Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Komolyan veszed a szerelmet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komolyan veszed a szerelmet és el mered kötelezni magad?

Figyelt kérdés

Ha a kérdésre igen a válaszod: Hány éves korodra, mennyi kapcsolat után jutottál el erre a szintre?

Ha a válaszod nem: Miért nem?

2018. szept. 23. 22:38
1 2
 11/15 anonim válasza:
A szerelem rossz.
2018. szept. 24. 09:33
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

2: Az elején nem.

De vannak a szerelemnek fázisai, ez egy alkímiai folyamat. Ha nem szöksz meg belőle az ijesztő részeknél, átalakít és megszűnsz indivídum lenni. Ez az istenbe visszatérés folyamata.

2018. szept. 24. 09:58
 13/15 anonim ***** válasza:
Én 26 évesen éreztem úgy nőként, hogy már képes vagyok megállapodni. Nagyon szerettem egyedül lenni, kialakult az életem, így a mai napig nehéz olykor a másikkal megosztani minden pillanatomat. Ettől függetlenül szeretem őt és nagyon helyesen fejezted ki magad, amikor azt mondtad, hogy te és én megmaradunk attól, hogy közben a "mi" szerepe is előtérbe került. Nem lehet mindig mindent alárendelni a közös érdekeknek, meg kell maradnunk egyéniségeknek. Ha ez nem így történik, akkor nyilvánvalóan elég sok konfliktus lenne. A lényeg, hogy mindkét fél lássa és egyetértsen a kialakított renddel. Ha nektek jólesik néha elmenni külön szórakozni, akkor ne számítson, hogy Józsiék meg soha sehova nem mennek el egymás nélkül. Attól hogy nekik így a jó, még nem jelenti azt, hogy ez az alap és nektek is így lesz jó!
2018. szept. 24. 10:35
 14/15 anonim ***** válasza:

A szerelmet? Soha. A szerelemnek nincs helytálló definíciója, senki nem tudja egyértelműen megmondani, mi az, csak hasonlatokkal, metaforákkal lehet utalni rá. De az mindig közös elem, hogy a szerelem egy megértésen felül álló, isteni érzelmi tartalom, ami mindig több, mint a kifejezhető, megérthető érzelmek (testi vonzalom, ragaszkodás, birtoklási vágy stb.) összege. Ilyen természetfeletti tartalom persze nincs, a szerelem valójában csak egy romantizált, felmagasztalt hiány a megértésben, a felelősség ügyes kiszervezése, és pontosan ez az, ami annyi válást, szakítást okoz, az emberek hagyják magukat félrevezetni a szerelem jegyében, sőt, messzemenőkig támogatják és megerősítik egymást ebben. Én ebből nem kérek, kb. 22 éves korom óta, addig összesen egy említésre méltó kapcsolatom volt.

El merem-e kötelezni magam? Igen, már meg is tettem. Csak a kapcsolat, amiben vagyok, nem a szerelmen alapszik, hanem a kölcsönös megismerésen, megértésen, bizalmon.

2018. szept. 24. 11:46
 15/15 anonim ***** válasza:
20 évesen is meg tudtam volna állapodni, más kérdés, hogy erre a legtöbben a mai világban képtelenek, így csak pofára estem.
2018. szept. 24. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!