak itt.

A fejlett orszàgokba nem kell feminizmus, tehàt ott csak a szélsőséges formàja lehet jelen.

9/11-ről meg nyilvàn nem készül annyi mém, mint a feminizmusról, amiből Dopeman és Ganxtra Zolee màr a 2000-es évek legelején viccet csinàlt "A strici visszatér" nagylemezen.

Kérdésem tehàt költői volt. Nem csak én gondolom így. Csókollak, Muff!

2019. márc. 24. 21:35
 28/31 anonim ***** válasza:
6%

1. eset: ez egyetlen női munkavállaló esete egyetlen cégnél. Valószínűleg ő kevésbé értékes munkaerő, mint a két férfi kollégája, vagy egyénileg kisebb fizetést alkudott ki magának.

2. eset: ez nem felmérés, hanem egy ember véleménye.

3. eset: nincs információ arról, hogy a kevesebbet kereső nők ugyanolyan értékes munkát végeznek-e, mint a náluk többet kereső férfiak.

2019. márc. 25. 07:31
 29/31 anonim ***** válasza:
Utolsó: én csak az első linket nyitottam meg, de ott egyértelműen le van írva, hogy az eset vizsgálata során a nő igazára utalt minden, úgyhogy elég gyenge "érv" rávágni erre, hogy "hát de akkor is tuti, hogy megvolt az oka az alacsonyabb fizetésnek, a nő meg csak hisztizik". (Ugyanezzel az erővel lerendezhetsz bármilyen bizonyítékot, nem?)
2019. márc. 25. 07:38
 30/31 anonim ***** válasza:

Te kérted, hogy linkeljek olyan esetet, ahol ugyanazon cégnél az azonos munkakörben dolgozó nő kevesebbet keres. Megtettem.

A 3. esetet pedig szemmel láthatóan nem érted, szerintem fuss neki újra. Itt nem munkáról van szó, hanem kutatási ösztöndíjakról, illetve azok elbírálásáról.

2019. márc. 25. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!