Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek butaság egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek butaság egy ilyen "szeretetnyelv teszt" -re hagyatkozni? Nem hiszek a legtöbb netes tesztben, de ez egy kivételes helyzet, mert nagyon jól eltalálja a lényeget.

Figyelt kérdés

Van egy ilyen teszt:

[link]

Tehát öt féle szeretetnyelv létezik, ezt én is csak nemrég óta tudom.

- Minőségi idő

- Szívességek

- Kedves szavak

- Ajándékozás

- Testi érintések

Elvileg sok párkapcsolat azért nem működik megfelelően, mert egyik-másik fél általában olyasvalamivel kedveskedik a másiknak, ami nem az ő szeretetnyelve.

Ti ki mernétek töltetni ezt a partneretekkel? Esetleg leírhatnátok ide, hogy nektek mi jött ki (két domináns van, ez kiértékelés után jelenik meg), és hogy mennyire érzitek ezt valósnak magatokra nézve.

2019. febr. 25. 12:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nezd, a szeretetnyelves dolog egy manko. Annak segit, akinek magatol nem megy a parkapcsolatosdi es a masikra valo odafigyeles. Sok ember a maga kepere akarja formalni a parjat (es az egesz vilagot), de ha egy tesztben kijon egy eredmeny azt kepes elfogadni "diagnozisnak" es utana mar tud alkalmazkodni a masik ember igenyeihez. Azert a tobbseg tesztek nelkul is tudja, hogy mivel tud a legjobban a kedvere tenni a masiknak.

Ha ugy erzed neked ez tudott ujat mondani es azota minosegibb a kapcsolatod akkor szuper! Ezert hoztak letre a tesztet.

2019. febr. 25. 15:09
 12/19 anonim ***** válasza:

Teljesen racionálisan gondolkodó, ezotériában, Istenben és bármilyen a tudomány által el nem ismert dologban kételkedő férfiként mondom, hogy én elhiszem, hogy ez az elmélet működik.

Biztos vagyok benne, ha valakik "beszélik" egymás szeretetnyelvét, akkor jobb lesz a kapcsolatuk. Nem állítom, hogy ez önmagában elég egy jó kapcsolathoz, de segíthet annak fenntartásában és erősebbé tételében.

2019. febr. 25. 18:43
 13/19 anonim ***** válasza:
Egyébként tegnap is kérdeztél ezzel kapcsolatban. :)
2019. febr. 25. 18:44
 14/19 A kérdező kommentje:
Én nem tettem fel másik kérdést. Ha gondolod belinkelheted, mert érdekelne mi volt a téma.
2019. febr. 25. 21:20
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire jártál utána, de én úgy tudom, hogy az öt szeretetnyelv elméletét megfogalmazó pszichológus, Gary Chapman egyáltalán nem azt állította, hogy feltétlenül két egyforma szeretetnyelvű embernek ideális együtt lennie. A könyvei pont arról szólnak, hogy hogyan figyeljünk oda a másikra, a párunkra, akinek valószínűleg más a szeretetnyelve.

Én pont ebben látom a mai világ negatív letükröződését a párkapcsolatokban is, hogy nagyon sokan egy adott képet keresnek, aki nekik pont megfelel. Még te is azt sugallod, hogy az a jó, ha a másikkal pont egyezik a szeretetnyelv, hiszen akkor nem kell alkalmazkodni, figyelni, csak követni a saját utunkat. De mi értelme van egymás mellett követni a saját utunkat, ha valójában nem kapcsolódunk egymáshoz? Mi lenne annyira nehéz abban (pláne, ha már tudjuk, hogy ez létezik), hogy felismerjük a párunk saját nyelvén kimutatott szeretetét, sőt, neadj'isten akár még a sajátunktól eltérő módon, a számára kedves módon fejezzük ki néha a saját szeretetünket? Én úgy hiszem, hogy ennyi toleranciával, és türelemmel kell lennünk a párunk felé, és szerintem szükséges, hogy aktívan tegyünk a kapcsolatunkért, együtt változzunk, összecsiszolódjunk. Egy jól működő kapcsolatban szerintem így kerül automatikusan kiegyensúlyozásra a szeretetnyelvek különbözősége. Csatlakozom az előttem szólókhoz, szerintem sem kell feltétlenül felcímkézni ezeket a dolgokat, szinonimája lehet ennek a kommunikáció és figyelmesség is.

Én egyébként ki "mertem" tölteni a párommal (valójában kíváncsi voltam még korábban, hogy vajon mi jön ki, fel se merült bennem, hogy bármi negatívum származhat belőle). Hasonló szintű, netes tesztet töltöttünk ki, a barátom elsődleges szeretnyelve az elismerő szavak, másodlagos a minőségi idő. Az én elsődleges nyelvem az érintés, másodlagos szintén az idő. A szívességek és az ajándékozás mindkettőnknek a végén volt. Az eredmény egyáltalán nem lepett meg, ismertük egymást, így ezt eleve tudtuk (sőt, a sajátomat talán kevésbé tudtam volna belőni, mint a barátomét).

