Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Járnátok HIV fertőzöttel?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Járnátok HIV fertőzöttel?

Figyelt kérdés

Ha a fertőzött nem kicsapongó életvitel folytatása miatt lett fertőzött, hanem pl. orvos/korházi dolgozó és olyan úton kapta el.

A mai gyógyszerek már lehetővé teszik, hogy a HIV beteg ne fertőzzön tovább, még óvszer nélküli aktus során sem, s hogy gyereket is vállalhasson...

2018. okt. 8. 16:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
86%

Nézd szerinted megalapozatlan szerintem meg ne huzkodjuk az oroszlán bajszát. Elég néhány szétszórt nap vagy valamilyen betegség/egyéb gyógyszer ami kiüti a csodabogyó hatását és máris nem nulla egész valamennyi az a bizonyos esély a megfertőződésre. És bizony nincs ember aki nem hibázik.

Arról nem beszélve hogy nem vállalnék vele gyereket mert egy ártatlan babát még annyira se tennék ennek ki nem szívesen kötném be a kezét ha vérzik mert az lenne az első gondolatom hogy mi van ha... ha jól tévedek csoda gyógyszer ide vagy oda az elethosszuk és minőségük nem olyan mint egy egészséges emberé és sok munkát eleve nem végezhetnek. Hogy az esetleges lelki károkat ne említsem amit a kiközösítés és a halálos kor ténye okozhat. Nem szívesen vinném ismerősi körbe főleg gyerek mellé (akármennyire is nem fertőz állítólag).

Nem értem miért nem lehet elfogadni hogy ha valamitől fél az ember azt kerüli. És nem mondhatod hogy nem jogosan teszi hisz a fertőzés veszélye igenis fenn áll. És ismét leírnám hogy a társadalom kis százaléka fertőzött így bár arra is meg van az esély hogy pont egy még nem diagnosztizált beteggel jössz össze közel sem olyan nagy hogy biztonságosabb legyen egy már diagnosztizálttal együtt lenni.

2018. okt. 8. 18:42
 22/31 A kérdező kommentje:

223 HIV-fertőzöttet és 52 AIDS-esetet regisztráltak 2017-ben.

Néhány ezer diagnosztizált él összesen Magyarországon.

Az elmúlt években növekedett a diagnosztizáltak száma itthon, de az alacsony regisztráltság további emelkedéshez vezethet.

Viszont hazánkban alacsony az önkéntes szűrésen résztvevők aránya, annak ellenére, hogy az mindenki számára díjmentesen elérhető...

A tényleges fertőzöttek száma nem ismert, de ha évi 2-300 embernél diagnosztizálni tudnak egy akár 10 évig is lappangó betegséget, Te mire következtetsz, mennyi lehet mégis?

Éppen ezért a 21. válasz utolsó bekezdése teljesen butaság és a valós statiaztikákat, illetve orvosi véleményeket figyelembe véve cáfolható is.

2018. okt. 8. 19:03
 23/31 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ez egy meddő vita de tegyük fel (mivel statisztika nincs) hogy a lakosság 10%a fertőzött ami kb 1 milio ember amiből legyen a fele hetero férfi (csak hogy nagy számot kapjunk) akkor ötszázezer potenciális egyed van szétszórva ország szerte. Még így sem érzem a veszélyt elég reálisnak.

Azt írtad nem fertőz majd a miért nem hivest keres a beteg kérdésre az volt a válaszod hogy tovább ronthatnak egymás állapotán. Ha a kezelt hives attól fél hogy a másik kezelt beteg tovább fertőzi miért vállalná a kockázatát hogy az egészséges embert adott esetben a párját fertőzze meg?

Amíg van bármilyen esély hogy fertőz nem kockáztatnék mert nem akarok én lenni az ezerből az egy aki megszívta.

2018. okt. 8. 19:18
 24/31 A kérdező kommentje:

" a miért nem hivest keres a beteg kérdésre az volt a válaszod hogy tovább ronthatnak egymás állapotán."

Nem.

Arra a kérdésre nem válaszoltam, mivel szrerintem abszurd.

Azt, hogy ronthatnak egymás állapotán arra írtam, hogy Te azt állítottad, hogy "egyáltalán nem áll fenn veszélyeztetés".

Na most, valóban nem, de számok szintjén (0.1% alatt) ott is, ilyen esetben is fennáll. És ha ahhoz már ragaszkodunk (Te ragaszkodsz), hogy annyira pontosak legyünk, hogy ne mondhassuk azt, hogy a kezelt HIV beteg semmilyen szinten nem veszélyeztet egy nem HIV pozitív embert (gyakorlatilag ïgy van), akkor ragaszkodjun ahhoz is már, hogy annyira is pontosak legyünk, hogy ne mondhassuk, hogy "egyáltalán nem áll fenn veszélyeztetés" HIV és HIV pozitív emberek között.

