Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Legyek így a gyereke apja?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Legyek így a gyereke apja?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel 18 évesek vagyunk,3 éve járunk,és nagyon szeretem őt,vele képzeltem el mindig a jövőmet.Az életem céljának a családalapítást tartom,sosem volt kérdés számomra,hogy lesznek gyerekeim.Viszont van egy probléma: a barátnőm amolyan ősanya típus.Régen szerettem vele a gyerekvállalásról beszélni,de egyre gyakrabban mond olyanokat,hogy a gyerek mellett biztos sokáig nem lesz szex,mert velünk fog aludni,le kell majd mondanom a melléről,mert az a babáé lesz,és onnantól,hogy megszületik,ő lesz a legfontosabb, ,,érte fog felkelni minden áldott nap".Azt is kifejtette,hogy tudja,hogy sok kapcsolat kihűl így,de szerinte akkor is az a természetes,hogy egy anya a gyerekét szereti a legjobban,és érte él.Persze,én is úgy gondolom,hogy az embernek a gyereke a legfontosabb,de már most másodhegedűsnek érzem magam a meg nem született kölyök mellet.Azon kapom magam,miközben ilyeneket mesél,hogy én nem akarok így a gyereke apja lenni,mert nem akarom magam elhanyagolva és nem szeretve érezni ,én is a "legfontosabb" akarok lenni.Mit csináljak?Nem akarom elhagyni,mert őszintén szeretem,és ő is engem,de nem tudom,így tervezhetek-e vele.

2019. márc. 15. 22:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%

Én ilyen feltételek mellett nem akarnék. Ez nagyon gáz. A saját érdekedben dobd ki, ez nem normális.

23/F

2019. márc. 15. 22:05
 2/16 anonim ***** válasza:
79%
Uh,nem is érdemes belemenni így közös gyerekbe.
2019. márc. 15. 22:17
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

18 évesen hiába a csaladalapítást tartod életed céljának ez még rettentően korai. Nem akarok vészmadár lenni, sem olyat állítani ami nem igaz (mert vannak akiknek sikerül és bejön a dolog) de általánosságban (tehát vannak kivételek) az ilyen nagyon fiatalon lett kapcsolatokból, nagyon korán vállalt gyerekeknek nem lesz jó vége.

Szerintem még túl fiatalok vagytok hogy kellően fel tudjátok mérni a dolgokat. Beszélgetni lehet róla , az jó de szerintem se te sr a barátnőd nem látjátok á a dolog buktatóit.

Ő azt mondja onnantól a gyerek az első. Ez teljesen rendben van. De vajon abba belegondolt-e hogy a kapcsolatotok, hogy te mint férfi hogy fogid ezt viselni. Mennyire figyelne oda rád is? Mert ha csak arra kellesz neki hogy gyereket csinálj az nem túl jó.

2019. márc. 15. 22:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én csak 1 dolgot kérdeznék meg a barátnődtől, ilyen mentalitás mellett mit vár a jövőbeni gyerekes párkapcsolatától? Lehet hamarabb lesz egyedülálló anyuka, min gondolná.
2019. márc. 15. 22:21
 5/16 anonim ***** válasza:
76%

Ez nem normális, attól, hogy egy nő anya lesz, még mindig NŐ is. Mit gondol, hogy ha megszületik a gyerek, akkor ő már nem fogja kívánni a szexet? Egy gyerek alszik is, játszik, vannak nagyszülők, stb. A gyerek többet alszik, mint ti, szex után átmehet hozzá a gyerekszobába, de pl. csecsemővel veszélyes is együtt aludni. Plusz egy 3-4 évet már zavarna szerintem. Próbáld ki vele, hogy 3 randi erejéig nem szexeltek, kíváncsi vagyok, hogy ki fogja-e bírni. Lehet megváltozik, de én hagynám.

N.

2019. márc. 15. 22:21
 6/16 anonim ***** válasza:
71%

Kétgyerekes anya vagyok, de ez nagyon beteg. Elváltam, van némi tapasztalat a hàtam mögött. Azt gondolom, hogy a család akkor működhet jól, ha a bázis, a férfi és a nő, az egység, ami működteti az egészet, az jól funkcionál.

A gyerek a szerelem gyümölcse. A róla való gondoskodás a két felnőtt feladata, de az a két felnőtt a magja az egész rendszernek. Pont azért mennek tönkre a családok, mert a két alappillér nem funkcionál, csak él egymás mellett a legtöbb esetben.