Arról,hogy hogy működik ilyen szempontból a kapcsolatunk azt tudom mondani, hogy én az érintés szempontjából mindent megkapok, ha más nem, hát kezdeményezem én magam. A szavak nekem már nehezebben mennek, ez tény, viszont ha rendben van a kapcsolatunk, egyáltalán nem esik nehezemre elegendőt adni ezen a téren, és nem kell rá tudatosan figyelnem, mert egyszerűen örömet szeretnék okozni, és már ösztönösen tudom, hogyan tudom ezt megtenni. Ha valami más probléma van a kapcsolatban, akkor pedig szerintem a saját szeretnyelvemen sem tudnék többet adni, mert úgy egyszerűen nem megy.

2019. febr. 25. 23:10
 16/19 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

Ez volt az (az egyébként jóval kevésbé összetett) kérdés.

2019. febr. 25. 23:14
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha hasznosnak érzed, és szeretnél mégjobban összecsiszolódni vele; nyugodtan kitöltetheted; attól baja nem lesz:D Főleg mert, hogy elvileg azért vagytok együtt, mert van közöttetek érzelmi kötelék:) Ha meg látsz benne valamit, mert a te esetedben adott teszt elég sokmindenbe beletrafált, tehát látsz benne értelmet; realitást; akkro az tök jó; viszont ha nem mutat érdeklődést, akkor nem kell neki erőltetni. Amúgy ő a párod, ismerd meg; már az is jó, ha csak beszélgetsz vele, lehet erről a témáról is; szerintem az is elegendő!:)
2019. febr. 25. 23:17
 18/19 anonim ***** válasza:

#10: bár nem nekem szólt a válaszod, azért reagálnék.

A megismerés nem abból áll, hogy megkérdezel valamit valakitól, és vagy válaszol, vagy nem. Ez egy hosszú folyamat, amelynek során fokozatosan megnyíltok egymásnak, és fokozatosan megértitek egymást, és fokozatosan eljuttok egy közös nevezőre.

Ami bonyolítja a dolgot, az az, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy ő maga milyen, mi motiválja, mire vágyik igazából, úgyhogy még nehezebb igazán jó közös kommunikációt kialakítani, és nem csak a másikat, de magunkat is felderítjük közben.

2019. febr. 26. 10:01
 19/19 A kérdező kommentje:

#15:

Ezt teljesen megértem és jogos. Csak tudod általában két féle ember létezik ilyen téren. Vannak akik szeretik a változatosságot, kihívást, ha mindenbe több munkát fektethetnek bele, és ott van a másik eset (amibe én is tartozom), hogy ha lehetőségem van valamit könnyebben, egyszerűbben végrehajtani, megélni, akkor inkább az egyszerűség híve vagyok. Ugyanis én azt vallom, hogy az igazán jó dolgok sokszor egyszerűek, csak érezni kell, és hagyni hogy történjenek meg a maguk módján. Azt értem, hogy az élet a fejlődésről szól, meg hogy megtapasztaljuk a legkülönfélébb eshetőségeket, de ez már nagyon szubjektív. Nem tartom magam egy lusta embernek úgy általánosan nézve, de ha érzelmekről, párkapcsolatról van szó, akkor azt nem szeretem túlbonyolítani ha nem muszáj. Ha van lehetőségem egy olyannal együtt lenni, akivel már passzolunk, akkor inkább ezt élvezem ki. Ugyanis jómagam nem vagyok nagyon az a kompromisszumkötő fajta, inkább a teljes elfogadást, megértést preferálom. Van az életben egy csomó más, amiben lehet fejlődni, legyen az egy iskola, szakmai hivatás, vagy szórakozás. De a partner mellett megnyugvásra vágyom, és nem arra, hogy folyton azon dolgozzak, hogy hogyan járjak a kedvébe, mert őt máshogy lehet igazán feltüzelni. Akkor inkább olyannal próbálkozom, ahol önmagam lehetek, és olyan "eszközökkel" adhatok szeretetet, ahogyan én is viszont azt várnám a másiktól. Na remélem érted, szerintem ez nagyon emberfüggő. Persze érthető a te álláspontod is.

#18:

"Ami bonyolítja a dolgot, az az, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy ő maga milyen, mi motiválja, mire vágyik igazából,"

Azt hiszem ezzel pontosan megválaszoltad a lényeget, ugyanis akiknél ezt tapasztaltam, vagyis összetettebb kérdést tettem fel, az a sablonos "nem tudom" volt sok mindenre a válasz. Sokáig azt hittem, ez amolyan leakasztó szöveg, mert egyszerűen nem érzik könnyebbnek a lelküket, ha megnyílnak előttem. Van aki ilyen, ezt már elfogadtam. Csak sokszor az a bizonyos "nem tudom" mögött van a keserű igazság, amit sok ember nem hogy másnak, de még önmagának sem mer bevallani, vagy bele se mer gondolni. Mert akkor jönnek elő a sok éve húzódó problémák, mint társas magány vagy társfüggőség, önbizalomhiány, önképzavar, depresszió, tanulatlanság, hivatás vagy hobby utáni érdeklődések teljes hiánya. Tehát csak úgy vannak, és érzik hogy valami kellene a boldogságukhoz, de nem jön össze. És ezt a viselkedési formát eddig kivétel nélkül ilyen lányoknál tapasztaltam régebben. Nagyon kevés volt az, aki olyan szinten képes volt lekommunikálni az érzéseit (akár írásban, akár személyesen), hogy az számomra kielégítő beszélgetés legyen.

2019. febr. 26. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!