Ez így korrekt és objektív.

2018. okt. 8. 19:32
 25/31 anonim ***** válasza:
77%

Igen így korrekt.

Közben rájöttem hogy mi is az ami ebben igazán zavarna azokon túl amit fentebb leírtam hogy milyen helyzetekben okozhatna kellemetlenséget a betegsége. Hogy önként rakom a nyakam a kés alá. Ha pont olyan szerencsétlen voltam hogy egy nem diagnosztizált beteggel feküdtem le és elkaptam akkor az a vak szerencsén múlt hisz egyikünk se tudta hogy mi a helyzet. Pont beleestem abba a százalékba aki megszívta de ha tudom és önként kockáztatok (mindegy milyen kicsi az esély) aztán beteg leszek azt nem tudnám megbocsájtani magamnak mert önként bactam el az életem.

2018. okt. 8. 19:41
 26/31 anonim ***** válasza:
60%
Nem,megvan az esélye ,hogy engem is megfertőz. Én meg nem akarok még meghalni...
2018. okt. 8. 20:33
 27/31 A kérdező kommentje:
Szövegértés nem az erőssége az itteni válaszolóknak.
2018. okt. 8. 20:40
 28/31 anonim ***** válasza:
79%

De most te hisztizhetsz ezen ahogy akarsz, szerintem senkit nem fogsz meggyőzni róla, hogy milyen r..ohadt jól járna egy hiv fertőzöttel egy egészséges ember egy egészségeshez képest. Öreg nonszensz.

Az egészségessel van 0% esélyem, veled meg 0.0004% akkor matematikailag az jön ki, hogy veled kockázatosabb és kész. Senkit nem fog izgatni, ha ő a 0.0004 százalék, az fogja zavarni hogy élete végéig kő kemény és ku..rva drága gyógyszereket kell fizetnie, hogy ne haljon meg. Egy olyan okból kifolyólag, amit előre tudott és tudatosan elkerülhette volna. Ennyi. Csavarhatod még, hogy mennyivel kevésbé vagy kockázatos, de SENKIT nem fog érdekelni. Törődj bele. Én értem, hogy szívás, sza..rul esik stb, de ez van.

2018. okt. 8. 21:24
 29/31 A kérdező kommentje:

Mondom, hogy szörnyű a szövegértésetek.

"Az egészségessel van 0% esélyem, veled meg 0.0004% akkor matematikailag az jön ki, hogy veled kockázatosabb és kész. Senkit nem fog izgatni, ha ő a 0.0004 százalék, az fogja zavarni hogy élete végéig kő kemény és ku..rva drága gyógyszereket kell fizetnie, hogy ne haljon meg. Egy olyan okból kifolyólag, amit előre tudott és tudatosan elkerülhette volna. Ennyi. Csavarhatod még, hogy mennyivel kevésbé vagy kockázatos, de SENKIT nem fog érdekelni. Törődj bele. Én értem, hogy szívás, sza..rul esik stb, de ez van."

Először is nem, nem vagyok HIV pozitív!

Másodszor, nem egy "egészségessel" nem 0% az esély arra, hogy megfertőződj, de nem fogom huszadjára is leírni...

Olvass vissza és értelmezd az ezzel kapcsolatos szöveget.

Én azért tettem fel ezt a kérdést, mert érdekel hogy járnának e az emberek egy HIV pozitív emberrel és ha nem miért nem.

Ezeket a tényeket, hogy pl. egy kezelt HIV pozitívtól kisebb eséllyel fertőződsz meg mint egy átlag embertől nem azért ismertettem, hogy reklámozzam a HIV-eseket, hanem mert egyes válaszolók azt írták, hogy azért nem járnának ilyen emberrel, mert félnek hogy megfertőzné Őket.

így vártam volna az egyéb indokokat, hogy miért nem, hiszen ezt cáfoltuk...

Illetve meg is kérdeztem, hogy ez a félelem felülírja e esetleg a józan észt.

Erre is nyugodtan lehet igennel válaszolni, elfogadom.

De továbbra is azzal jönni, hogy megfertőz... Vagy kritikán aluli szintet sejtet, vagy ellenszenvet a HIV pozitív emberek irányába, mintha elfogytak volna az érvek, de nem akarja kimondani amit valóban gondol.

2018. okt. 8. 21:57
 30/31 anonim ***** válasza:

Amennyiben meggyőz a személyisége, gondolom igen.

Az alapján választok üagam mellé partnert, hogy mennyire szimpatikus, nem pedig, hogy mennyire egészséges.

Aztán utána gondolom megbeszélnénk az egészet, és meg tudnánk úgy oldani a helyzetet, hogy mindkettőnknek megfeleljen, nem gondolom, hogy akadályt jelentene.

2018. okt. 8. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!