Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi baja sokaknak a valentin...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi baja sokaknak a valentin nappal?

Figyelt kérdés

Igazán nem értem, mi értelme utálni egy ünnepet, sőt, konkrétan kampányolni ellene.

Az ilyen "Miért kéne tartani, egyikünk sem Bálint", meg "Én nem csak egy nap szeretem a párom", és hasonlók mire jók?

Értem, hogy nem mindenki tart karácsonyt, születésnapot, húsvétot, hanukát, függetlenség napját, de miért kell konkrétan gyűlölködni?

Divat a valentin nap, így hát divat utálni is?

Én örülök, hogy vannak a világon ünnepek. Szeretem a karácsonyt, a születésnapokat, az évfordulókat. Mi baj velük?

Az, hogy a valentin nap mindenkié? Vagy az, hogy nem magyar?

Jóformán egyik nagy ünnepünk sem magyar, mégis megtartjuk. Akkor mi baj pont ezzel?

Halloween-kor ment a "Nálunk nincs halloween, itt mindenszentek van", minden létező felületen kiposztolva. Mi értelme?

Halloween-t mi sem tartunk, de mondjuk mindenszenteket sem, sajnos messze élek onnan, ahol felnőttem, nem tudok aznap kihez kimenni.

Viszont nem értem, mi baj azzal, ha valaki tart valamit, vagy ha épp nem tart, és miért kell még az ünnepekben is okot látni az acsarkodásra.

Ha akarom, akár téli napfordulót is tarthatok, nem leszek ettől sem több, sem kevesebb annál, aki nem tartja.

Ugyanez a valentin napra is.

2019. febr. 14. 15:08
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
54%
Mert a penz miatt lett kitalalva akar az anyak napja. Ha szeretsz valakit nem kell kulon nap ezekre.
2019. febr. 14. 15:08
 2/26 anonim ***** válasza:
52%
Én gyerekesnek tartom ezt a Valentin napot.18 éves korig elmegy.Affölött ciki.
2019. febr. 14. 15:13
 3/26 A kérdező kommentje:

Persze, hogy nem kell külön nap. Én is kitalálhatok egy saját napot kettőnknek, vagy anyukámnak, ha azt akarok.

Viszont szerintem jó dolog, hogy van egy "általános" nap, ami mindenkié.

A programoknak pedig nem kell feltétlenül pénzbe kerülni.

2019. febr. 14. 15:13
 4/26 anonim ***** válasza:
55%
mert s z i n g l i k.
2019. febr. 14. 15:16
 5/26 anonim ***** válasza:
51%

Az emberek ezen rétege mindig talál valamit, amit utálhat. Pár hónapja a halloweennal kapcsolatban ment a rinya, most ezzel van problémájuk. Szerintem itt is kétfajta ember létezik: aki valójában csak irigykedik, mert egyedül van valentin- napon, illetve aki ténylegesen utálja mert túl kommersz/amerikai stb. Mindkettő ok elég hülyeség, a karácsony sem magyar ünnep, ilyen alapon utáljuk azt is.

Amúgy én sem ünneplem a Valentin- napot, de ettől függetlenül nem tolom a másik arcába hogy mekkora hülye amiért jól meri érezni magát február 14-én. Okoskodó, besavanyodott emberek. Na meg ott van a különlegességre való törekvés...sokan azt hiszik, hogy ettől többek lesznek, mint mások.

2019. febr. 14. 15:18
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
A Valentin nap pont nem mindenkié. Csak a pároknak szól.
2019. febr. 14. 15:24
 7/26 anonim ***** válasza:
36%
Nekem csak az a problémám a Valentin nappal, hogy amúgy is pellengérre vannak állítva az egyedülállók, hogy válogatósak, hogy önzők, hogy biztosan selejtesek... stb, és még ezzel is rúgjunk bele ebbe a rétegbe még egyet.
2019. febr. 14. 15:27
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Én, csak azokat az ünnepnapokat utálom, amik olyan kijelölt, kötelező jellegűek.
2019. febr. 14. 15:27
 9/26 anonim ***** válasza:
80%
Nekem az, hogy Valentinus egy római polgár volt, akit a hatóságok a hite miatt kivégeztek. Ennek mi a szar köze van a nyálas romantikához?
2019. febr. 14. 15:28
 10/26 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy "mindenkié", hogy általános.

Persze, hogy a pároké, ahogy az anyáknapja az anyáké, a gyereknap a gyerekeké, a nőnap a nőké, de azon van a hangsúly, hogy nem csak a "tiéd meg az enyém", hanem mindenhol közös.

2019. febr. 14. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!