Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan motiválhatnám a párom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan motiválhatnám a párom?

Figyelt kérdés

Az ország másik végéből a nyugati csücsökbe költöztünk, nyilván a jobb élet reményében.

ennek már 3 éve.

A páromnak van munkája, egy langyos állás, amit nem is igazán szeret, de kényelmes, egész nap vezet.

Ha ezt 10 km-el arrébb csinálná, a határ másik felén,durván 2,5szer annyit kapna, mint most.

Nekem sikerült elhelyezkednem, jól keresek. Ő viszont Magyarországon tolja a nagy semmit, épphogy elég a pénze, emellett minden hónapban, amikor fizetést kap, jön azzal,hogy na ennyi, vége, ki kell menni, majd küld szét önéletrajzot, majd felfrissíti a német nyelvtudását, meg ez,meg az, mert ennyiből nem jut soha sehova.

Ez szép és jó, de persze soha nem történik semmi ez után... másnapra el is felejti.

Engem viszont állatira zavar ez, mert kb. 20.alkalomra már nem tudok olyan megértő, együtt érző lenni, arról nem beszélve, hogy teljesen igaza van, ha a hónap végére egy forintja nem marad, nyilván soha nem fog tudni semmit felmutatni.

Én elég szépen tudok félre tenni, de ilyen hozzáállás mellett ragaszkodom a külön kasszához.

Keresem neki az aktuális nyelvtanfolyamokat, álláshirdetéseket linkelgetek, de semmi.

Majd a következő fizu napon indul meg 20 perc erejéig.

Mit kezdjek ezzel?

28N, 28F

2019. febr. 20. 08:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Add is be helyette az állásra a jelentkezést.Így.Valszeg fél,a félelem nagy ùr.
2019. febr. 20. 09:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha nem tud jól németül, akkor azon kéne először változtatni.

Valamilyen szintem megértem a párodat, nyelvtudás és ismeretség nélkül úgy érezné magát egy idegen közegben, mint egy kívülálló. A németek ráadásul nem empatikus népség, aki nem tud németül az eleve rossz pont, soha nem tekintenek egyenlő félnek, max akkor ha szükségük van a tudásodra.

Azt írod, hogy neked jó állásod van, gondolom Mon, te sem a határ túloldalán dolgozol. Mi van, ha te képzed tovább magad és Neked lesz jobb állásod? Nem szeretnéd a párodat támogatni, eltartani? Azzal érvelsz, hogy a férfinek kéne többet keresnie és biztosítani a majdani család megélhetését?

Ha a párod, ledolgozza a napi 8 óráját, nem issza el a keresetét, nem k.urvázik, akkor ez elég álságos érvelés szerintem. A helyedben próbálnék neki segíteni olyan munkát találni amiben kedvét is leli és nem úgy áll hozzá, hogy muszáj.

Végezetül annyit, hogy a törekvő nők soha nem érik be kevesebbel mint a férjük, mindig feljebb akarnak lépni és ha a férjükben nem találják meg ehhez a megfelelő partnert, akkor pillanatok alatt továbblépnek, mert visszahúzza őket. Egy nagy multinál dolgozom és a vezető beosztásban dolgozó nők nagy része elvált vagy egyedálló, kevés férfit vesznek emberszámba. Sikeresek(legalábbis annak gondolják magukat), de az anyagiakon kívűl nincs egy olyan tulajdonságuk ami miatt szerethetők lennének. Nem véletlenül vannak egyedül, ők választották ezt az életmódot,kérdező te ne legyél ilyen.

2019. febr. 20. 09:40
 3/7 A kérdező kommentje:

2es

Köszönöm a válaszodat, valamilyen szinten egyet értek veled.

DE.

Azért hagytuk ott a családunkat, a barátainkat az ország másik végében, hogy itt megalapozzunk magunknak egy jövőt.

Bár Magyarországon, de osztrák bérért dolgozom, szóval innen nekem onnan van feljebb lépési lehetőségem, hogy ugyanennyiért többet kell utaznom a munkába.

Az évek alatt össze sikerült raknom egy családi ház önerejét, vagy a felét a Nyugati régióban, otthon 3 házat tudnék venni KP-ra. ÉN. Csak én. Míg a párom egyik hónapról a másikra él.

Egyet értek a feltörekvő, karrieristanőkről alkotott véleményeddel, megfigyeléseddel.

Én nagyon sokra tartom a párom, mint ember, mint pár, de picit kezdek belefáradni, hogy csak én "dolgozom" a jövőnkért.

Ebbe bele tartozik az, hogy ha pl. én elmegyek szülni, miből fogunk élni, ha most sem marad neki egy fillérje sem? És nem elissza, nem veri el,simán csak beleszokott a kényelembe és bár csinálhatná ugyanezt 500ezerért, inkább csinálja 200ért.

Én nem akarok veszekedni ,nem szeretnék hárpia lenni, sem parancsolgatni neki vagy ultimátumot adni, arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnám úgy rávezetni a váltásra, hogy nem leszek közben sárkány.

És igen, valóban úgy érzem, hogy visszahúz, hogy nem halad semmi semerre. Nem örülök ennek az érzésnek, de így van.

2019. febr. 20. 09:52
 4/7 Rockarc ***** válasza:

Kerdezo. Ez nagy baj szerintem is. En magamon erzem, hogy egy no mennyire tud motivalni az elet megannyi teruleten. Vagy mennyit tud rontani rajta. Rosszul fogalmaztam, a motivaciom alapban megvan, en elerem a celjaimat. Egy no csak annyit tesz hozza, amitol atmegyek versenyloba es hatar a csillagos eg.

Egy ellustult, motivalatlan ferfival nem fogsz tudni sokat kezdeni. Sokkal inkabb akart o veled lenni, mint uj eletet kezdeni. Persze ha rakerdezel, hogy uj elet, sok penz stb, akkor bologatni fog, de valojaban tenni nem akar erte. Ugy latszik o a koltozessel mar elment a falig, te pedig azon tul kepzeled el a jovotoket. Lathatoan o mar nem fog oda veled tartani. Innentol tied a dontes, hogy mesz egyedul, vagy maradsz vele vegetalni.

42F

2019. febr. 20. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Elég furcsa, hogy a férjed is dolgozik, mégis külön kasszán vagytok. Miféle házasság ez???
2019. febr. 21. 09:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Olyan, hogy minden közös kiadást közösen fizetünk fele-fele arányban, hagyunk is rá bőven, így van valamennyi közös megtakarításunk is, de neki is lenne esélye hasonlóan keresni, mint én, csak a füle botját nem mozdítja érte.

Én meg hülyére dolgozom magam 2 helyen, hogy legyen megtakarításom.

Majd ha ő is képezte magát, jó állást szerzett és sokat keres, kb annyit, mint én, akkor más lesz a helyzet.

Éppen erre irányul a kérdés, hogy hogyan lehetne ezt elérni.

Számokban kifejezve én pl. keresek 500.ezret, ő 250et.

Mind a ketten 150et beleteszünk a közösbe, de kb. 200 fedezi a kiadásokat.

Az ő maradék 100 ezrével azt csinál amit akar, mint ahogy én is a 350ezremmel.

Ha neki is lenne havi 350e +, egy év alatt tudnánk venni egy házat,ha így marad, én két év alatt meg tudom venni, magamnak, mint ahogy a pénzt is én szedtem össze egyedül rá.

2019. febr. 21. 14:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy nem annyira anyagias és képes boldogulni ennyiből?
2019. febr. 21. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!