Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon zavar, hogy a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon zavar, hogy a párom folyton meghívja a barátait mindenre. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Ha valahol találkozik a barátaival, rendszeresen ő fizet és van, amikor nem is keveset. Múltkor megkérdeztem, hogy és ezt te fizetted? Erre a barátja: igen, nálam nem volt apró.

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen irigy, de engem ez zavar. Fogadjam csak el, hogy arra költi el a pénzt, amiért megdolgozott, amire akarja?

Nekem unszimpatikus a barátok viselkedése, hogy "nincs apróm, ezért nem fizetek én", benzinköltségbe sem ajánlják fel soha, hogy beszállnak, a barátom fuvarozza őket, amikor nekik is van autójuk, stb..

2018. nov. 3. 09:45
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Igen, végül is arra költi a pénzét amire ő akarja, de a leírtakból szerintem egyértelmű, hogy kihasználják.
2018. nov. 3. 09:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy idősebb férfi rokonom, aki ilyen volt.

Benne volt az énképében, hogy ő a nagyvonalú, akinek egy sör nem számít, mert tudod, mutatni kell a haveroknak, akiknél persze véletlen pont akkor nem volt pénz, mikor találkoztak. Sosem.

Jó élete volt, egy jó kocsi árát letöltötte a cimborák torkán, persze, mikor megszorult, akkor az összes haver egyszerre tűnt el

2018. nov. 3. 09:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Szerintetek akkor tegyem ezt szóvá neki?
2018. nov. 3. 09:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, elmondhatod a véleményed erről, sőt.

Aztán az ő dolga, hogy figyelembe veszi vagy sem.

2018. nov. 3. 09:57
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

"Fogadjam csak el, hogy arra költi el a pénzt, amiért megdolgozott, amire akarja?"

LOL, igen? :D

2018. nov. 3. 10:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen haverom. Szép nagy baráti köre van, főz nekik, elszállásolja őket.

De volt olyan haverom is, aki csajoknak segített meg őket hívogatta meg a bnője mellett. Akkor a csaja el is hagyta, amit meg is értek.

Lehet, hogy a párod igényli, hogy legyen nagy baráti köre, akikkel összejárhat (bár lehet, hogy a pénze nélkül nem lennének körülötte ezek az emberek). Szerintem ez akkor zavaró, ha téged viszont sosem hív meg.

2018. nov. 3. 10:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Szóvá teheted neki, de bele nem szólhatsz abba, hogy hogyan költi a pénzét.

Az viszont másik kérdés, hogyha ennyire nem közös az értékrendetek, akkor abból lesz e normális kapcsolat.

2018. nov. 3. 10:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, egyébként nekem is úgy tűnik, nem közös e tekintetben az értékrendünk, mert a kapcsolatunk elején hívott meg csak erre-arra, de nagyon hamar átálltunk a feles fizetésre, mert én azt tartottam fairnek. Elvégre mindketten jól akarjuk magunk érezni a programjainkon, nem azért megy egyikünk sem, mert ingyenkaja meg ilyenek.

Csak sajnálom erre a pénzt, mert a barátok akkor is barátok, ha nem mi fizetjük a közös programokat, viszont egy lakást vagy autót nem lehet megvenni kedvességgel.

Szóval: mondjam el neki a véleményem, aztán tegyem túl magam ezen?

2018. nov. 3. 10:53
 9/10 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem elmondhatod a véleményed, de segítőkészen, és ne vádlón. Valószínűleg ellenkezni fog, és nem fogja belátni, hogy igazad van, de ne hagyd, hogy elmenjen a beszélgetés iránya személyeskedésbe, játszmázásokba ("mert bezzeg neked...", "biztos csak irigy vagy", stb.). Hozzáteheted, hogy az eddigiek alapján nagyon különbözik a pénzhez való hozzáállásotok, és hosszútávon ez a kapcsolat rovására is mehet. Ugyanakkor (amíg nem vagytok közös kasszán) nem mondhatod meg neki, hogy mit kezdjen a saját pénzével, és el kell fogadnod, ha ezek után sem változtat. Ha így lesz, neked kell eldönteni, hogy mit lépsz ezután.
2018. nov. 3. 11:29
 10/10 A kérdező kommentje:

Sikerült megbeszélnünk, azt mondta, érti, amit mondok, egyetért velem és figyel erre, ő ezt nem kihasználásnak veszi, csupán kedvesség, de tudja, hogy ez el tud menni rossz irányba is, de olyan emberekkel nem barátkozik, akik kihasználni szeretnék.

Szóval minden jó.:)

2018. nov. 3. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!