A beteges gyerekimádat gáz. Igen, szereti az ember a gyerekét. Fantasztikus dolog szülőnek lenni. De a párod a társad, ha ő nem lenne, nem lenne a gyerek sem.

Anya vagyok, de hányok az ősanyáktól. A szerelem, a párkapcsolat legalább annyira meghatározó, különleges dolog az ember életében, mint az anyaság. Ebből merítesz erőt, ez viszi előre a családot, amiben élsz. Nekem pasiként nem kellene egy olyan nő, akinek spermadonor vagyok. Nekem szerelem kellene, társ, akire számíthatok, férfi, akit szerethetek. Ha a mi kettőnk egysége erős, akkor lehet a gyerekünk boldog. Egy majomszeretettel a gyerekén csüngő anya, nos nekem ijesztő lenne.

2019. márc. 15. 22:23
 7/16 1112 ***** válasza:
68%
Tehát már előre megmondja, hogy le fog carni. Lehet, hogy te csak a gyerek miatt kellesz neki, mint spermadonor. Nem akarom rásütni , hogy 100%, hogy kihasznál, de nem jó, ha már most megideologizálja neked, hogy miért fog majd X év múlva hanyagolni téged. Szóval ha majd azon kapod, hogy hanyagol, akkor csak azt fogja mondani, hogy "De én megmondtam előre." Szóval szerintem téged sem kellene hanyagolnia. Szóval ő nem feltétlenül a te embered; sőt, nem is feltétlenül való neki párkapcsolat, párkapcsolat nélkül meg még gyerek sem. Meg amúgy szerintem az "ősanya-típus" nem ezt jelenti. Szal énszerintem ez nem foglalja bele , hogy hanyagolod, hanyagolni kell az apát. Az én számomra ez a kifejezés nem ezt takarja. Szóval meg nem is igazán tartanám "ősanyának", akinek a férje/párja nem fontos. Hát neki az egész család kéne talán, hogy fontos legyen. Talán lehetne ilyen összetartó erő is, meg család szíve-lelke, aki mindenkivel foglalkozik, mindenkivel törődik; de ez az utolsó most csak egy felvetés. Szal én asszem, már nem járnék vele. Ha eleve kijelenti, hogy majd direkt hanyagolni akar; szóval tehát addig leszel fontos, amíg meg nem csináljátok a gyereket; szóval lehet tényleg, hogy csak egy spermadonort akar, és ezt lát benned. És ez nem is feltétlenül tudatosult benne, viszont részben csak 'mintha' kimondta volna. Szal te onnantól már nem fogsz számítani neki egyáltalán, hogy lesz gyerek; majdnem ezt mondta ki, ez viszont nem hangzik túlságosan szépen. Egy olyan személy felé, akit állítólag szeret.
2019. márc. 15. 22:30
 8/16 anonim ***** válasza:
72%
Korabeli lányként SZERINTEM épp azért mond ilyeneket, hogy elijesszen attól hogy mostanában gyereket akarj, csak fél megmondani egyenesen, hogy esze ágában nincs 18 évesen vagy 20 évesen szülni, mert úgy érzi,te adjuramderögtön akarod, és ha ilyet mondana elhagynád... + egyszer ő is akar de nem most... így inkább eltántorítani próbál talán...Bár ez csak egy tipp, aztán lehet, hogy tényleg ennyire gyereket akar .. De nehezen tudom elképzelni.
2019. márc. 15. 22:41
 9/16 A kérdező kommentje:
#3 Nem mostanra terveztük a babát,hanem olyan 25-26 éves korunkra,ami jó pár év:) Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat.Nehezen tudom elhinni róla,hogy csak a spermadonort látja bennem 3 év szerelem után,de én nyilván elfogult vagyok.Nem csak egyedül a szex aggaszt,hanem attól félek,hogy engem el fog felejteni,a gyerek kiradíroz a szívéből.Talán önzően hangzik,de nem akarom,hogy kilökjenek a nyeregből.Nehéz vele szakítanom,őszintén szeretem ezt lányt,csak hát...ez elég elrettentő.
 10/16 anonim ***** válasza:
84%
Alapból 18 évesen már ennyire a gyerekvállás körül forogni...könyörgöm, annyi fontosabb és érdekesebb dolgotok van még előtte, ne csesszétek el ilyen fiatalon az életeteket. A gyerekvállalás nem csak a jaj dejó babázni dologból áll. Nem állatok vagyunk, hogy csak az ész nélküli szaporodásból álljon az élet. Főleg ilyen nőnek eszedbe ne jusson gyereket csinálni.
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!