Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Más szerint is igaza van az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más szerint is igaza van az inceleknek?

Figyelt kérdés
Bár én nő vagyok, de szerintem nagyon nehéz szituációban vannak. Az állatvilágban ugyanez megy, csak azt mindenki természetesnek veszi, pedig az evolúció mindkét esetben lesz*rja, hogy egy egyén szeretetre vágyik. Erre azt tanácsolják nekik, hogy legyen sok pénze, legyen divatos, magabiztos, humoros, művelt - mindezzel meg jobb esetben kap egy olyan nőt, aki ezek közül egyik se, és nem is akar tenni érte. Nyilván vannak kivételek, de nem azért van ennyi ilyen férfi, mert mind nőgyűlölő hulladék. Nem értem, miért ők örvendenek ekkora közutálatnak. Egy olyan embernek, akinek soha nem akadt problémája a társkeresés terén könnyű felhúznia magát azon, hogy miért "követel" egy éveken keresztül magányosan élő ember törődést.

2018. dec. 7. 18:47
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
84%

#30 a determinzmus nem azt jelenti. A te értelmezésedben azt jelentené, hogy a sorsa az, hogy magányos legyen és tegyen ellene bármit ezen úgy sem tud változtatni. #29 inkább azt mondta, hogy az emberek születésük pillanatában kapott esélyeik nem ugyanazok. Nem kötözködés, csak egy kis helyreigazítás.

#29 olyan dolgot mond amiről szeretnek az emberek megfeledkezni és helyette azt mondogatni, hogy bármit elérhetsz amit csak akarsz csupán tenni kell érte. És ha nem tud változtatni akkor csak nem próbálkozott elég keményen.

Egy gyermekkorában bántalmazott incel ember (nem kell fizikai bántalmazás, elég csupán lelki), akit pont ezért soha nem tudott megbízni senkiben, idegenkedik az érzelmek bármilyen kifejezésétől, vágyik arra, hogy életében legalább egy emberben megbízhasson, de egyszerűen nem tud a traumái miatt. Na, egy ilyen embernek mondjátok azt, hogy csak gyúrja ki magát és ismerkedjen, aztán megoldódik minden problémája.

Személy szerint én ilyen ember vagyok. Megérdemeltem azt, hogy tönkretegyenek gyerekkoromban? Nem tudom, de tény, hogy nekem ezt osztotta a sors. Én magam diplomás, sportos, szerintem eléggé olvasott, átlagos férfi vagyok akinek nem szokása degradálóan beszélni a nőkről és az ismerőseim állítólag még a humoromat is kedvelik. Nem a tv nevelt fel, nem panaszkodom a nőkre. Sem a családom, sem a barátaim, sem a volt munkatársaim nem tudják, hogy mennyire nincs önbecsülésem, mennyire is gyűlölöm magam a gyengeségeimért, mennyire nehéz felkelnem minden egyes nap mert nem látom értelmét az életemnek már nagyon hosszú ideje. Azért nem tudják ezeket mert soha nem panaszkodtam senkinek, minden érzésemet elfojtottam gyerekkoromtól kezdve, mert csak így bírtam ki józan ésszel. 7 éves korom óta nem öleltem meg senkit és nem mondtam senkinek, hogy szeretem.

Van családom, barátaim, ismerőseim szép számmal mégsem tudtam, soha megbízni annyira senkiben, hogy kicsit is a bizalmamba avassam és beszéljek neki a magánéletemről. Mivel nagyon visszahúzódó vagyok és soha nem panaszkodtam senkinek ezért szimplán elkönyveltek csendes típusnak.

Pontosan tudom azt, hogy a traumáimat mi okozta, ezeket már mind megértettem és feldolgoztam, de ez sem segített abban, hogy boldog legyek. Hiába vágynék mondjuk egy társa, mivel soha nem éreztem azt, hogy szeretnének, így el sem tudom képzelni azt, hogy bárki is szerethetne engem.

Na most akkor egy ilyen 25 éves incel férfinek adjatok tanácsot. Mit kell azért tennem, hogy boldog legyek? Járjak el gyúrni és az mindent megold? Bocs rendszeresen sportolok, úgyhogy ezzel nincs gond. Női ismerőseim is vannak, tudok velük normálisan beszélgetni, nincsenek szociális fóbiáim. Én már nem akarok boldog lenni, beérném azzal is, hogy kevésbé gyűlölök élni. Milyen tettel tudom ellensúlyozni a gyerekkoromat? Gyúrjak még többet?

2018. dec. 8. 15:28
 32/35 anonim ***** válasza:
26%

"Milyen tettel tudom ellensúlyozni a gyerekkoromat?"

Ha tényleg érdekelne, akkor már utánanéztél volna, okoska:

[link]

Egyébként meg a TE problémádat miért is NEKÜNK kell megoldani?

2018. dec. 8. 15:39
 33/35 anonim ***** válasza:
55%

#31 vagyok. #32 nem kell senkinek sem megoldania a problémámat, csupán az itt felsorolt rengeteg sok sötét baromságra és szűklátókörűségre szerettem volna reagálni. Hozni egy olyan példát aminél nem működik, az "ismerkedj és gyúrd ki magad" rigmus. Egy ezerszer elmantrázott közhelyes baromság nem feltétlenül fog bármit is megoldani.

Ha sikerült volna értelmezned azt amit leírtam, mondjuk nem linkeltél volna be ide semmit, pláne nem ilyen felületesen összeírt cikket. Mint írtam, csak gondolom elkerülte a figyelmemet az, hogy már rég megértettem, miért és hogyan lettem traumatizált és sikerült már feldolgoznom őket. Csak a közhiedelemmel ellentétben ez nem jelenti azt, hogy ettől még boldog lesz az ember élete. Egyébként a cikkben lévő 8 pontból 6 megvan, a maradék 2 baromság ha rendesen utánaolvastál volna, mert én megtettem életem elmúlt 7 évében.

Az ironikusnak szánt feltett kérdésem, pedig nem segítségkérés. Csupán példának szántam mert úgy tűnik azzal a nagy többség nincs tisztában, hogy az itt felsorolt közhelyes bölcsességek mennyire semmit érőek tudnak lenni.

2018. dec. 8. 16:39
 34/35 anonim ***** válasza:
*figyelmedet* akart lenni csak elgépeltem
2018. dec. 8. 16:42
 35/35 A kérdező kommentje:
#32, a 31-es válaszoló írta, hogy foglalkozott a traumáival. És nem azt mondta, hogy mi oldjuk meg a problémáit, hanem arra kívánt rávilágítani, hogy vannak dolgok, mint az ő esetében a gyerekkora eseményei, amik később egy ember egész életét elcseszhetik, ilyenkor pedig már nem lehet ezeket megoldani azon közhelyes jótanácsok egyikével, amivel a "normális" emberek olyan könnyedén dobálóznak. Én egyébként pont az ilyen esetekről beszéltem. Persze az igazságtalanság mindenhol jelen van, de nem lehet és nem is kell mindent egy kalap alá venni.
2018. dec. 8. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!